Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Marcy: Kalorické Tabulky mi daly kontrolu, jistotu a paradoxně svobodu v jídle

Po krátké odmlce přinášíme další skvělý příběh, v kterém hrají roli Kalorické Tabulky.

Ovšem tou hlavní hrdinkou je samozřejmě sympatická maminka dvou dětí Marcy (37 let). Její zásadní „dost“ jí pomohlo začít po letech dietních neúspěchů, které hraničily s huntováním zdraví, dobře jíst a radostně zhubnout téměř 40 kg!

Potěšilo nás, když jsme zjistili, že si Marcy ráda čte příběhy uživatelů Kalorických Tabulek, jež zveřejňujeme na našem blogu, a věří, že dokážou neskutečně povzbudit. Až budete číst ten její, nezapomeňte si vzít k srdci i například takovou nenápadnou zmínku ohledně focení pokroků. Právě ten rozdíl na fotkách je totiž opravdu skvělou motivací, jež mnohým pomůže překonat i drobné krize a vytrvat na své cestě. A navíc se pak můžete pochlubit v našich uzavřených skupinách nebo přímo zde na blogu. My vaše úspěchy totiž milujeme. Jsou tou motivací zase pro nás stále na aplikaci pracovat a vylepšovat ji. Děkujeme.

Marcy: Kalorické Tabulky mi daly kontrolu, jistotu a paradoxně svobodu v jídle

A tady už jsou slova obdivuhodné Marcy:

Byla jsem ‚to baculatý dítě‘. Hrozně mi chutnalo jídlo v jakémkoliv množství, nikdy jsem neměla dost. Ale nenápadné poznámky od dospělých i posměšky od dětí postupně způsobily, že už někdy v jedenácti letech jsem odstartovala svojí dietářskou dráhu. Vyzkoušela jsem snad všechny známé i neznámé diety.

Čím extrémnější a rychlejší hubnutí, tím lepší. Dokázala jsem tenkrát zhubnout třeba 10 kg za měsíc! A za poloviční dobu to samé nabrat zpět. Plus vždy nějaký ten „bonus“ v podobě kil navíc.

Vždycky jsem čekala, až přijde ten spouštěcí moment, který mě obrnil železnou vůlí, a pak jsem nekompromisně dodržovala pravidla, která jsem si zrovna stanovila.

Zhubla jsem a ostatní si začali všímat. Bylo to pokaždé tak opojné, že mě povzbuzovalo v pokračování nesmyslných pokusů. Selhání vůle vydržet se ale vždy nevyhnutelně dostavilo a já znovu a znovu přibírala víc, než jsem zhubla.

Marcy: Kalorické Tabulky mi daly kontrolu, jistotu a paradoxně svobodu v jídle

Potoky slz, pocit bezmoci a zmaru. Proč ostatním nedělá problém si udržovat zdravou váhu a já celý život tak hrozně bojuji? Proč ostatním stačí jíst normální porce, aniž by nad tím museli složitě uvažovat, a mě uspokojí teprve porce, za kterou by se nestyděl chlap jak hora a ještě by mu zbylo pro parťáka??

Tak na tyhle otázky jsem bohužel nenašla odpověď doteď. Zkrátka jsem asi typ člověka, který kdyby mohl, jedl by bez přemýšlení pořád.

Čas plynul, vdala jsem se, porodila dvě děti a stále jsem na střídačku hubnula a přibírala. Na čas i celkově rezignovala a prostě jedla bez přemýšlení.

Někdy před dvěma a půl lety jsem si ale řekla takový to zásadní „DOST!“. Bylo to rozhodnutí, že tentokrát na to půjdu tak, abych se netrápila. Aby mě to bavilo, abych si mohla bez výčitek dát i to, na co mám opravdu chuť, a přitom se v klidu pomalu ale jistě dostávala do lepší formy.

Symbolicky 1. ledna na Nový rok jsem stáhla aplikaci Kalorické Tabulky, přidala se do skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami a začala ladit svůj jídelníček. Hodně jsem si nastudovala a čerpala cenné rady ve skupince a brzy se začaly dostavovat první výsledky.

Marcy: Kalorické Tabulky mi daly kontrolu, jistotu a paradoxně svobodu v jídle

Postupně jsem přidala sport, který mě dokonce začal velice bavit (miluju ten pocit a endorfiny ‚po‘).

Kalorické Tabulky mi daly kontrolu, jistotu a paradoxně svobodu. Byla taková úleva dát si sladkou tečku po obědě a nemuset se užírat výčitkami, že jsem zhřešila.

Najednou jsem byla já pánem svého stravování. Cokoliv se mi vešlo do „Tabulek“, dala jsem si s absolutní radostí a bez sebemenší výčitky.

Přiznám se, že když jsem aplikaci začala používat, měla jsem v plánu zapisovat třeba jen dva měsíce, než vše dostanu do oka, a pak už se stravovat intuitivně. No, je to dva a půl roku a já pořád zapisuji. Jsem bohužel člověk, který když se stravuje intuitivně, ztrácí kontrolu, má tendence zvětšovat porce a za léto přibírá 10 kg (vážně, to se mi stalo). Takže teď je to tak, že jsem Kalorické Tabulky přijala jako součást svého fungování, jídlo si do nich v rychlosti „naházím“ – třeba i jen zpětně pro přehled, ale dávají mi jistotu, že zase nesejdu z cesty. A i když i já občas „Tabulky“ prostě vypnu, oslavy a dovolené neřeším, naučila jsem se na tu svoji cestu vždy zpátky vrátit.

Ta cesta pro mě totiž znamená hodně. Ve svých 37 letech mám poprvé v životě vážně ráda své tělo a nepřestává mě ohromovat, co vše dokáže.

Na začátku jsem pořídila fotku a znovu se fotila každé dva měsíce. Každá nová fotka, která ukazovala posun, byla můj hnací motor a obrovská motivace.

Do mé vysněné mety mi zbývá poslední 1 kg! Dohromady jsem tedy od začátku používání KT zhubla 39 kg. A to jedno poslední, aby se to hezky zakulatilo, už snad taky dám.

Pak už (podle mě) bude nejtěžší nesklouznout zpět ke svému starému životnímu stylu. To je pro mě největší výzva.

Ale naštěstí si už trochu víc teď věřím. Letošní léto se mi podařilo nepřibrat! Jsem na sebe hrdá, protože letní dny jsou pro mě opravdu „rizikové období“ – dovolené (v mém případě all inclusive), grilovačky, zmrzliny atd.

Marcy: Kalorické Tabulky mi daly kontrolu, jistotu a paradoxně svobodu v jídle

Dokázala jsem si dát, na co jsem měla chuť, ale zároveň uhlídala porce a neupadala do „přežíracích“ záchvatů. Občas jsem si dala výbornou zmrzku, i když se mi ‚nevešla do Tabulek‘, byla i nějaká ta oslava s jídlem, ale i tak se mi nejen že podařilo nepřibrat, ale dokonce jsem přes léto ještě 4 kg zhubla.

Začínám mít pocit, že už (snad!) jsem svého jídla pánem, a ne otrokem. Doufám, že mě můj elán neopustí a že si svůj nový životní styl dokážu udržet.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

3.9.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024