Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jarča: Lituji, že jsem se do změny nepustila dřív

Blíží se léto a s ním doba dovolených u vody, a tak jsme poněkud navýšili frekvenci zveřejňování motivačních proměn.

Za ten měsíc dva samozřejmě zázraky nečekejte, ale když se teď do změny jídelníčku dáte, uvidíte, že se minimálně budete cítit o mnoho lépe.

Dnešní prostor patří sympatické Jarče, která za 5 měsíců zhubla 15 kilogramů jen jídlem. Její proměna v uzavřené skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami vyvolala klasickou lavinu otázek typu „jak jste to dokázala?“.

poctivě vyplňuji aplikaci Kalorické Tabulky

Poprosili jsme onu mladou dámu, zda by se o své cestě trochu více nerozepsala. Souhlasila. A tady už jsou její slova:

Za poslední roky jsem se „vyjedla“ až na 95 kg a necítila se opravdu dobře. Rozhodla jsem se s tím něco udělat. A daří se.

Nyní už vím, že jsem před tím moc dobře nejedla, spíš hladověla. Chodím do práce na 12 hodinové směny – týden ranní, týden noční. Nesnídala jsem, v práci si dala oběd a doma večeři. Byla jsem pořád hodně unavená.

Teď jsem se naučila snídat a dělám si svačiny do práce. Jím pětkrát denně menší porce po třech hodinách. Vynechala jsem tučná a smažená jídla, sladkosti, slazené nápoje, bílé pečivo…

poctivě vyplňuji aplikaci Kalorické Tabulky

Když si sestavuji jídelníček, začínám obědem, k večeři si dávám většinou polévku. Obědy mám v týdnu v práci a vyberu si, na co mám chuť. V takovém případě jídlo samozřejmě nevážím a beru to odhadem. Pak doplňuji snídani a svačiny.

Celkově jsem potraviny opravdu hodně obměnila:

  • Maso jím především kuřecí a krůtí, kvalitní šunku.
  • Místo smetanového jogurtu si dám řecký jogurt nebo skyr, odtučněný tvaroh, mozzarellu light, mléko polotučné.
  • Místo džusu si udělám nápoj z polotučného mléka a banánu.
  • Místo sušenek müsli nebo ovesné kaše.
  • Každý den jeden až dva kusy ovoce.

Se zeleninou zatím bojuji. Chtěla bych také zařadit víc luštěnin a ryby. Začala jsem chodit do obchodu zdravé výživy a vždy si koupím něco nového na ochutnání, abych měla změnu. Moje oblíbené jídlo je celozrnná tortila plněná grilovaným kuřecím masem, zeleninou (okurka, rajče, salát) a dresingem z bílého řeckého jogurtu a malým stroužkem česneku.

Hodně jsem upravila také velikost porcí. A to nejdůležitější na závěr – poctivě vyplňuji aplikaci Kalorické Tabulky, abych měla všechna kolečka zelená. Jednoduše jsem zadala cíl zhubnout a aktivita lehká. Jinak jsem držela vše podle výchozího nastavení aplikace, nic jsem neměnila. Výsledek – mám víc energie a cítím se dobře. Teď už jen lituji toho, že jsem se do změny nepustila dřív.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Stravovaní při nočních směnách

Stravovaní při nočních směnách

Úplně v začátku je třeba si uvědomit, že tělo není kalkulačka počítající kalorie, ani nemá zabudovaný kalendář, který v 00:00 přepne do dalšího dne.

Tělo reaguje na vnější podněty. Pokud v noci nespíte a pracujete, musíte tělu dodat energii.

Celý článek 20.5.2021 1

redakce
www.kaloricketabulky.cz

11.6.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024