Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Pozvánka na konferenci Institutu Moderní Výživy

Rádi bychom Vás pozvali na čtvrtý ročník Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line!

Konference totiž bude poprvé v tzv. hybridní formě, tedy s možností fyzické účasti přímo v sále anebo on-line z pohodlí Vašeho domova. Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro laickou i odbornou veřejnost.

Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od dvanácti špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska, které najednou nikde jinde neuslyšíte!

Mezinárodní konference Moderní výživy

Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata kvalita a bezpečnost potravin, nutriční endokrinologie, kalorický paradox, tuky a oleje v lidské výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin, výživa dětí, těhotných a kojících žen a kritické myšlení v oblasti výživy a zdravého životního stylu. ‍Na letošním ročníku konference budou 4 hlavní příspěvky formou hodinových prezentací od 4 řečníků z ČR a ze Slovenska a v odpolední části proběhnou 3 moderované diskusní panely, ve kterých vystoupí celkem dalších 9 řečníků. 

Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou po konferenci kompletní videozáznam z celé konference! Účastníci fyzické formy konference v Praze mají v ceně vstupenky samozřejmě zajištěný oběd a občerstvení v průběhu celého dne konference.

Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících a registrace najdete na webu konference.

Program konference a řečníci 

09:50 hod Zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy  

10:00 hod Kalorický paradox: Keď predstava o príjme a výdaji kalórií nekopíruje realitu – Vilo Hečko (Fitclan) 

11:00 hod Kritické myšlení ve výživě – Petr Havlíček 

12:00 hod Tuky a oleje ve výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin – prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D. (Česká zemědělská univerzita) 

13:00 hod Přestávka na oběd

14:00 hod Nutričná endokrinológia – je tento nový smer kľúčový pre stravovanie? – MUDr. Boris Bajer, Ph.D. (Centrum výživy a tréningu)

15:00 hod Diskusní panel – Výživa dětí, těhotných a kojících žen

Mgr. Lucie Guilleminot, MUDr. Marie Skalská, Mgr. Eva Kraus 

16:00 hod Diskusní panel – Bezpečnost a kvalita potravin

prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Ladislav Žatečka, Ing. Martin Masár 

17:00 hod Diskusní panel – Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu

Ing. Lukáš Hána, Mgr. Patrik Kořenář, Kristýna Skalická 

18:00 hod Závěr konference

Konference bude probíhat v sobotu 26. 11. 2022 od 10 do 18 hod v krásných prostorách Wellness Hotel Step**** na adrese Malletova 1141, 190 00 Praha 9 anebo on-line z pohodlí Vašeho domova. 

Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou v týdnu po konferenci kompletní videozáznam z celé konference s doživotním přístupem, takže není nezbytně nutné být v sále anebo online celý den přímo v čase konání jednotlivých přednášek a celou konferenci si tak každý bude moci pustit opakovaně a k prezentovaným informacím se kdykoliv vrátit. 

Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících, registrace a vstupenky najdete na webu konference.

Co získáte nákupem vstupenky na konferenci?

  • certifikát IMV 
  • slevu 20 % na další akce a produkty Institutu Moderní Výživy
  • neomezený přístup ke kompletnímu záznamu konference (8 hodin)
  • 12 špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska 
  • networking s ostatními účastníky konference a možnost pokládat řečníkům otázky (ve fyzické podobě i on-line prostřednictvím chatu)
2.11.2022 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Kalorie a kalorický deficit – mýty vs. fakta

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, i v dnešní době se stále můžeme setkat s různými „guru“ na výživu, kteří tvrdí, že kalorický deficit je nesmysl.

A že pro hubnutí jsou nejdůležitější například bílkoviny, trojpoměr makroživin, případně kvalita potravin…

Celý článek 17.4.2021

Související články

O kaloriích nevážně: Kontroverzní potraviny

Vědci se, pokud jde o potraviny, občas pletou.

Asi nejznámějším příkladem jsou hodnoty železa ve špenátu, ale třeba i pohled na vajíčka. V tomto článku si představíme nejen tyto, ale i další potraviny jako maso, sádlo, máslo či alkohol.

Celý článek 19.4.2025

Vylepšené funkce v aplikaci. Kopírování a hromadné mazání položek!

Zapisování tvého jídelníčku teď bude ještě rychlejší a jednodušší! Přinášíme dvě vylepšené funkce, které ušetří čas.

Celý článek 15.4.2025

Hubnutí, zdravý životní styl a motivace (2. díl): Přemýšlej o jídle jinak

Už tě nebaví nekonečný kolotoč diet a zákazů?

Možná je čas přestat hledat zázračné řešení a začít se dívat na jídlo jako na něco, co ti má pomáhat, ne tě omezovat.

Celý článek 14.4.2025

Ing. Barbora Karásková: Jak zkrotit chutě na sladké

Při práci výživové specialistky a trenérky se setkávám s opakujícími se problémy, jež lidem brání zhubnout.

Jedním z nich je neustálá a intenzivní chuť na sladké potraviny.

Celý článek 12.4.2025

Veronika Mayová: Tělo zhublo, hlava to nestíhala

Zhubla jsem. Po letech snažení se číslo na váze konečně změnilo na mnou trochu přijatelné. Oblečení jsem už za tu dobu několikrát změnila.

Jak mi začalo být volné, musela jsem si utahovat pásek. A také lidé kolem si všímali změny.

Celý článek 8.4.2025

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner