Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

Před pár lety začala aplikace www.kaloricketabulky provozovat pro své uživatele skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami.

Co vám přinese a jak se v ní chovat, abyste z ní pro sebe vytěžili maximum?

Skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami jsme na facebooku založili, aby si měli naši uživatelé kde sdílet své příspěvky (recepty, jídelníčky, proměny). A mohli si vzájemně poradit a podpořit se. Tehdy jsme vůbec netušili, kolik radosti nám všem tento počin přinese. Že vás skupina baví, je pro nás tou nejlepší odměnou za naši práci. A samozřejmě děkujeme všem, kteří se podílejí na udržování příjemné a přátelské atmosféry. Bez vás bychom to nezvládli.

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

Ačkoliv jde o uzavřenou skupinu (tj. nikdo, kdo v ní není, nevidí, co do ní vkládáte – ani vaši přátelé ne), jde samozřejmě stále o internet, kde hrozí různé nepravosti.

Jak se chovat, když vstoupím jako nováček do skupiny?

  • Po přijetí do skupiny si, prosím, pročtěte aspoň pár příspěvků od ostatních – tak velmi snadno pochopíte, jak to u nás funguje.
  • Pro vyhledávání témat, která vás zajímají, lze použít LUPU. Je velká pravděpodobnost, že tak najdete obratem odpověď na nejednu otázku. Nejčastěji se ptáte na vložení „Moje jídlo“ –  pro všechny sestavil náš expert ve skupině Karel Švejda instruktážní video.
  • Když se chcete na něco zeptat (velmi často jde o pomoc s nastavením aplikace), vložte svůj dotaz jako samostatný status. A nezapomeňte o sobě více napsat, ať je podle čeho nastavovat. Pokud s aplikací Kalorické Tabulky začínáte, zhlédněte, prosím, krátké video, kde jsou vysvětleny základní pojmy a použití. Velmi užitečný je také článek Desatero rad, jak nastavit Kalorické Tabulky.
  • Co se týká odpovědí, pročítejte je pečlivě. Ve skupině máme tzv. experty (označení najdete u jejich jména), kteří mají bohaté zkušenosti s používáním aplikace. A jsou mezi nimi i výživoví poradci. Nicméně dobře umí odpovědět i řada ostatních členů.

Princip kontrolovaných odpovědí

Nenechte si nikdy radit do soukromé zprávy (viz dále). Tím, že lidé odpovídají do komentářů pod příspěvek, je ošetřena vaše bezpečnost – případnou nesrovnalost uvede na pravou míru někdo jiný. A ještě tak aspoň trochu ochromujeme podvodné obchodníky, kteří velmi rádi prostřednictvím soukromých zpráv nabízejí zejména novým členům „zázraky na hubnutí“.

Recepty

Ve skupině jsou stovky receptů. Budeme rádi, když se zapojíte do jejich vkládání i vy. Pokud přidáte foto jídla, napište, prosím, rovnou ingredience a postup, ideálně screen z Kalorických Tabulek. A pozor: Své recepty můžete vkládat také do naší databáze, kde jsou pak lépe k dohledání.

Velké poděkování v tomto místě patří paní Zuzaně, jež poctivě roky vkládá své jídelníčky a nápady, jak připravit snadná jídla. Příběh paní Zuzany najdete i v naší knize, kterou vřele doporučujeme všem začátečníkům. Obsahuje stovku receptů s QR kódem, jenž umožní velmi rychlé vložení jídla do aplikace.

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

Pravidla skupiny

Aby bylo všem ve skupině příjemně, nastavili jsme na základě získaných zkušeností a s pomocí dlouholetých členů jednoduchá pravidla. Nebudeme je zde rozebírat, ale prosím, přečtěte si je po vstupu do skupiny. Velmi striktně totiž trváme na jejich dodržování. Není to z plezíru, ale naším cílem je ochrana stávajících členů před různými nekalými jevy. Vysvětlíme několik z nich.

Neradi vidíme komentáře typu „píšu sz, máte sz“, atd. Důvod je prostý. Jak už bylo řeečeno, skupina funguje na vzájemném sdílení rad do komentářů, kde více hlav více ví. A hlavně kde nedochází k nějakým tajným příslibům rad či zázračných produktů, které obvykle podvodní prodejci nabízejí právě přes sz. Něco ve smyslu „co je šeptem, to je čertem“, kde sz (soukromou zprávu) můžeme přirovnat k tomu šeptání. Zvlášť důvěřiví nováčci se dají občas snadno nachytat.

Asi nám dáte zapravdu, že není nutné, aby všichni vaši známí věděli, že se pokoušíte zhubnout. S trochou nadsázky lze říct, že by to mělo v uzavřené skupině fungovat jako v jistím americkém městě: Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas. Nevkládejte tedy, prosím, fotografie ostatních členů ze skupiny na jiné stránky, respektujte jejich soukromí.

Vybrané proměny zveřejňujeme na našem blogu (samozřejmě jen se svolením, zde již zmíněný Karel Švejda, níže Fit Makyta Matyášová, která je i autorkou řady receptů v naší knize).

Karel Švejda

Karel Švejda se o svůj příběh podělil i na blogu Kalorických Tabulek

Kalorické Tabulky – jak nastavit a kterou kalkulačku na výpočet bazálního metabolismu použít

Buď fit a hubni s Makytou

Fotografie a vtipy

Do skupiny, prosím, vkládejte jen vlastní fotografie jídel, nikoli stažená z cizích stránek. Totéž platí o vtipech a podobných věcech. Pokud vám přijde příspěvek pro ostatní přínosný (a nejde o nějakou reklamu), je možné jej z původních stránek do skupiny sdílet. Samozřejmě se všichni rádi zasmějeme jednou za čas tématickému vtipu, ale praktikujme to jako solení: Stačí špetka, nepřesolovat.

foto: Helena Mikešová, Fit Makyta Matyášová a Jiřinka Pidová

foto: Helena Mikešová, Fit Makyta Matyášová a Jiřinka Pidová

Co dělat, když mě někdo ve skupině obtěžuje?

I u nás se samozřejmě může stát, že dojde k slovní přestřelce – ať už v komentářích nebo právě přes zmíněné sz. Nenechte se zatáhnout do hádky. Říká se, že moudrý ustoupí, ale my si myslíme, že moudrý se stáhne a upozorní správce skupiny na obtěžování (např. přes nahlášení nebo zprávu na fanouškovské stránce Kalorické Tabulky).

Na viděnou v naší uzavřené skupině

Věříme, že každodenní dávka tipů, receptů, jídelníčků a proměn úspěšných uživatelů vás bude motivovat k vlastní cestě za vysněnou postavou. Kdysi jeden člen ve skupině nadnesl, že by si členové mohli tykat. Nikoho do toho nenutíme, ale zmiňujeme to, abyte byli v obraze, kdybyste na to narazili. Ať je nám tam spolu dobře!

P.S: Konkrétní technické dotazy na aplikaci (nelze se přihlásit atd.), prosím, směřujte na support@dine4fit.com. Děkujeme.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Václav Krejčík: Dejte si pozor na urputnost!

Václav Krejčík: Dejte si pozor na urputnost!

S oblíbených lektorem Václavem Krejčíkem jsme si povídali u příležitosti opožděného křtu jeho zatím poslední knihy.

ŽIJTE JÓGU 2 s podtitulem „hledání harmonie“ vyšla na jaře letošního roku, ale kvůli covidové situaci byla pokřtěna až nyní v říjnu.

Celý článek 12.10.2021 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

8.11.2021 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024