Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

Dnes vám přinášíme příběh sympatického bojovníka Lukáše, který navzdory zdravotním omezením pracuje na zlepšení jídelníčku a fyzické kondice.

Ačkoliv je již 13 let na vozíčku, žije aktivně. Věnuje se armwrestlingu (sportovní přetláčení rukou) a šíří všude kolem sebe optimistickou náladu.

Lukáš (ročník 1973) se dle vlastních slov potýkal od mládí s kilogramy navíc – více méně neúspěšně. Ale v devatenácti letech, kdy se přestěhoval z Kadaně do Mladé Boleslavi, se začal věnovat fitness a zdravému stravování a celkem se mu dařilo mít váhu pod kontrolou. Oženil se a vedl normální rodinný život, podnikal v autodopravě a vše se zdálo fajn.

Zlom nastal po rozvodu a hlavně pak zjištění závažné nemoci v roce 2010. Jednalo se o rakovinu míchy. Ačkoliv byl nádor v míše úspěšně vyoperován a rakovina snad vyléčená, Lukáš je od té doby na invalidním vozíku.

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

A tady začíná jeho příběh s aplikací Kalorické Tabulky. Sám o tom říká:

Na vozíku jsem přibral 40 kg! To je strašné číslo. Samozřejmě trochu to mají na svědomí i psychofarmaka, ale hlavním důvodem byla špatná strava. Vyzkoušel jsem hodně způsobů hubnutí, ale až Kalorické Tabulky mi daly smysl a správný měr. Za dva měsíce (od 29. 7. 2023. do 29. 9. 2023) jsem shodil 7 kg a spálil několik krásných cm.

Každopádně nehodlám končit – mám nastavený určitý kalorický deficit a do toho silové tréninky, jelikož jsem českým reprezentantem v páce vozíčkářů. A také, což je důležité, hodně dělám kardio.

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

První dny používání aplikace jsem hlavně přemýšlel, jaké potraviny budu používat. Již z dřívějška jsem znal základy složení vyváženého jídelníčku, to byla výhoda. Jako silový sportovec mám specifické potřeby. Navíc jsem diabetik druhého typu, takže omezuji cukr a sladké ovoce. Vyhýbám se jídlům s klasickou omáčkou a tučnému masu.

Chvilku to samozřejmě trvalo, než jsem to vyladil, ale našel jsem si okruh potravin, které mi chutnají, mají skvělé složení a zasytí mě. Někdy si dám samozřejmě i něco méně „zdravějšího“, ale podmínkou je, že se musím vejít do zelených koleček Kalorických Tabulek, což je podstata úspěchu.

Svou otevřenou výpovědí bych chtěl namotivovat čtenáře tohoto článku. Nejen ty, kteří jsou na tom podobně jako já, ale i všechny ostatní: Když to jde mně na vozíku, půjde to určitě i vám, kteří se můžete normálně hýbat. Mou cestu můžete sledovat ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami, kde jsem našel prima partu lidí, kteří umí povzbudit a být oporou.

foto: domácí archiv

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

2.10.2023 Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024