Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Módní tipy pro plnoštíhlé na léto 2023: Vsaďte na magentu!

Magenta je nejmódnější odstín pro letošní letní sezonu. Jde o temnější odstín červené s růžovým tónem. Prostě zářivá petúnie z truhlíku za oknem.

Barva, která je také velmi vhodnou společnicí pro nesmrtelné duo, černé a bílé. A mimochodem senzační tip pro ztepilé, sošné ženy.

Nežli vám poradíme, po jakých střizích a doplňcích sáhnout, rozhlédneme se spolu po doporučovaných trendy barvách. Pro svou postavu nevolte prosím pomerančově oranžovou, limetkovou nebo prudké neonové tóny. A kdyžtak jen jako detail, zeštíhlující lampasy na střihu, nebo ruční prošití.

Módní tipy pro plnoštíhlé na léto 2023: Vsaďte na magentu!

Rada pro všechny: z módní barevnice si vybírejte spíše tlumené nádechy – pro každodenní i společenské záležitosti je dokonalá béžová. Vedle ní se prosadí i jemně nažloutlá – jako zralé obilí, čokoládově hnědá nebo romanticky fialová. K téhle nabídce přidejte ještě bezpočet mořských modrozelených odstínů.

  • Pro novinky ve svém šatníku volte jemné, ale ne průsvitné látky. A pokud vzor, květinový, kostka nebo proužek, vždy pouze v drobném provedení!

Šaty nebo sukně po kolena nebo lýtka by měly mít rovný nebo „áčkový“ střih. Osvědčenou možností je pro horní díly řešení se zavinovacím efektem nebo asymetrie.

Účinný trik pro zeštíhlení je také lehké sako bez podšívky, s užšími klopami, s délkou po boky na jeden knoflík. Jeho vhodnou alternativou je twinset (souprava pulovru a vesty) – obojí se osvědčí jako samostatný prvek oblečení, nebo si samotnou vestu můžete přehodit na večer.

Módní tipy pro plnoštíhlé na léto 2023: Vsaďte na magentu!

Kalhoty jsou pro vás nejvhodnější po kotníky, nebo zkrácené, sedmiosminové s rozparkem. Pro město se ale vyvarujte šortek nebo teplákových střihů, ukončených manžetou s variabilním pasem. Toto oblečení si najde své příležitosti i s mikinou během volných víkendů nebo na dovolené. Plusové body získává top s různě dlouhými rukávy, třeba tzv. spadlými rameny – na opačné straně bodování je gumičkování, špagetová ramínka nebo střih do nařaseného balonku.

Noste boty na středně vysokém klínku (kolem čtyř centimetrů) nebo lodičky s tužkovým podpatkem a volnou patou – v jednom z tónů vašeho oblečení. Univerzální použitelné bývají právě ty béžové…

Mezi doplňky jsou pro vás vhodná střední velká psaníčka nebo tašky různých tvarů z přírodního lýka. A ze šperků vás zaručeně ozdobí visací náušnice nebo delší závěs… Obojí napomáhá jemnému a líbivému prodloužení siluety.

ilustrační foto: cz.depositphotos.com

Z archivu aneb přečtěte si také:

Michaela Zindelová
https://blog.kaloricketabulky.cz

Redaktorka, která dělí svou pozornost mezi kulturu a módu. Je autorka (nebo spoluautorka) dvaceti knih (Zagorová, Margita, Matragi, Pecková, Ježek). Napsala román se svou dcerou Barborou Tak daleko, tak blízko. V současné době dokončuje druhou knížku se Chantal Poullain (Na kolotoči času) a Takoví jsme byli – českou módu a design 60. až 80. let.

9.7.2023 Články, O kaloriích nevážně

Související články

K čemu je dobrá voda z brambor?

K čemu je dobrá voda z brambor?

Překvapila mne tuhle moje žena, když prohlásila, že k ničemu.

Moje manželka skutečně vodu z brambor nemilosrdně vylévá do dřezu. Což je škoda, jak si řekneme níže.

Celý článek 30.4.2024

Velikonoce – nejlepší recepty

Velikonoce – nejlepší recepty

Jídlo je radost, ne starost.

A to samozřejmě platí i během svátků. Připomeňme si, jak si užít velikonoční čas – a to včetně tradičních i nových pochoutek. A nezbytných vajec.

Celý článek 28.3.2024