Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Věra (63 let): Pracovat s aplikací v mobilním telefonu byla pro mě výzva, ale postupně jsem se s ní spřátelila

Přinášíme další krásný příběh z naší skupiny na Facebooku Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Nás naplnil obrovskou radostí a pocitem z dobře odvedené práce. A vám, kteří v tuto chvíli začínáte, snad pomůže vytrvat.

Ahojte, tabulkáři, chtěla bych poděkovat všem, kdo tuto aplikaci (Kalorické Tabulky) vymysleli, realizovali a dali k dispozici skupinu na Facebook. „Jedu“ v tabulkách 196. den, začala jsem už koncem prosince, abych nebyla “ ledňáček“, vydržela jsem a stálo to opravdu za to.

Věra (63 let): Pracovat s aplikací v mobilním telefonu byla pro mě výzva, ale postupně jsem se s ní spřátelila

Proč jsem se rozhodla využít Kalorické Tabulky?

Vždycky jsem byla štíhlá, hodně jsem sportovala a stále sportuji, proto jsem se v jídle nemusela nijak omezovat, zkrátka jsem jedla, na co jsem měla chuť. Neznamená to ale, že jsem „prasila“. Myslela jsem si, že je můj jídelníček vyvážený, ale s přibývajícími roky jsem už musela zvažovat, co budu mít na talíři.

  • Zlom nastal v okamžiku, kdy jsem onemocněla a musela brát léky, které sice na jednu stranu pomáhaly, ale jedním z jejich vedlejších účinků byl nárůst hmotnosti (u mě 12 kg).

Můj původní plán byl: V okamžiku, kdy budu bez těchto léků, začnu hubnout. Tento kýžený okamžik nastal v prosinci 2022, okamžitě jsem začala pátrat po chytrém pomocníkovi a objevila jsem aplikaci Kalorické Tabulky.

Vzhledem k mému věku to byla velká výzva – pracovat s aplikací v mobilním telefonu. Postupně jsem se s ní „spřátelila“, i když nutno podotknout, že hlavně zpočátku jsem se dost vztekala. S každým dalším dnem a „proklikanou“ zkušeností jsem byla z této aplikace nadšenější a nadšenější. Co se týká stravování, „objevovala jsem Ameriku“.

Používáním aplikace jsem zjistila, jak jsem se jako „nezasvěcený laik“ celé ty roky mýlila ohledně složení potravin. A jen jsem žasla.

Kalorické Tabulky se staly mou denní rutinou, poctivě jsem zapisovala. Ale pokud kolečka někdy zčervenala, nepropadala jsem žádné panice. Z aplikace se stal můj kamarád a denní pomocník, díky kterému se mi za 196 dnů (dny si nepočítám sama, Kalorické Tabulky jsou tak „vymakané“, že to mají v „popisu práce“) podařilo zhubnout ze 74 kg na 63 kg. Úbytek váhy byl rovnoměrný, průměrně 0,5 kg za týden. Do mé cílové váhy mi chybí zhubnout ještě 1 kg.

Při mé „hubnoucí“ cestě mi velmi pomohla váha SENCOR, kterou lze propojit s aplikací Kalorické Tabulky v mobilu, takže surovinu zvážíte, kód naskenujete nebo zapíšete a vyberete ze seznamu potravin. Objeví se všechny důležité info o živinách a vy „jenom“ uložíte a „jen se divíte“. Zkrátka perfektní vychytávka.

Kniha Kalorické Tabulky je na světě! Najdete v ní jednoduché recepty, rady odborníků a proměny uživatelů oblíbené aplikace

Inspiraci a rady jsem hledala taky v knize Kalorické Tabulky – nejlepší recepty, ve které jsou perfektně a přehledně sděleny důležité informace nejen ohledně živin. Jsou tam samozřejmě i recepty, které si přes QR kód můžete načíst přímo do aplikace v mobilu, uložit je a pak jen používat.

Velmi mi pomáhaly i dotazy a rady ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami, kde jsem byla sice spíš jen tichým, leč pilným a nadšeným pozorovatelem.

Takže jak zpívá Edit Piaf ve své písni: Ničeho nelituji. Nelituji čas, energii ani peníze (za knihu a váhu), které jsem do svého úsilí zhubnout vložila, protože to vše se mi díky aplikaci Kalorické Tabulky mnohonásobně vrátilo v pocitu radosti a spokojenosti, a to nejen ze snížené hmotnosti, ale i z toho, že jsem zvládla s aplikací pracovat.

Se zapisováním do aplikace určitě nekončím, teď mi bude pomáhat v udržení dosažené hmotnosti a hlavně v optimálním složení mého jídelníčku. Ještě jednou mnohokrát děkuji za úžasný nápad, jeho realizaci a průběžnou inovaci Kalorických Tabulek.

Věra

A my děkujeme paní Věře, že můžeme její příběh zveřejnit a dát tak snad motivaci lidem, kteří jsou třeba v podobné situaci.

ilustrační foto: cz.depositphotos.com a Jota

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

12.7.2023 Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024