Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Kalorické Tabulky: Když matka motivuje k hubnutí dospělou dceru

Pravidelně zde zveřejňujeme proměny uživatelů aplikace Kalorické Tabulky.

Dělá nám radost, když vidíme, jak se lidé zbavují nadbytečných kilogramů, které je roky trápily, a v souvislosti s tím se často zlepšuje i jejich zdraví.

Těší nás také to, že do naší uzavřené skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami přichází většina nových lidí na osobní doporučení (dcera, sestra, švagrová, kolegyně z práce). Víme to díky vstupním dotazníkům, ale také pak na základě konkrétních příběhů, které tam sdílí s ostatními. Dnes bychom vám rádi představili dvojici žen – matku (57 let) a dospělou dceru (37 let).

Kalorické Tabulky: Když matka motivuje k hubnutí dospělou dceru

Když se ve skupině objevila proměna, pod kterou bylo napsáno Moje nejkrásnější a nejdokonalejší maminka na světě, požádali jsme dotyčnou dceru, zda by byla ochotna se o rodinný příběh podělit. Souhlasila. Maminka, která zhubla dvacet kilo, ji prý svou vlastní cestou motivuje, takže po krátkém čase, kdy se přidala, má už dole také čtyři kila.

A tady už jsou její slova:

Chtěla bych představit svou úžasnou maminku Marcelu, obě pracujeme v kanceláři. A obě jsme se daly na zdravé stravování s aplikací Kalorické Tabulky. Maminka kvůli tomu, že měla problém s tlakem a taky cukr a cholesterol se pohybovaly již k vyšším hodnotám, což by do budoucna mohl být problém. Já se přidala, když jsem viděla její výsledky. Obě jsme se samozřejmě chtěly hlavně cítit ve svých tělech dobře.

  • Maminka začala s hubnutím na váze 96 kg, ale na Kalorické Tabulky najela, až když vážila o čtyři kila méně, tj. 92 kg. Nyní má krásných 72 kg při výšce 164 cm.
  • Já začala později, a to na váze 85 kg. Momentálně mám 77 kg při výšce 165 cm. Motivací je mi právě moje maminka, když vidím, jak jí to jde.

Kalorické Tabulky: Když matka motivuje k hubnutí dospělou dceru

Jaké byly hlavní změny v našem jídelníčku?

Omezení veškerého cukru (ten přijímáme jen v ovoci) a hlídání tuku, i když občas nějaký ten koláč si dáme… Ale vždy jen tolik, aby bylo zelené kolečko. Podle mě byla u nás nejzásadnější změnou pravidelnost – jíme nyní 5x denně. Díky Kalorickým Tabulkám jsem já osobně začala jíst různé varianty salátů, ale třeba také tofu a sóju. Nejraději mám své snídaně, které si opravdu vychutnávám – musli, jogurt, ovoce a chia semínka. A myslím, že maminka to má obdobně.

Nejtěžší bylo nejspíš zvyknout si na nový režim. Jinak vše šlo hladce a až nad očekávání rychle. Díky novému stravování nemáme hlad a ani chutě na brambůrky a podobné věci.

Největší radostí je chvála okolí. A když vidím, jak je maminka spokojená.

  • Vzkaz pro ostatní: Když chceš, zvládneš vše!
  • Vzkaz dcery pro maminku: Jsi skvělá, prostě borec!

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

3.3.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024