Rádi bychom Vás pozvali na čtvrtý ročník Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopaduv Praze anebo on-line!
Konference totiž bude poprvé v tzv. hybridní formě, tedy s možností fyzické účasti přímo v sále anebo on-line z pohodlí Vašeho domova. Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro laickou i odbornou veřejnost.
Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od dvanácti špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska, které najednou nikde jinde neuslyšíte!
Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata kvalita a bezpečnost potravin, nutriční endokrinologie, kalorický paradox, tuky a oleje v lidské výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin, výživa dětí, těhotných a kojících žen a kritické myšlení v oblasti výživy a zdravého životního stylu. Na letošním ročníku konference budou 4 hlavní příspěvky formou hodinových prezentací od 4 řečníků z ČR a ze Slovenska a v odpolední části proběhnou 3 moderované diskusní panely, ve kterých vystoupí celkem dalších 9 řečníků.
Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou po konferenci kompletní videozáznam z celé konference! Účastníci fyzické formy konference v Praze mají v ceně vstupenky samozřejmě zajištěný oběd a občerstvení v průběhu celého dne konference.
09:50 hodZahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy
10:00 hod Kalorický paradox: Keď predstava o príjme a výdaji kalórií nekopíruje realitu – Vilo Hečko (Fitclan)
11:00 hod Kritické myšlení ve výživě – Petr Havlíček
12:00 hod Tuky a oleje ve výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin – prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.(Česká zemědělská univerzita)
13:00 hodPřestávka na oběd
14:00 hodNutričná endokrinológia – je tento nový smer kľúčový pre stravovanie? – MUDr. Boris Bajer, Ph.D. (Centrum výživy a tréningu)
15:00 hod Diskusní panel – Výživa dětí, těhotných a kojících žen
Mgr. Lucie Guilleminot, MUDr. Marie Skalská, Mgr. Eva Kraus
16:00 hodDiskusní panel – Bezpečnost a kvalita potravin
prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Ladislav Žatečka, Ing. Martin Masár
17:00 hodDiskusní panel – Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu
Ing. Lukáš Hána, Mgr. Patrik Kořenář, Kristýna Skalická
18:00 hodZávěr konference
Konference bude probíhat v sobotu 26. 11. 2022 od 10 do 18 hod v krásných prostorách Wellness Hotel Step**** na adrese Malletova 1141, 190 00 Praha 9 anebo on-line z pohodlí Vašeho domova.
Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou v týdnu po konferenci kompletní videozáznam z celé konference s doživotním přístupem, takže není nezbytně nutné být v sále anebo online celý den přímo v čase konání jednotlivých přednášek a celou konferenci si tak každý bude moci pustit opakovaně a k prezentovaným informacím se kdykoliv vrátit.
Tímto článkem rozhodně nechceme podporovat pití alkoholu, ale ukázat, že když si člověk začne hlídat vyvážený jídelníček pomocí TABULEK, nemusí se hned zřeknout všech svých libůstek.