Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Nehledej překážky tam, kde nejsou

Pustit se do hubnutí bývá pro mnohé zatraceně těžké.

Ti, kteří se o hubnutí už někdy bezúspěšně pokoušeli, pak často navíc svůj stav zaklínají prohlášeními: Já nikdy nezhubnu, máme to v rodině, v genech atd.

Ono takové tvrzení „nikdy nezhubnu, protože“ je pro mnohé vlastně skvělým a někdy i uspokojujícím důvodem, díky kterému se nemusejí zabývat tím, proč se jim hubnout nedaří…

Každá dieta má svého společného jmenovatele, a tím je kalorický deficit, který vám pomůže ohlídat odborník nebo aplikace Kalorické Tabulky.

Je tak vlastně velmi snadné odůvodnit si, proč nám nejde držet se svých cílů a plánů, stačí jen najít a pojmenovat překážku. A na ni své problémy převést. To sáhnout do svého nitra a přiznat si, že něco dělám špatně, je mnohem náročnější.

Také obrátit se na odborníka a požádat o pomoc může být pro některé typy lidí ponižující („já přece naprosto přesně vím, co mám dělat“, nalhávají sami sobě). Jako výživová poradkyně však mohu na základě svých zkušeností z praxe prozradit, že tomu tak ale není. I když jsou na internetu dohledatelné i kvalitní informace, člověk často neví, čemu věřit. A bohužel inklinuje k nabízeným „zkratkám“, zázrakům na počkání a nesmyslným dietám.

Jenže neuvěřitelně rychlé úbytky váhy, které často slibují různé inzeráty v časopisech, jsou nesmysl. Nedočkáte se vysněné postavy ani pevného zdraví. Snad jen zhubnutí peněženky.

Každá dieta má svého společného jmenovatele, a tím je kalorický deficit, který vám pomůže ohlídat odborník nebo aplikace Kalorické Tabulky.

Ano, někdy se výsledky i dočasně dostaví, například oblíbená ketodieta je založena na velmi nízkém příjmu, tudíž tělo hladoví, a tím pádem hubne. Ale dlouhodobě udržitelné to není.

Takové diety pak vedou jen k pocitům frustrace, selhání a k bludnému kruhu nekončícího dietování. Pamatujte na to, že kdyby fungovaly zkratky a zázračné diety, neznali bychom slovo obézní. Každý z nás by měl svou ideální váhu.

Co s tím?

Musíme se ke své překážce postavit čelem. Realisticky si určit svůj cíl a vytyčit si jednotlivé kroky svých činů.

Každá dieta má svého společného jmenovatele, a tím je kalorický deficit, který vám pomůže ohlídat odborník nebo aplikace Kalorické Tabulky. Je na každém z nás, jakým způsobem deficitu dosáhne, ale ta cesta musí být udržitelná a zdravá. Žádné hladovění či odpírání určitých potravin. Někdo to zvládne sám, jiný potřebuje vést. Důležité je začít a nevzdat to.

Každá dieta má svého společného jmenovatele, a tím je kalorický deficit, který vám pomůže ohlídat odborník nebo aplikace Kalorické Tabulky.

S tím pomůže správná motivace – je důležitou součástí každého dlouhodobého cíle stejně jako vědomí, že cesta, po které se člověk vydá, trvá déle, než by si přál, ale cíl, ke kterému dojde, bude udržitelný.

Závěrem

Co se týká hubnutí, jediným klíčem k úspěchu je kalorický deficit. Všechno ostatní jsou jenom reklamní triky, kterými se necháme svést, když jsme netrpěliví. Pokud budeme o své cestě přemýšlet a půjdeme po ní krok za krokem, o to víc bude pro nás dlouhodobě udržitelná a budeme z ní mít větší radost.

ilustrační foto: Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou a autorka článku

Z archivu aneb přečtěte si také:

Hellča Vávrová
https://cobuduzasvarit.cz

  • Certifikovaný poradce pro výživu a suplementaci.
  • Pomůže vám, jak zhubnout nebo nabrat svaly zdravě a udržitelně.
  • Ukáže, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
  • Ráda vás nasměruje na cestu svého lepšího já a povede po ní.
  • Recepty vkládá na Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou
  • Kontakt: vavrovahelena7@gmail.com

27.6.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Ve dnech, kdy se začínají objevovat vyšší teploty a tím pádem zásadní změny oblečení, přichází každoročně větší vlna hubnutí. To je zkušenost z praxe.

A lidé také řeší, jak mají vlastně s hubnutím začít, na co se zaměřit, jaké kroky zvolit, aby nepřepálili start.

Celý článek 2.5.2024

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024