Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Módní tipy pro plnoštíhlé na léto 2023: Vsaďte na magentu!

Magenta je nejmódnější odstín pro letošní letní sezonu. Jde o temnější odstín červené s růžovým tónem. Prostě zářivá petúnie z truhlíku za oknem.

Barva, která je také velmi vhodnou společnicí pro nesmrtelné duo, černé a bílé. A mimochodem senzační tip pro ztepilé, sošné ženy.

Nežli vám poradíme, po jakých střizích a doplňcích sáhnout, rozhlédneme se spolu po doporučovaných trendy barvách. Pro svou postavu nevolte prosím pomerančově oranžovou, limetkovou nebo prudké neonové tóny. A kdyžtak jen jako detail, zeštíhlující lampasy na střihu, nebo ruční prošití.

Módní tipy pro plnoštíhlé na léto 2023: Vsaďte na magentu!

Rada pro všechny: z módní barevnice si vybírejte spíše tlumené nádechy – pro každodenní i společenské záležitosti je dokonalá béžová. Vedle ní se prosadí i jemně nažloutlá – jako zralé obilí, čokoládově hnědá nebo romanticky fialová. K téhle nabídce přidejte ještě bezpočet mořských modrozelených odstínů.

  • Pro novinky ve svém šatníku volte jemné, ale ne průsvitné látky. A pokud vzor, květinový, kostka nebo proužek, vždy pouze v drobném provedení!

Šaty nebo sukně po kolena nebo lýtka by měly mít rovný nebo „áčkový“ střih. Osvědčenou možností je pro horní díly řešení se zavinovacím efektem nebo asymetrie.

Účinný trik pro zeštíhlení je také lehké sako bez podšívky, s užšími klopami, s délkou po boky na jeden knoflík. Jeho vhodnou alternativou je twinset (souprava pulovru a vesty) – obojí se osvědčí jako samostatný prvek oblečení, nebo si samotnou vestu můžete přehodit na večer.

Módní tipy pro plnoštíhlé na léto 2023: Vsaďte na magentu!

Kalhoty jsou pro vás nejvhodnější po kotníky, nebo zkrácené, sedmiosminové s rozparkem. Pro město se ale vyvarujte šortek nebo teplákových střihů, ukončených manžetou s variabilním pasem. Toto oblečení si najde své příležitosti i s mikinou během volných víkendů nebo na dovolené. Plusové body získává top s různě dlouhými rukávy, třeba tzv. spadlými rameny – na opačné straně bodování je gumičkování, špagetová ramínka nebo střih do nařaseného balonku.

Noste boty na středně vysokém klínku (kolem čtyř centimetrů) nebo lodičky s tužkovým podpatkem a volnou patou – v jednom z tónů vašeho oblečení. Univerzální použitelné bývají právě ty béžové…

Mezi doplňky jsou pro vás vhodná střední velká psaníčka nebo tašky různých tvarů z přírodního lýka. A ze šperků vás zaručeně ozdobí visací náušnice nebo delší závěs… Obojí napomáhá jemnému a líbivému prodloužení siluety.

ilustrační foto: cz.depositphotos.com

Michaela Zindelová https://blog.kaloricketabulky.cz

Redaktorka, která dělí svou pozornost mezi kulturu a módu. Je autorka (nebo spoluautorka) dvaceti knih (Zagorová, Margita, Matragi, Pecková, Ježek). Napsala román se svou dcerou Barborou Tak daleko, tak blízko. V současné době dokončuje druhou knížku se Chantal Poullain (Na kolotoči času) a Takoví jsme byli – českou módu a design 60. až 80. let.

9.7.2023 Michaela Zindelová Články, O kaloriích nevážně

Z archivu

Martina Jandová: Rozložení jídla během dne

Existují doporučení, podle kterých bychom měli jíst sedmkrát denně. Vedle toho stojí tvrzení, že je ideální jíst jen dvakrát za den.

Jak se v tom tedy máme orientovat?

Celý článek 8.6.2023

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner