Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Kalorické Tabulky: Když matka motivuje k hubnutí dospělou dceru

Pravidelně zde zveřejňujeme proměny uživatelů aplikace Kalorické Tabulky.

Dělá nám radost, když vidíme, jak se lidé zbavují nadbytečných kilogramů, které je roky trápily, a v souvislosti s tím se často zlepšuje i jejich zdraví.

Těší nás také to, že do naší uzavřené skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami přichází většina nových lidí na osobní doporučení (dcera, sestra, švagrová, kolegyně z práce). Víme to díky vstupním dotazníkům, ale také pak na základě konkrétních příběhů, které tam sdílí s ostatními. Dnes bychom vám rádi představili dvojici žen – matku (57 let) a dospělou dceru (37 let).

Kalorické Tabulky: Když matka motivuje k hubnutí dospělou dceru

Když se ve skupině objevila proměna, pod kterou bylo napsáno Moje nejkrásnější a nejdokonalejší maminka na světě, požádali jsme dotyčnou dceru, zda by byla ochotna se o rodinný příběh podělit. Souhlasila. Maminka, která zhubla dvacet kilo, ji prý svou vlastní cestou motivuje, takže po krátkém čase, kdy se přidala, má už dole také čtyři kila.

A tady už jsou její slova:

Chtěla bych představit svou úžasnou maminku Marcelu, obě pracujeme v kanceláři. A obě jsme se daly na zdravé stravování s aplikací Kalorické Tabulky. Maminka kvůli tomu, že měla problém s tlakem a taky cukr a cholesterol se pohybovaly již k vyšším hodnotám, což by do budoucna mohl být problém. Já se přidala, když jsem viděla její výsledky. Obě jsme se samozřejmě chtěly hlavně cítit ve svých tělech dobře.

  • Maminka začala s hubnutím na váze 96 kg, ale na Kalorické Tabulky najela, až když vážila o čtyři kila méně, tj. 92 kg. Nyní má krásných 72 kg při výšce 164 cm.
  • Já začala později, a to na váze 85 kg. Momentálně mám 77 kg při výšce 165 cm. Motivací je mi právě moje maminka, když vidím, jak jí to jde.

Kalorické Tabulky: Když matka motivuje k hubnutí dospělou dceru

Jaké byly hlavní změny v našem jídelníčku?

Omezení veškerého cukru (ten přijímáme jen v ovoci) a hlídání tuku, i když občas nějaký ten koláč si dáme… Ale vždy jen tolik, aby bylo zelené kolečko. Podle mě byla u nás nejzásadnější změnou pravidelnost – jíme nyní 5x denně. Díky Kalorickým Tabulkám jsem já osobně začala jíst různé varianty salátů, ale třeba také tofu a sóju. Nejraději mám své snídaně, které si opravdu vychutnávám – musli, jogurt, ovoce a chia semínka. A myslím, že maminka to má obdobně.

Nejtěžší bylo nejspíš zvyknout si na nový režim. Jinak vše šlo hladce a až nad očekávání rychle. Díky novému stravování nemáme hlad a ani chutě na brambůrky a podobné věci.

Největší radostí je chvála okolí. A když vidím, jak je maminka spokojená.

  • Vzkaz pro ostatní: Když chceš, zvládneš vše!
  • Vzkaz dcery pro maminku: Jsi skvělá, prostě borec!

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

3.3.2023 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Vierka: Řekla jsem si, že nechci, aby mé dítě mělo nepohyblivou a nemocnou matku

O tom, že lidské tělo je zázrak a umí se samo zbavit mnoha neduhů, když mu k tomu dáme odpovídající podmínky, svědčí příběh sympatické maminky na mateřské, lékařky Vierky (30 let).

Ta nejen že díky úpravě jídelníčku zhubla, ale také se zbavila léků, které předtím musela brát.

Celý článek 27.2.2023

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner