Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Magdaléna (52 let): Jak mě jedno špatné šlápnutí vrátilo na správnou cestu a Kalorické Tabulky mi v tom pomohly

Před rokem jsem se rozhodla, že zkusím zvrátit trend své narůstající váhy tak, že konečně něco změním.

V tu chvíli jsem ovšem ještě netušila, co přesně to bude…

Začala jsem zapisováním jídla do aplikace Kalorické Tabulky. To už jsem znala, výživa pro mě není nic neznámého. Jsem zdravotník a její význam pro zdraví člověka je mi jasný. Vždy jsem se snažila zdravě jíst – hříchy mládí v podobě alkoholu a cigaret jsem dávno opustila. Sportovala jsem, uběhla dokonce maratón. Víkend bez pohybu jsem si nedovedla představit – běh, orientační běh, kolo, lyže, běžky, lezení po skalách. A spoustu dalšího jsem ještě chtěla vyzkoušet.

Jak mě jedno špatné šlápnutí vrátilo na správnou cestu a Kalorické Tabulky mi v tom pomohly

Přesto to nějak nestačilo a já plíživě přibírala. Občas jsem si jídlo pro představu do aplikace zapsala, ale zároveň také aktivitu. A hezky jsem ji tzv. „dojedla“. Postupně jsem došla k názoru, že dělám, co můžu, a že za moje přibírání na váze tedy může přechod. A protože moje babička taky hubená nebyla, tak jsem to svedla ještě na geny.

Časem se přidaly zdravotní komplikace. Arytmie mě omezily v pohybu, ale chutnalo mi pořád stejně. Neřešila jsem to – vždyť se přece hýbu. Navíc nešlo většinou o nezdravé jídlo. Dnes už vím, že ho bylo prostě moc.

Přestala jsem se vážit, na fotkách se sama sebe lekala, kupovala větší oblečení. Nelíbilo se mi to. Tak jsem jednoho dne učinila další pokus, o jehož výsledku jsem jako vždy pochybovala. Začala jsem zapisovat jídlo do aplikace Kalorické Tabulky denně, přihlásila se do skupiny na Facebooku Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Upravila nastavení podle návodu, nastavila paušál výdeje a přestala zapisovat pohybové aktivity. Nějak mi to nevycházelo. Stále málo bílkovin, moc tuků, byla jsem věčně hladová. Přesto se váha malinko hnula dolů. Ale pak se to stalo…

Stačilo špatné šlápnutí na schodech a byl z toho rozdrcený kotník. Byla jsem zoufalá a předpokládala jediný možný důsledek:  Obezitu a invaliditu.

Co já bez toho pohybu budu dělat? Po operaci jsem musela ještě dva měsíce s nechodící sádrou ležet, povolenou jsem měla jen cestu na wc a zpět.

Jak mě jedno špatné šlápnutí vrátilo na správnou cestu a Kalorické Tabulky mi v tom pomohly

Napsala jsem zoufalý status do výše jmenované skupiny a dostalo se mi mnoho podpory. Přečetla jsem si tam několik příkladů lidí, kteří v podobné situaci dokonce zhubli. Zafungovalo to velice motivačně. Najednou mi šlo mít všechna kolečka večer zelená i s nulovou aktivitou, neměla jsem hlad a naučila se konečně skládat vyvážená jídla.

Měla jsem čas hledat zdravé recepty a tvořit moje jídla z běžných surovin. Kalorické Tabulky zaměstnaly můj mozek a já díky tomu neměla čas propadat zoufalství a třeba strachu o práci. Po čtyřech měsících jsem se tam vracela o 10 kg lehčí, s chutí do práce, ale i s odhodláním pokračovat v pomalém hubnutí.

Už kvůli tomu, abych zbytečně ten porouchaný kotník nezatěžovala. Svůj cíl jsem upravila na svou ideální váhu, o které bych před rokem neuvažovala ani ve snu. Po úspěšné rehabilitaci jsem začala zase sportovat, příjem jsem lehce navýšila a váha jde pořád půl kila až kilo měsíčně dolů.

Musím přiznat, že celou dobu jsem neměla kolečka jen zelená, občas se nepovedlo. Ale ráda jsem se k dodržování režimu vrátila, protože je mi tak nejlíp. Už vím, že tohle je moje cesta. A že to jde i v mém věku, po přechodu a bez pohybu. A to díky Kalorickým Tabulkám, pomocí kterých se chystám svou nynější váhu nadále udržovat.

Magdaléna

Slovo redakce Kalorické Tabulky

Děkujeme paní Magdaléně za možnost zveřejnit její příběh. Máme vždy obrovskou radost, když vidíme, že Kalorické Tabulky pomáhají.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

21.9.2023 Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024