Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Ines: Moje cesta k výživovému poradenství

Na blogu Kalorických Tabulek často zveřejňujeme úžasné proměny uživatelů aplikace.

Těší nás velmi každý příběh, který se k nám dostane. Nezanedbatelné procento představují lidé, které vyvážené stravování natolik pohltilo (v dobrém slova smyslu), že se sami dali na hlubší studium a následně cestu výživového poradce.

A přesně tak to měla čtyřicetiletá Ines, která je dlouhodobě aktivní v naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami. Tady je její cesta k poradenství, jak ji na základě naší prosby sepsala. Jak to všechno začalo?

Hlídač porcí a ukázka jídla

Hlídač porcí a ukázka jídla

Jednou na psím táboře… Ale teď vážně. Mé první setkání s Kalorickými Tabulkami bylo v podstatě úsměvné a odehrálo se zhruba takto: Naše milá výcvikářka psů vytáhla z kapsy mobil a u sklenky (možná i lahve) vína začala zapisovat vše, co se zrovna objevilo na stole. Zcela upřímně – koukala jsem jak tele na nová vrata. Pod vlivem zmíněné učitelky (a možná i vína) jsem si teda tuhle tu zelenou apku nainstalovala. Ale tím to na pár měsíců pro mě vlastně skončilo.

Ines: Moje cesta k výživovému poradenství

Co způsobilo návrat k aplikaci Kalorické Tabulky a vlastně velkou změnu v mém životě?

Opět přichází na scénu skvělá učitelka a velká kamarádka Romanka Polická. Vidět její neskutečnou proměnu na vlastní oči – to bylo pro mě velké nakopnutí k návratu a poctivému zapisování. Pravda, nepotřebovala jsem zredukovat mnoho – jako cíl jsem si dala deset kilo, což se také během pár měsíců povedlo. Kolečka se zelenala, centimetry se hýbaly, ale hlavně jsem se cítila celkově lépe. Kupředu mě hnala i pochvala lékaře nad lepšími se krevními výsledky.

  • Na radu zkušených jsem přidala pravidelný pohyb, což ocenil i můj nejlepší přítel, tedy pejsek.

Sestavování jídelníčků mě naprosto pohltilo, a tak přišel nápad ponořit se do toho naplno a přihlásit se do kurzu výživového poradenství. A protože mám ve zvyku si vždycky naložit víc, než je zdrávo, přidala jsem si hned rozšíření o sportovní výživu a výživu kojících žen a dětí. Studium to nebylo zrovna jednoduché, ale přesto jsem v prosinci loňského vše zdárně ukončila závěrečnou prací a získáním certifikátu institutu Welko.

Poslední, co mi chybí, je složit profesní zkoušky, a tím získat nejvyšší možné vzdělání v této oblasti. No, upřímně  -zakončit studium osobně považuji spíše za velký začátek, jelikož správný výživový poradce se musí vzdělávat po celý život, aby byl schopen svým klientům poskytnout to nejlepší.

Ines: Moje cesta k výživovému poradenství

Již mám za sebou i první úspěch – a to v podobě dvou jídelníčků, kdy jídla měla být identická, ale klientka chtěla 15 kg zhubnout, ale její partner naopak 15 kg přibrat. Vše je na dobré cestě a já jsem ráda, že jsem mohla někomu být oporou v jeho cestě k vysněné váze.

Pokud jste dočetli až k těmto řádkům, dovolte mi poděkovat mé trenérce Romance Polické, samozřejmě Kalorickým Tabulkám a mnoha členům naší úžasné skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami – bez vás bych totiž tuto svou cestu nikdy nezačala.

Ines: Moje cesta k výživovému poradenství

A my děkujeme za milý příběh.

Tip redakce Kalorické Tabulky

Ines provozuje své stránky Redukce neznamená hladovět.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

8.3.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024