Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Andrea: Mám ráda splněná zelená kolečka v aplikaci Kalorické Tabulky a také mě baví zapisování vytvořených receptů

Pojďte se s námi začíst do skvělého příběhu, který pro vás na požádání sepsala paní Andrea, maminka dvou úžasných holčiček.

Je jí 33 let a pracuje jako ředitelka mateřské školy. K hubnutí se odhodlala před dvěma roky, kdy prý měla sama sebe dost.

Zdravý životní styl ji pohltil natolik, že dnes sama motivuje ostatní prostředním svého IG profilu, kam vkládá hlavně tipy na jídla. Z naší zkušenosti víme, že navíc takový „deníček nového života“ pomáhá lidem se udržet v režimu.

Andrea: Mám ráda splněná zelená kolečka v aplikaci Kalorické Tabulky a také mě baví zapisování vytvořených receptů

A tady už jsou její slova:

Chybělo mi sebevědomí a nemohla jsem se na sebe pořádně podívat ani do zrcadla. Navíc mě omezovala špatná fyzická kondice. Chtěla jsem být fit pro svoji rodinu a žít aktivním životem – to byly hlavní důvody, proč jsem se pro životní změnu rozhodla.

Nesčetné pokusy, kdy jsem se pokoušela o různorodé diety, byly k ničemu. Vždycky to dopadlo katastrofálně a já jsem vše po pár dnech vzdala. Spousta lidí si myslí, že když má člověk nadváhu, tak se určitě cpe nezdravým mastným a sladkým jídlem od rána až do večera. Já své tělo ale „jen“ nezdravě vyživovala.

Díky aplikaci Kalorické Tabulky, kterou mi doporučila kamarádka, jsem zjistila, že se k pěkné figuře a zdravému tělu dá jednoduše projíst. Stačilo se řídit nastavením a podle něj upravit množství a skladbu potravin. Najednou jsem konečně jedla správně.

Začínala jsem na váze 97 kg. Za půl roku fungování a dodržování jídelníčku podle Kalorických Tabulek jsem zhubla 16 kg. A to prakticky bez nějakého zvláštního pohybu navíc – provozovala jsem jen krátké procházky se psem. Po nějakém čase se mi váha zastavila a já se odvážila k velké věci – začala jsem běhat (kdysi to pro mě byla sportovní aktivita absolutně nereálná)!

Běhání a později i cvičení a dodržování správných stravovacích návyků mi „udělalo“ úbytek dalších 11 kg. Z váhy 97 kg jsem se za necelý rok dostala na váhu 70 kg. Zhubla jsem tedy 27 kg. Nyní jsem se ustálila na váze mezi 74 kg až 77 kg. Stále na sobě pracuji – pohyb je nedílnou součástí mého života. Nejen že u něj relaxuji, ale je to také můj čas, kdy dělám něco jen sama pro sebe.

Kalorické Tabulky mi hodně pomohly a stále pomáhají, mám ráda splněná zelená kolečka a také mě baví zapisování vytvořených receptů, ke kterým se stále vracím. Jako motivaci jsem si založila i instagramový profil, kam vkládám různé recepty. Nejraději chystám zdravé pomazánky všeho druhu a sladké dobroty bez cukru. Tady je malá ukázka.

Pomazánka z pečené dýně a pečeného česneku

  • 1/2 očištěné a nakrájené dýně hokaido
  • 2 palice česneku
  • citronová šťáva
  • menší červená cibule
  • 100 g žervé
  • 100 g zakysané smetany
  • trocha chilli

Pomazánka z pečené dýně a pečeného česneku

Dýni společně s dvěma palicemi česneku dej do pekáčku, zakápni oliváčem a dej péct do změknutí (cca 35 minut při 180 °C). Až bude vše upečené, hoď do mixéru a přidej zbytek surovin. Nakonec přidej najemno nakrájenou červenou cibuli.

Fazolové brownies s malinami

  • 235 g červených fazolí z plechovky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 60 g pomletých vloček
  • 20 g holandského kakaa se sníženým obsahem tuku
  • 1 odměrka čoko proteinu
  • 50 g čekankového sirupu
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 60 g malin
  • 80 g 70% bio čokolády (nasekané na větší kusy)

Fazolové brownies s malinama

Fazole si rozmixuj tyčovým mixérem a přimíchej vše ostatní. Já jsem pekla v malém pekáčku (6 ks) při 180 °C 50 minut.

Co říci na závěr?

Nejtěžší bylo uvědomění a rozhodnutí se, že do hubnutí půjdu. A potom také pochopení mého kalorického příjmu – správná kombinace potravin. Naopak největší radost mi dělalo a dělá, když mi někdo složí kompliment a řekne mi „Tobě to ale sluší“, a nebo když někdo napíše, že jsem pro něj motivace a že se můžu hezky obléknout a nestydět se za sebe.

Úplně největší radost ovšem prožívám sama v sobě – že jsem to dokázala. Někdy je to náročné, někdy se mi nic nechce. Mám i dny, kdy hřeším – to je jasné, protože to bych se snad zbláznila, kdybych si občas nedopřála něco víc kalorického. Balanc v tom všem je neskutečně důležitý a já konečně našla tu správnou cestu. Pokud to chceš i ty, tak nic neodkládej na další den, týden, měsíc nebo rok – ZAČNI TEĎ HNED. A jen ty sám to můžeš dokázat, protože nikdo jiný to za tebe neudělá. Přeji všem štěstí na jeho cestě pro zdravé já.

Chybělo mi sebevědomí a nemohla jsem se na sebe pořádně podívat ani do zrcadla.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Těhotenská cukrovka hrozí i mladým, štíhlým a sportujícím ženám

Těhotenská cukrovka hrozí i mladým, štíhlým a sportujícím ženám

Těhotenská cukrovka se v České republice týká 18 – 20 % těhotných žen (tj. má ji každá pátá těhotná).

Zatímco diabetes 2. typu se často spojuje s obezitou a nezdravým životním stylem, těhotenská cukrovka (gestační diabetes = GD) vzniká především pod vlivem těhotenských hormonů a týká se tak všech těhotných žen – i mladých, štíhlých, sportovkyň, vegetariánek, veganek, nízkosacharidově se stravujících…

Celý článek 10.12.2022 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

13.12.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024