Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jak se skutečně stravuje výživová poradkyně, máma od rodiny?

V představě většiny lidí je výživová poradkyně ztělesněním dokonale vyváženého zdravého života. Představujeme si ji, jak si připravuje podklady pro cvičení, zatímco si mixuje zelené smoothie.

Ale jaký je skutečný život výživové poradkyně, která je také matkou a zároveň podnikatelkou?

Její den začíná skoro jako u vás. Ranní rutina zahrnuje kávu (ano, i výživoví poradci pijí kávu), přípravu snídaně pro rodinu, přípravu svačin pro děti a manžela do práce. Probíhají rozhovory o tom, co se bude dít ve škole, ve školce a v práci.

 Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou

Ale už snídaně a svačiny jsou klíčové. To je chvíle, kdy výživová poradkyně přenáší své dovednosti na ostatní členy rodiny. Namísto čokoládových lupínků s cukrem nebo bílého pečiva s máslem a salámem si rodina dopřává jídla bohatá na bílkoviny, kvalitní zdroje tuku a plnohodnotných sacharidů.

A jak to dělá? Snaží se, aby svačina obsahovala od každého trochu a přitom potěšila i nasytila. Nehledejte v tom ale žádné magické triky a zázraky, i když je to připravené docela rychle.

Například celozrnným toastem se šunkou a sýrem, doplněným o tvarohový jogurt a nakrájené jablko či banán, děti nepohrdnou. Manžel ocení těstovinový salát s tuňákem a porci domácího tvarohového dortíku.

 Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou

Všední den výživové poradkyně je plný klientů, kteří chtějí změnit svůj životní styl, zhubnout nebo se cítit lépe. Také je vyplněný domácími pracemi a úklidem domácnosti. Ale uprostřed toho všeho je čas na oběd. Místo rychlého oběda u počítače je vždy lepší dopřát si chvilku odpočinku a vyvážené jídlo.

Jelikož je doma převážně sama, volí rychlá, ale chutná jídla. Vždy je dobré mít po ruce tortillu, se kterou se dají vykouzlit bezvadné věci jako vaječná omeleta v tortille, tortillová pizza (hotovo do 10 minut) nebo plněný masový wrap. Vše plné živin a skvělých chutí.

V podnikání, v rodině nebo v partnerském vztahu, stejně jako ve výživě, je důležitá rovnováha. A tak si i výživová poradkyně najde čas na odpolední svačinu, která je rozhodně rovněž vyvážená a chutná. Miska řeckého jogurtu, ořechů a ovoce dodá energii na zbytek dne.

 Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou

Výživová poradkyně, máma od rodiny, je jako akrobatka na laně. Musí najít rovnováhu mezi svými potřebami, potřebami své rodiny a svých klientů. Ale právě v tom je její síla. Ona ví, že výživa je o rovnováze – nejen mezi bílkovinami, tuky a sacharidy, ale také mezi prací, rodinou a osobním životem. A tím, jak se stará o své tělo a mysl, je schopná se starat o své milované a své klienty a členy rodiny.

Máma výživářka se také snaží vštípit svým dětem hodnoty zdravého stravování. „Jídlo je jako palivo pro náš motor,“ říká svým malým dětem. „Musíme vybírat to nejlepší palivo, aby náš motor běžel co nejdéle a nejefektivněji.

Večer je časem pro rodinu. Ačkoli je někdy těžké najít čas na přípravu večeře po dlouhém dni, bere to máma, výživová poradkyně, jako výzvu. Večeře jsou u ní vždy zdravé, chutné a plné barev. Maso pečené v troubě a bramborová kaše, těstoviny s masovou směsí a zeleninovou omáčkou nebo domácí pizza s kvalitními salámy, sýry a zeleninou.

Jak se skutečně stravuje výživová poradkyně, máma od rodiny?

Příště, když si představíte výživovou poradkyni u ní doma, už to nebude ta iluze se zeleným smoothie a mořem času na cvičení. Bude to také obraz ženy, která musí najít rovnováhu (a opravdu to dokáže) v každé části svého života a inspiruje ostatní, aby to dokázali také.

Taková žena je plná síly, odvahy a odhodlání. Je důkazem toho, že lze najít rovnováhu i v nejhektičtějším životě. Její příběh nám ukazuje, že můžeme být silní, úspěšní a zdraví, pokud se rozhodneme jít touto cestou. Je to inspirace pro nás všechny, abychom našli svou vlastní cestu k rovnováze a štěstí. Když bude šťastná, zdravá a spokojená máma, tak se to také pak odrazí na všech členech rodiny.

ilustrační foto: Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou

Z archivu aneb přečtěte si také:

Nehledej překážky tam, kde nejsou

Nehledej překážky tam, kde nejsou

Pustit se do hubnutí bývá pro mnohé zatraceně těžké.

Ti, kteří se o hubnutí už někdy bezúspěšně pokoušeli, pak často navíc svůj stav zaklínají prohlášeními: Já nikdy nezhubnu, máme to v rodině, v genech atd.

Celý článek 27.6.2023 0

Hellča Vávrová
https://cobuduzasvarit.cz

  • Certifikovaný poradce pro výživu a suplementaci.
  • Pomůže vám, jak zhubnout nebo nabrat svaly zdravě a udržitelně.
  • Ukáže, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
  • Ráda vás nasměruje na cestu svého lepšího já a povede po ní.
  • Recepty vkládá na Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou
  • Kontakt: vavrovahelena7@gmail.com

2.11.2023 Články, Jak si udržet zdraví, Recepty a výživa

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024