Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Léto přeje sportování, aktivitám u vody i na horách. Proč zde dělat kompromisy a pokud se bez make-upu necítíte ve své kůži, tak proč nebýt nalíčená i tady?

Víme, jak to udělat, aby vše vydrželo tam, kde má!

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Místo make-upu tónovaná ochrana

Na pláži se nikomu nechce nosit make-up, stejně tak jako na horách. Velmi důležitá je v létě ochrana před sluncem, proto jsou řešením opalovací krémy na obličej, které jsou tónované. V jednom kroku tak máte vysokou ochranu proti UV záření a zároveň sjednocený a hezky vypadající obličej. A dá se s tím i plavat a také sportovat. Vše to přežije. Důležité je ale pravidelně po 3 – 4 hodinách UV ochranu zase obnovovat. Existují speciální UV neviditelné spreje, které se aplikují snadným nástřikem přes líčení. Namastí, jsou lehké a můžete je použít kdykoliv a kdekoliv.

Vybírejte „mastné“ textury

Speciální voděodolné líčení je sice fajn, ale nutně ho nepotřebujete. Skvělé jsou krémové a mastné textury líčení – protože jak je známo – tak tuk odpuzuje vodu. Proto takové mastné oční stíny, klasické tužky na oči, krémové tvářenky, ale i obyčejná rtěnka – to všechno může do vody a nerozpustí se. Pozor ale – co nevydrží, je, když si na obličej budete sahat nebo si ho po koupání třít ručníkem. To pak budete mít obličej jednu velkou barevnou šmouhu.

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Chytré řasenky

Voděodolné řasenky jsou super, ale mnohdy se těžko sundávají. Na trhu existují ale speciální, které vydrží ve vodě, ale jen v té studené. Takže koupání v moři, v bazénu, slzy i pot – tomu všemu tyto řasenky odolají, ale rozpouští se, až když má voda teplotu 38 stupňů nebo vyšší. Proto jsou tyto řasenky skvělé i na cestování, smyje je prostě jen teplá voda, žádný speciální odličovač nepotřebujete.

Rty krásné po celý den

Nejlépe fungují dlouhotrvající rtěnky, které na rtech udělají speciální vrstvu, a ta, když zaschne, tak vydrží od rána do večera. Jak tedy na to, aby rtěnka byla dokonalá celý den? Musí se vždy nanést na suché rty a ty nesmí být natřené žádným balzámem – na mastném povrchu nedrží!

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Tekutou barvu aplikátorem naneste (vrstva nesmí být ani tenká, ani moc silná), promněte rty, nechejte barvu zaschnout a voilà. Krásné rty jsou na celý den zaručené. Během dne ale na ně nepoužívejte žádné balzámy nebo mastné věci, to by nátěr mohlo poškodit.

foto: cz.depositphotos.com

Soňa Hrabec Kotulková https://running2.cz

  • Redaktorka na volné noze. Jejím oborem jsou kosmetické, sportovní a lifestyle články. Dlouhá léta pracovala jako beauty redaktorka v časopisu Marianne.
  • Nyní píše například pro lifestyle noviny What News, pro časopisy RUN, Dieta, Moje zdraví aj.
  • Je vášnivou běžkyní a se svým manželem Michalem o něm píšou úspěšný běžecký blog Running2.cz. V roce 2022 jim vyšla kniha Manželé v běhu (Ikar, 2022).
18.6.2023 Soňa Hrabec Kotulková Články, Fitness a wellness

Z archivu

Co všechno potřebujete vědět, když začínáte s během

Běhání je nyní obrovským hitem. Dá se totiž provozovat kdekoliv a kdykoliv, bez ohledu na věk a téměř nic k němu nepotřebujete. 

Jak tedy začít, abyste běhali správně, zdravě a aby vás to hlavně bavilo?

Celý článek 2.4.2021

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner