Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jana: Hubnout jde, i když si dá člověk sem tam pivko

Ve skupině na Facebooku, kterou jsme před lety založili pro uživatele aplikace Kalorické Tabulky, se celkem často objevují dotazy ohledně pití alkoholu při hubnutí.

Tímto článkem rozhodně nechceme podporovat pití alkoholu, ale ukázat, že když si člověk začne hlídat vyvážený jídelníček pomocí TABULEK, nemusí se hned zřeknout všech svých libůstek.

Ve skupině často zaznívá, že Kalorické Tabulky nejsou dieta. Je to životní styl, při kterém si člověk může dát dort, když na něj má chuť, a netrápit se tím. To kouzlo spočívá v tom, že kolečka v aplikaci naučí člověka chápat, jak má vypadat jeho jídelníček, a postupně se naučí jej poskládat dle vlastních potřeb a chuti.

Jana: Hubnout jde, i když si dá člověk sem tam pivko

Ostatně tak to měla i paní Jana, která se s námi podělila o svůj příběh. Hubnout začala tak, jak už to bývá nejčastěji, po dětech. Dnes je na své vysněné váze a je dle vlastních slov šťastná. Tady začíná její vyprávění:

Po druhém dítěti mi zůstalo 20 kg oproti mé „bezdětné“ váze. Dlouhé tři roky jsem to neřešila a vinu házela na věk, nedostatek volného času a své milované pivo. Pak jsem potkala kamarádku, které to neskutečně slušelo. Krásně totiž zhubla. Přitom má tři děti a je téměř o deset let starší…

Na mou otázku, jak to, proboha, dokázala, jsem od ní dostala pro mě tehdy prapodivnou odpověď: To Kalorické Tabulky. Myslela jsem si, že bych si musela vše počítat, a do toho se mi fakt nechtělo.

Za měsíc jsem ji ale potkala znovu a to už se mi dostalo vysvětlení, že Kalorické Tabulky jsou aplikace, kam si zapisuje jídlo a nic si sama nepočítá. Kalorické Tabulky to totiž počítají za ni.

  • Tak jsem si je dle doporučení stáhla, ale nepochopila. Takže nic, no.

Asi po půl roce jsem potkala jinou známou a zůstala v úžasu: „Jakožecože?“ Taky zhubla. Zeptala jsem se jí, jak to udělala. A opět se mi dostalo odpovědi, že to Kalorické Tabulky.

Jelikož jsem se v té době vracela po osmi letech na mateřské do práce, rozhodla jsem se, že to zkusím.

No, co si budeme povídat, nejdřív to byl boj. Začala jsem 1. listopadu 2022. Zpočátku jsem zapisovala vše, co jsem snědla, a neřešila víc. Ale díky tomu jsem zjistila, že jím úplně špatně. Postupně mi docházelo, že nejdůležitější je správné nastavení a pak plánování jídel. A protože jsem se nechtěla vzdát svého oblíbeného piva, každý den jsem začínala plánování vložením piva. Pak jsem přidala oběd ze školní jídelny (odhadem hmotnosti a volbou co nejpodobnějšího jídla z databáze) a zbytek upravovala, abych měla zelená kolečka. Nakonec jsem to i docela vychytala.

Jana: Hubnout jde, i když si dá člověk sem tam pivko

Inspiraci mi dodávala facebooková skupina Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami, kde si lidé vzájemně radí a pomáhají. Přišlo mi to až neskutečné, i když moje první zkušenost nebyla úplně top. Odpovědi na dotaz ohledně pití piva nebyly podle mého gusta. Navíc jsem si nepřečetla pravidla skupiny a zkoušela získat rady přes soukromou zprávu. Kvůli tomu jsem byla tzv. ztišena a bylo mi doporučeno, ať si po dobu ztišení (čas, kdy člověk nemůže přispívat do skupiny) nastuduji nejen pravidla a principy, jak to ve skupině chodí, ale také pár příspěvků tam. A já poslechla a udělala to. A to bylo moc dobře, protože díky tomu jsem za pět měsíců shodila tolik, že jsem opět po devíti letech mohla začít s běháním, což je jediný sport, který mě v životě bavil. Tedy chůze a běh. A pomalinku se posouvám dál.

Jana: Hubnout jde, i když si dá člověk sem tam pivko

Nejsem typ, který by se hroutil z občasných úletů v jídle. Ráda si dopřeji „cheat day“ nebo dokonce „cheat days“ (smích). Vím, že mi tím hubnutí nepatrně prodlouží, ale nic horšího se nestane. Obvykle si pět dní dodržuji podle Tabulek, a dva ne, nebo šest dní ano, a jeden ne. Zkrátka jak to vyjde.

Za osm měsíců jsem se takto propracovala k vysněné váze. Po deseti letech jsem v létě oblékla i plavky a světe, div se, líbila jsem se sama sobě. Nejsem dokonalá. Dětmi a hubnutím jsem přišla o prsa, chtělo by to trošku zpevňovat, ale i kdyby to mělo zůstat takto, jsem spokojená. Lépe spím, celkově jsem šťastnější a tím, že se sama sobě líbím, je i moje manželství spokojenější. Zkrátka psychika je nesmírně důležitá i při redukci.

I když už jsem v cíli, nemám to srdce se od Kalorických Tabulek úplně odříznout. Stále držím kolečka, ale už mám volnější režim.

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

30.9.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024