Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Marta: Nemoc vám ukáže, že jste dělali něco špatně

Pravidelně zde přinášíme proměny uživatelů Kalorických Tabulek, kteří s jejich pomocí zhubli. Dnešní příběh má tzv. přidanou hodnotu.

Máte se rádi? A vážíte si svého zdraví, nebo je považujete za samozřejmost?

Děkujeme paní Martě, která se ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami sdílela svůj příspěvek, na základě kterého jsme ji požádali o pár slov navíc. Tady jsou:

Člověk si plánuje, má tisíce přání, ale život se tomu směje. Pošle vám překážku, kterou jste nuceni buď přeskočit, nebo jen tak obejít a vykašlat se na ni. Mně život poslal do cesty rakovinu prsu.

Marta: Nemoc vám ukáže, že jste dělali něco špatně

Jsem pozitivní člověk, tak hned po prvním šoku jsem pochopila, že mi nemoc má něco ukázat. A vzala ji jako výzvu, kterou přeskočím velkým skokem.

Nemoc vám ukáže opravdu hodně věcí. V první řadě, kdo je rodina. Ta je super. Pak kdo jsou přátelé – zbyla jich hrstka. A pak hlavně, kdo jste vy!

Ukáže vám, že jste něco dělali špatně, že se nemáte moc rádi a stále se vám na sobě něco nelíbí. To všechno vám nemoc vezme a dá šanci si to vzít zpět. Vezme vám pocit bezpečí života, vezme vám vlasy, řasy, obočí i kus těla. Tak a máš to! Pořád se ti něco nelíbilo, ve všem byla chyba, tak žij bez toho….

Pochopila jsem, co mi to má říct. Sama sebe jsem si nevážila a pořád se odsuzovala a myslela na druhé. Vzpamatovala jsem se, pochopila. Děkuji. Chtěla jsem svůj život zpátky. Já děkovala i za chemošku. Za léčbu, která skončila úspěšně.

  • Dostala jsem druhou šanci. Děkuji.

Léčba vás z toho dostane, ale taky vám toho hodně zanechá. Mimo jiné mi dala přes 30 kg navíc, hormonální léčbu, bolavé klouby – super koktejl. K tomu přechod. A přestala jsem kouřit. Tohle byl špatně namíchaný nápoj k hubnutí.

  • Kila letěla nahoru dál a člověk se bál i napít vody. Rok po léčbě totální boubelka se 141 kg a s berlí. Bez šance na nějaké sportování.

V lednu 2022 nastal zlom. Ve svých 58 letech přece musím něco udělat. Takhle nelze existovat. Nejdřív jsem zkusila přerušovaný půst. Dobrý – jde to. Najednou váha měsíc stojí.

  • Jim málo, nebo moc?

Pak jsem si přečetla o možnosti stáhnout Kalorické Tabulky. Tak jo, ať se ukážou. A ukázaly se. Jsou super. Zjistila jsem, že jím málo! Koupila jsem si plnou verzi (PREMIUM) na rok. Proč ne? Mám se už ráda, ne?

Tak vše vážím, zapisuji a přemýšlím, co budu jíst. Ráda teď nakupuji a plánuji.
Kalorické Tabulky mě naučily nebát se jídla. A dokonce si můžu dát i něco sladkého a zdravého.

Zatím mám o 13,5 kg méně. Jedu dál a těším se na další kila, která půjdou dolů. Můj cíl je velký, ale mám přece tolik času dělat něco pro sebe. Chodím na procházky se psem. A když mi to zdraví dovolí, vezmu hůlky na chůzi a jdu se projít.

Marta: Nemoc vám ukáže, že jste dělali něco špatně

Když se chce, tak to jde. Člověk nemá hledat výmluvy, proč to nejde, ale najít způsob, aby to šlo.

Kalorické Tabulky, moc vám děkuji. Jste nyní mé kamarádky pro každý den. Děkuji.

Tip redakce Kalorické Tabulky

Jídelníčky paní Marty můžete sledovat ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami


Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

1.6.2022 redakce Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Z archivu

Karlovka – ovesná placka líného muže

Karlovka. Co to vlastně je? A jak si to doma připravit? 

Tak se obvykle ptají noví členové skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami, když narazí na název „karlovka“.

Celý článek 4.10.2021

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner