Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Vierka: Díky focení pod vodou mám nezapomenutelný zážitek a fotografie, na kterých vypadám jako vodní víla

V našich uzavřených skupinách na Facebooku sdílejí uživatelé aplikace Kalorické Tabulky vedle jídelníčků také své radosti a starosti.

Do těch radostí patří bezpochyby focení s profesionálním fotografem. O svou zkušenost se s námi podělila paní Vierka, kterou znáte z našeho blogu díky její proměně a báječným jídelníčkům, jež pravidelně sdílí na Facebooku.

Sama své vyprávění uvedla větou, jež mluví za vše: Kdy jindy by byl vhodnější čas se nechat zvěčnit, než nyní kdy díky Kalorickým Tabulkám vypadám nejlépe za svůj dosavadní život… Podívejte se na nádherné fotografie, jež s jejím svolením zveřejňujeme, a přečtěte si o jejím zážitku z focení pod vodní hladinou.

Vierka: Díky focení pod vodou mám nezapomenutelný zážitek a fotografie, na kterých vypadám jako vodní víla

Tady už jsou její slova:

Když se přiblížily moje třicetiny, pořád častěji jsem byla konfrontována s otázkou, co bych si přála jako dárek. Pečlivě jsem se zamyslela, a protože si příliš nepotrpím na materiální věci, chtěla jsem spíš něco na památku spojené s jedinečným zážitkem a vzpomínkou. Rozhodla jsem se nakonec pro profesionální focení. A to ne jen tak ledajaké jako obyčejné v ateliéru či přírodě.

Před časem jsem na sociálních sítích totiž narazila na fotografku Lucii Drlíkovou, která se věnuje především focení pod vodní hladinou. Její fotky jsou originální, éterické, pohádkové. Takže jsem měla jasno. Pak už jen stačilo si domluvit termín a potřebné detaily jako preferovaný styl, barva šatů, úprava vlasů atd. Vedle organizačních a technických věcí mě samozřejmě nejvíce trápily klasické obavy, zda zvládnu mít otevřené oči pod vodou a na jak dlouho musím zadržet dech. Naštěstí fotografka rozptýlila všechny mé pochybnosti a já dnes už mohu říct, že focení bylo velmi příjemné. Lucka je zkrátka úžasný člověk – vše vysvětlí, nespěchá a také prostředí bylo naprosto bezpečné a komfortní.

Akce trvala tři a půl hodiny, a to včetně líčení, úpravy vlasů, výběru outfitů a pak prvního ponoření s nácvikem, kde jsem si vyzkoušela, co s očima, nosem, pusou, rukama a také výraz obličeje.

Otevřené oči jsou určitě věc, které se obává každý, ale paradoxně to vůbec není tak nepříjemné. Stačí překonat ten prvotní pocit a po chvilince si oči zvyknou. Člověk samozřejmě pod vodou nevidí jasně, jen obrysy a pohyb, ale to je normální a úplně to stačí. Tím, že bazén, ve kterém se fotí, neobsahuje chlórovanou vodu, oči nijak nepálí ani nebolí.

Vierka: Díky focení pod vodou mám nezapomenutelný zážitek a fotografie, na kterých vypadám jako vodní víla

Pro výraz obličeje je hezčí mít pootevřená ústa než zaťaté čelisti. Voda kupodivu, jak vejde dovnitř, tak vyjde i ven, není to vůbec nepříjemné. Paradoxně nejhůř je na tom nos – tady se musí pamatovat na prostou fyziku a nikdy se nezaklonit při vynořování, jinak voda samozřejmě poteče dovnitř.

Nejdůležitější je vynořovat se velmi pomalu a opravdu s nosem směřujícím dolů. Pak je vše úplně v pohodě. Pro fotografie se zakloněnou hlavou se využívá nosní klip – jakýsi „kolíček“ na nos, aby voda nenatekla dovnitř. Pro tyto účely fotografka nafotí nos ze všech stran a na výsledných fotkách pak klip vyretušuje.

Já osobně se vody nebojím, takže jsem problém neměla. Vše jsem si přesně podle instrukcí zkusila a zjistila, že je to naprosto v pohodě. Pod vodou jsem se pohybovala pomalu, aby byly pohyby ladné a plynulé a šaty a vlasy hezky vlály. Ponor je ideální ve výdechu, aby tělo nebylo nadlehčováno vzduchem z plic a kleslo níž. Stačí vydechnout a ponořit se na 5 – 10 vteřin, takže není nutný žádný potápěčský trénink.

Vierka: Díky focení pod vodou mám nezapomenutelný zážitek a fotografie, na kterých vypadám jako vodní víla

Kdo by to nezvládl, může využít závaží. My jsme fotily v malém bazénu s hloubkou 1,5 m, takže jsem se mohla kdykoliv postavit a vynořit, když jsem cítila, že to potřebuji.

Jediné, co bylo lehce nepříjemné, byla zima po delším pobytu ve vodě a rovněž mezi jednotlivými výměnami šatů. Ale ani to nebyl problém. Ihned po vynoření jsem svlékla mokré šaty, měla připravený župan, horký čaj a sušenky, což bylo skvělé a hezky to zahřálo. Na konci celého focení jsem si dala horkou sprchu a hned jsem byla zase v teplíčku.

Já osobně jsem si focení moc užila a klidně bych si jej zopakovala znovu. Splnilo se mi přesně to, co jsem očekávala. Mám nezapomenutelný zážitek, úžasné vzpomínky i nádherné fotografie na památku, na kterých vypadám jako překrásná vodní víla. Tři z fotografií jsem si dala vytisknout na plátno a budou zdobit náš obývák, abych si pořád připomínala, co vše člověk dokáže, pokud chce a jde si za tím.

foto: Lucie Drlíková pro autorku článku

Chcete také zhubnout a vypadat na (nejen) fotkách jako víla? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

28.5.2023 Články, O kaloriích nevážně

Související články

Velikonoce – nejlepší recepty

Velikonoce – nejlepší recepty

Jídlo je radost, ne starost.

A to samozřejmě platí i během svátků. Připomeňme si, jak si užít velikonoční čas – a to včetně tradičních i nových pochoutek. A nezbytných vajec.

Celý článek 28.3.2024

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

S rostoucí popularitou indických restaurací začínáme i víc používat indické názvy jídel.

Asi není problém zapamatovat si, že slovo „aloo“ znamená brambory, „palak“ špenát, „chana“ že je cizrna, „dhál“ čočka, „rajma“ fazole, „mattar“ hrášek, „paneer“ je sýr, „raita“ jogurt, „gobhi“ květák „malai kofta“ opečené noky z bramborového těsta.

Celý článek 24.3.2024

Vejce stokrát jinak

Vejce stokrát jinak

Vždycky, když opakují film Jak básníkům chutná život, zaujme mne příprava hostiny podle knihy Připravujeme vejce.

Šimon Šafránek v podání Pavla Kříže čeká dámskou návštěvu Píšťalky v podání Evy Vejmělkové, a tak právě podle knihy Připravujeme vejce chystá vaječný raut. Jenž mu překazí, jak jinak, jeho kamarád Kendy se dvěma dívkami z televizního štábu.

Celý článek 14.3.2024