Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Michal (57 let): Proč jsem se zamiloval do aplikace Kalorické Tabulky

Dnes vám představíme pana Michala, který tvrdí, že mu aplikace Kalorické Tabulky zachránila víc než jen život.

Dle jeho slov mu totiž dala naději, že nikdo není beznadějný případ. A že každý může přejít na zdravější životní styl a hlavně obnovit zdravý vztah k sobě samému.

Jeho příběh obrody začíná na 161 kg, ke kterým se dopracoval takovou tou českou klasikou: uspěchanost, přemíra práce a nedostatek času pro sebe a své zdraví. Následovalo srdeční selhání, arytmie, katetrizace, rozvod a ztráta rodiny.

Poznáváte se? Pak o to pozorněji čtěte jeho slova:

Přes 11 let mi trvalo, než jsem se srovnal. Ačkoliv se mi snažili pomoci různí výživoví poradci, selhal jsem vždy, když mě nechali mému osudu. Až s výše jmenovanou aplikací to začalo být jiné. Hlídala mě a neodpustila nic. Červená kolečka nemilosrdně ukazovala, kde je průšvih: sůl, tuk nebo cukr. To poslední u cukrovkáře, mezi které se řadím, zvlášť alarmující.

Přitom to bylo tak snadné. Stačilo skenovat prodejní kód na potravině a zadat následně množství, které jsem snědl. Proces rychlý a snadný. Asi i díky tomu jsem se naučil zapisovat vše poctivě a nepodvádět. Ostatně podváděl bych nejvíc sám sebe.

Proč jsem se zamiloval do aplikace Kalorické Tabulky

A šel jsem ještě dál. Za svou minulostí udělal tlustou čáru a přestal hledat viníka, jenž by mohl za ta prokletá nadbytečná kila. Musím přiznat, že i na aplikaci jsem byl mnohdy rozzloben, když neukazovala, co bych si představoval, a mačkal nepřiměřeně fólii na mobilu, až jsem ji musel nechat vyměnit.

Postupem času jsem se ale dokonce do ní zamiloval a začal jí důvěřovat – pro její přehlednost a uživatelskou přívětivost. A pozor, tady přišel zásadní zlom: Čím méně vzteklý jsem byl, tím více jsem se začal věnovat sledování jednotlivých potravin. Poznával jednotlivé makroživiny – bílkoviny, tuky, sacharidy a jak to celé funguje.

  • Nestyděl se nakráčet před ostatními do lednice a naskenovat kód z obalu.

Časem jsem začal s Kalorickými Tabulkami i diskutovat, což kupodivu vedlo k tomu, že se omezily uštěpačné poznámky od mých bližních. Blázna, který si povídá s telefonem, aniž by na něj někdo volal, totiž není radno dráždit…

jak zhubnout s aplikací Kalorické Tabulky

Moje rada pro vás?

Udělejte si vždy po jídle čas a pravidelně si zaznamenávejte potraviny i nápoje (dostatečná hydratace je fakt důležitá). Dneska je to pro mě rituál a hra. A mezi námi, fakt rychlovka. Jak jsem víc a víc chápal podstatu vyváženého jídelníčku, postupně ubývala červená kolečka a krásně se zelenalo. I zapisování zkrátka vyžaduje trénink.

U mě šlo hubnutí pomalu, protože jediný pohyb, který ze zdravotních důvodů dám, je obyčejná chůze, ale šlo to. A to je hlavní. Tělo se postupně dostávalo do lepšího stavu stejně jako můj vztah k sobě samému.

Kalorické Tabulky mi pomohly ukotvit významné drobnosti každodenních návyků a být zcela nezávislý na odbornících, s kterými povětšinou nemůžeme být ve stálém kontaktu. A u mě to vždy probíhalo v duchu rčení „sejde z očí, sejde z mysli“. Tady si mohu naplánovat jídelníček dle libosti a mít ho okamžitě pod kontrolou. Nehrozí, že se na to vykašlu, jakmile se za mnou zavřou dveře nutriční poradny.  

Co říci závěrem?

Ten chladný a bezcitný kousek algoritmu, díky kterému aplikace Kalorické Tabulky funguje, je dnem i nocí připravený mi pomoci vylepšit jídelníček tak, abych mohl lépe žít. Je to prostě láska.

ilustrační foto: cz.depositphotos.com

Tip redakce Kalorické Tabulky

Michal Zdeněk Zachar – kouč a expert na neverbální komunikaci. Sledovat ho můžete na stránkách instagram.com/wizard.michal.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

20.6.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Ve dnech, kdy se začínají objevovat vyšší teploty a tím pádem zásadní změny oblečení, přichází každoročně větší vlna hubnutí. To je zkušenost z praxe.

A lidé také řeší, jak mají vlastně s hubnutím začít, na co se zaměřit, jaké kroky zvolit, aby nepřepálili start.

Celý článek 2.5.2024

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024