Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Léto přeje sportování, aktivitám u vody i na horách. Proč zde dělat kompromisy a pokud se bez make-upu necítíte ve své kůži, tak proč nebýt nalíčená i tady?

Víme, jak to udělat, aby vše vydrželo tam, kde má!

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Místo make-upu tónovaná ochrana

Na pláži se nikomu nechce nosit make-up, stejně tak jako na horách. Velmi důležitá je v létě ochrana před sluncem, proto jsou řešením opalovací krémy na obličej, které jsou tónované. V jednom kroku tak máte vysokou ochranu proti UV záření a zároveň sjednocený a hezky vypadající obličej. A dá se s tím i plavat a také sportovat. Vše to přežije. Důležité je ale pravidelně po 3 – 4 hodinách UV ochranu zase obnovovat. Existují speciální UV neviditelné spreje, které se aplikují snadným nástřikem přes líčení. Namastí, jsou lehké a můžete je použít kdykoliv a kdekoliv.

Vybírejte „mastné“ textury

Speciální voděodolné líčení je sice fajn, ale nutně ho nepotřebujete. Skvělé jsou krémové a mastné textury líčení – protože jak je známo – tak tuk odpuzuje vodu. Proto takové mastné oční stíny, klasické tužky na oči, krémové tvářenky, ale i obyčejná rtěnka – to všechno může do vody a nerozpustí se. Pozor ale – co nevydrží, je, když si na obličej budete sahat nebo si ho po koupání třít ručníkem. To pak budete mít obličej jednu velkou barevnou šmouhu.

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Chytré řasenky

Voděodolné řasenky jsou super, ale mnohdy se těžko sundávají. Na trhu existují ale speciální, které vydrží ve vodě, ale jen v té studené. Takže koupání v moři, v bazénu, slzy i pot – tomu všemu tyto řasenky odolají, ale rozpouští se, až když má voda teplotu 38 stupňů nebo vyšší. Proto jsou tyto řasenky skvělé i na cestování, smyje je prostě jen teplá voda, žádný speciální odličovač nepotřebujete.

Rty krásné po celý den

Nejlépe fungují dlouhotrvající rtěnky, které na rtech udělají speciální vrstvu, a ta, když zaschne, tak vydrží od rána do večera. Jak tedy na to, aby rtěnka byla dokonalá celý den? Musí se vždy nanést na suché rty a ty nesmí být natřené žádným balzámem – na mastném povrchu nedrží!

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Tekutou barvu aplikátorem naneste (vrstva nesmí být ani tenká, ani moc silná), promněte rty, nechejte barvu zaschnout a voilà. Krásné rty jsou na celý den zaručené. Během dne ale na ně nepoužívejte žádné balzámy nebo mastné věci, to by nátěr mohlo poškodit.

foto: cz.depositphotos.com

Z archivu aneb přečtěte si také:

Soňa Hrabec Kotulková
https://running2.cz

  • Redaktorka na volné noze. Jejím oborem jsou kosmetické, sportovní a lifestyle články. Dlouhá léta pracovala jako beauty redaktorka v časopisu Marianne.
  • Nyní píše například pro lifestyle noviny What News, pro časopisy RUN, Dieta, Moje zdraví aj.
  • Je vášnivou běžkyní a se svým manželem Michalem o něm píšou úspěšný běžecký blog Running2.cz. V roce 2022 jim vyšla kniha Manželé v běhu (Ikar, 2022).

18.6.2023 Články, Fitness a wellness

Související články

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Cvičím a sportuju celý život. Sport je i součástí mé práce, neboť aktivně vedu jako trenérka lekce pohybu.

Přesto jsem byla poslední roky s vlastním tělem nespokojená. Z mnoha zdravotních, osobních i celosvětových důvodů šla poctivá péče o mne stranou. Byla jsem zvyklá být ve formě, ale ta najednou „zmizela“.

Celý článek 12.2.2024

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Extrémní horko, nebo nepředstavitelný mráz? Saunu už většina z nás zkusila. Pokud se v ní cítíme dobře, přináší nám řadu benefitů.

A stejně tak pár minut v nepředstavitelném mrazu dokáže s naším tělem zázraky….

Celý článek 16.12.2023