Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Katka: Naučila jsem se správně jíst

Obdivujete fantastické proměny lidí, kteří dokázali zhubnout? A jste smutní, že vám se to nedaří?

Ne vždy je cesta přímá a rychlá. Ale že stojí za to nevzdávat se, dokládá příběh paní Katky.

Jmenuji se Katka, je mi 45 let a jsem mámou dvou již dospělých dcer. Byla jsem požádána, abych se s vámi podělila o svou hubnoucí cestu.

Jak jsem zhubla

V dětství a ani v začátku dospělosti jsem vlastně nikdy problémy s váhou neměla, přestože v dospívání jsem si to myslela (asi jako většina holek v tomto věku). Ale díky volejbalu, který miluji a který jsem dělala cca od svých jedenácti let, jsem byla v dobré kondici. Při svých 184 cm jsem na prahu dospělosti vážila kolem 75 kg.

Velmi brzy (v devatenácti letech) jsem otěhotněla a v devátém měsíci vážila 95 kg. Ale byla jsem v klidu. Porodem to určitě shodím, říkala jsem si. Nestalo se a já s touto váhou žila dál. Psalo se období 1996/97. Internet ještě moc k dispozici nebyl. A já nevěděla, co dělat. Rok 2002 a druhé těhotenství. Váha stále zhruba stejná. Po mateřské dovolené příšel nástup do práce, odkud mě ovšem jen tak vylili na konci zkušební doby.

  • A já se sesypala. Začala jsem jíst prášky na nervy a cpát se. Žádný pohyb. Válení se doma.

V roce 2008 konečně zase do práce a trochu pohybu. Jídlo ovšem jedna velká katastrofa. Nemám energii, přibírám a tak nějak ten život přežívám. Střih do roku 2018. Váha ukazuje 117 kg. Tak tohle ne, Kateřino! Kam to až necháš zajít, ptala jsem se sama sebe.

A tady začala moje cesta

Přesto, že od roku 2015 pracuji v třísměnném provozu a můj režim byl a je naprosto nepravidelný, tak jen jídlem jsem se za půl roku dostala na 103 kg.

Jak jsem zhubla

Vyměnila jsem bílé pečivo za celozrnné a sladké pití za vodu. Tak jednoduché se to zdálo. Pak ale přišla rekonstrukce kuchyně. Přes půl roku nebylo kde a na čem vařit. Jistila to obvykle mražená pizza. A váha zase na 110 kg. Ach jo.

Druhý a pořádný start přišel v květnu 2020. Začala jsem hodně chodit a „běhat“. Já. Já, která běh vždycky bytostně nenáviděla. A k tomu začala přemýšlet více o jídle. Na konci roku jsem byla na rovné stovce. Ano, ono to půjde.

Asi v polovině roku 2021 jsem objevila kouzlo Kalorických Tabulek. Dokonale jsem jedla, vše poctivě zapisovala a v říjnu 2021 jsem byla na 94 kg. Ale čekala mě větší gynekologická operace a věděla jsem, že minimálně 3 měsíce budu zase bez pohybu. Nevyhnutelně jsem se dostala zase o 4 kg nahoru. No nic. Leden 2022 – váha 98 kg.

Jsem zase na startu, ale je to o poznání lepší než předtím. Znovu začínám používat Kalorické Tabulky. Chodím jak o život a postupně zapojuji orbitrek a běh, který mě naprosto dostal. A miluji ho. Jde to. A jde to skvěle. Váha leze zdravě dolů. Díky aplikaci Kalorické Tabulky jsem se naučila správně jíst. Nemám hlad, nemám chutě, nepřejídám se. Je mi skvěle. Energie mám na rozdávání. Jsem pořád v pohybu.

Katka: Naučila jsem se správně jíst

V květnu 2022 se dostávám na vysněnou váhu pod 90 kg. Bože, tam jsem nebyla přes 25 let. Stačilo jen nevzdat to. A i když mi do všeho občas zdraví hodilo vidle a srazilo mě dolu (přetížená kolena, záda v háji, problémy s prací v noci…), vždycky jsem se zvedla. A vyplatilo se. Reakce okolí mě nenechávají na pochybách, že to dělám dobře a že je to vidět.

V hubnutí ale nepolevuju. Stále mám nadváhu a potřebuji tělo zpevnit. Takže jedu dál a Kalorické Tabulky se mnou.

Všem, co chtějí zhubnout, co opravdu chtějí zhubnout, bych chtěla říct: Vydržte a nevzdejte to! Je to dlouhá cesta, která začíná ve vaší hlavě.

Tip redakce

Sympatická Katka motivuje jídlem i pohybem na svém IG profilu Zvládnu to i po čtyřicítce.

Jak jsem zhubla

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Sbohem, obezito! Já se k té vysněné figuře projím

Sbohem, obezito! Já se k té vysněné figuře projím

V naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami jsme před časem pro lepší orientaci zavedli označení experti.

Jde povětšinou o výživové poradce, kteří s námi spolupracují a dovedou fundovaně reagovat na dotazy uživatelů aplikace Kalorické tabulky. Ale mezi experty jsou i čestné výjimky. Lidé, které zkrátka vyvážené stravování natolik chytlo, že dnes umí poradit stejně dobře jako ti odborníci.

Celý článek 30.10.2021 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

13.5.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024