Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Pozvánka na konferenci Institutu Moderní Výživy

Rádi bychom Vás pozvali na čtvrtý ročník Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line!

Konference totiž bude poprvé v tzv. hybridní formě, tedy s možností fyzické účasti přímo v sále anebo on-line z pohodlí Vašeho domova. Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro laickou i odbornou veřejnost.

Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od dvanácti špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska, které najednou nikde jinde neuslyšíte!

Mezinárodní konference Moderní výživy

Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata kvalita a bezpečnost potravin, nutriční endokrinologie, kalorický paradox, tuky a oleje v lidské výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin, výživa dětí, těhotných a kojících žen a kritické myšlení v oblasti výživy a zdravého životního stylu. ‍Na letošním ročníku konference budou 4 hlavní příspěvky formou hodinových prezentací od 4 řečníků z ČR a ze Slovenska a v odpolední části proběhnou 3 moderované diskusní panely, ve kterých vystoupí celkem dalších 9 řečníků. 

Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou po konferenci kompletní videozáznam z celé konference! Účastníci fyzické formy konference v Praze mají v ceně vstupenky samozřejmě zajištěný oběd a občerstvení v průběhu celého dne konference.

Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících a registrace najdete na webu konference.

Program konference a řečníci 

09:50 hod Zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy  

10:00 hod Kalorický paradox: Keď predstava o príjme a výdaji kalórií nekopíruje realitu – Vilo Hečko (Fitclan) 

11:00 hod Kritické myšlení ve výživě – Petr Havlíček 

12:00 hod Tuky a oleje ve výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin – prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D. (Česká zemědělská univerzita) 

13:00 hod Přestávka na oběd

14:00 hod Nutričná endokrinológia – je tento nový smer kľúčový pre stravovanie? – MUDr. Boris Bajer, Ph.D. (Centrum výživy a tréningu)

15:00 hod Diskusní panel – Výživa dětí, těhotných a kojících žen

Mgr. Lucie Guilleminot, MUDr. Marie Skalská, Mgr. Eva Kraus 

16:00 hod Diskusní panel – Bezpečnost a kvalita potravin

prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Ladislav Žatečka, Ing. Martin Masár 

17:00 hod Diskusní panel – Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu

Ing. Lukáš Hána, Mgr. Patrik Kořenář, Kristýna Skalická 

18:00 hod Závěr konference

Konference bude probíhat v sobotu 26. 11. 2022 od 10 do 18 hod v krásných prostorách Wellness Hotel Step**** na adrese Malletova 1141, 190 00 Praha 9 anebo on-line z pohodlí Vašeho domova. 

Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou v týdnu po konferenci kompletní videozáznam z celé konference s doživotním přístupem, takže není nezbytně nutné být v sále anebo online celý den přímo v čase konání jednotlivých přednášek a celou konferenci si tak každý bude moci pustit opakovaně a k prezentovaným informacím se kdykoliv vrátit. 

Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících, registrace a vstupenky najdete na webu konference.

Co získáte nákupem vstupenky na konferenci?

  • certifikát IMV 
  • slevu 20 % na další akce a produkty Institutu Moderní Výživy
  • neomezený přístup ke kompletnímu záznamu konference (8 hodin)
  • 12 špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska 
  • networking s ostatními účastníky konference a možnost pokládat řečníkům otázky (ve fyzické podobě i on-line prostřednictvím chatu)
2.11.2022 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Kalorie a kalorický deficit – mýty vs. fakta

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, i v dnešní době se stále můžeme setkat s různými „guru“ na výživu, kteří tvrdí, že kalorický deficit je nesmysl.

A že pro hubnutí jsou nejdůležitější například bílkoviny, trojpoměr makroživin, případně kvalita potravin…

Celý článek 17.4.2021

Související články

PhDr. Olga Běhounková, Ph.D.: Pohyb jako klíč ke zdraví aneb jak nebýt sumkou

Sumky jsou podobni pulcům – v mládí plují oceánem, dokud si nenajdou podmořský útes s výhledem, na němž se usadí, a už se do konce života nehnou.

Nepohyb způsobí, že se z nich stanou jakési hrudky bez mozku se dvěma trubicemi – jednou trubicí nasávají vodu a druhou ji vypouštějí ven. Investice energie do nervového systému a mozku se nevyplatí, když je sumka bez pohybu.

Celý článek 4.10.2024

Mgr. Radka Šmídová: Sacharidy v jídelníčku – ano nebo ne? A případně kolik?

Neuběhne ani den v nutriční ambulanci, abych se nesetkala s někým, kdo si myslí, že mezi ním a vysněnou postavou stojí sacharidy.

V době, kdy na nás ze všech stran útočí reklamy na nízkosacharidové a keto diety, asi ani není divu. Jsou ale vážně právě sacharidy tím nejobávanějším nepřítelem štíhlé linie? Dočtěte až do konce a možná se dozvíte něco, co jste nečekali.

Celý článek 30.9.2024

Jan Lipšanský: Výhody pití studené vody aneb Někdo to rád studené

V ledničce mám plastovou láhev s vodou. Vždy mi totiž víc pomáhalo pít přes den studenou vodu, překvapivě i při nachlazení. Ale všude na internetu se dočtete, že je to nezdravé a voda by se měla pít teplá.

Jak to tedy je?

Celý článek 28.9.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Co dělat, když vám číslo na váze pravidelně kazí náladu

V mojí nutriční poradně se s klienty nejčastěji věnuji tématu hubnutí – redukci hmotnosti.

Na některých vidím, jak je to pro ně začarované téma – hubnou a přibírají pořád dokola. A s každým dalším pokusem je jejich fixace na výsledek větší a větší, sebedůvěra nalomená a urputnost značná.

Celý článek 25.9.2024

Mgr. Tereza Rogalewiczová: Analýza tělesného složení

Přístroje, jež slouží k analýze tělesného složení, se dnes stávají běžnou součástí ordinací, výživových poraden nebo sportovních center.

Kromě informací o tělesné skladbě, tedy o množství svalů, tuku, vody atp., umožňují posoudit výživový stav člověka. Dávají také přesnější představu o stupni nadváhy nebo obezity, stejně tak ale o případné podvýživě. Je to zajímavý doplněk, díky kterému lze sledovat některé parametry zdraví.

Celý článek 22.9.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner