Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Hellča z Co budu zas vařit: Je zdravý životní styl výstup z komfortní zóny?

Přemýšleli jste někdy o tom, jak často slyšíme frázi „vystoupit z komfortní zóny“? V kontextu zdravého životního stylu toto rčení nabývá zcela nového rozměru, zejména pro maminky s dětmi, které se snaží skloubit rodinný život s péčí o vlastní tělo a duši.

Ale co to vlastně znamená „vystoupit z komfortní zóny“ a je to opravdu nutné pro dosažení zdravějšího života?

Kalorické Tabulky

Když se zamyslíme nad pojmem „komfortní zóna“, vybaví se nám obvykle obraz pohodlí, bezpečí a známých stereotypů. Je to jako teplá deka v chladném dni, pod kterou se schováváme před neznámými výzvami a nepříjemnými situacemi.

  • Ale co když je právě ten krok ven z tohoto bezpečného útočiště klíčem k dosažení zdravějšího a šťastnějšího života?

Představme si maminku s dětmi, jejíž každodenní život je plný každodenní rutiny a povinností. Mezi přípravou snídaně, odváděním dětí do školy a pracovními úkoly se zdá, že čas na sebe a svůj osobní rozvoj je luxusem, o kterém si může nechat jen zdát. Komfortní zóna zde může znamenat pohodlí ve formě nepřerušovaného spánku a sprchy o samotě, ale zároveň i bariéru bránící změně k lepšímu.

Hellča z Co budu zas vařit: Je zdravý životní styl výstup z komfortní zóny?

Vstup do světa zdravého životního stylu vyžaduje změnu. Kalorické Tabulky, kalorický deficit, vyvážená strava, pravidelný pohyb – to všechno může na první pohled vypadat jako cizí jazyk. A přesně zde nastupuje otázka: Je snaha o zdravější životní styl opravdu výstupem z komfortní zóny?

Odpověď je jednoznačná – ano. Ale s jedním důležitým poznatkem. Vystoupení z komfortní zóny neznamená skok do propasti neznáma. Spíše jde o malé kroky, které vedou k velkým změnám. Představte si to jako cestu přes řeku po kamenech. Některé kroky mohou být nejisté a můžete se obávat, že uklouznete. Ale s každým dalším krokem získáváte na jistotě a postupně se dostáváte na druhou stranu – k lepšímu a zdravějšímu životnímu stylu.

Hellča z Co budu zas vařit: Je zdravý životní styl výstup z komfortní zóny?

Příklad? Začněte malými změnami ve stravě. Nemusíte hned přecházet na striktně vyváženou dietu. Stačí třeba přidat do svého jídelníčku více zeleniny a ovoce. Nebo místo odpoledního posezení u televize s dětmi vyrazit na procházku do parku. Tyto malé změny pomohou postupně opustit zónu pohodlí bez pocitu, že se musíte vzdát všeho, co máte rádi.

Je důležité si uvědomit, že komfortní zóna není naším nepřítelem. Je to jen místo, kde se cítíme bezpečně, ale které nás zároveň může omezovat v osobním růstu. Vystoupení z ní a přijetí výzvy zdravějšího životního stylu je jako rozkvět. Může to být nepříjemné, může to vyžadovat úsilí a odhodlání, ale výsledek stojí za to.

Hellča z Co budu zas vařit: Je zdravý životní styl výstup z komfortní zóny?

A nezapomeňte, že nejste na této cestě sami. Podpora rodiny, přátel nebo online komunit může udělat z této cesty dobrodružství, na kterém se nejen zlepšíte fyzicky, ale posílíte i duševně. Zdravý životní styl není jen o kaloriích a cvičení, je to cesta k lepšímu já a každý krok ven z komfortní zóny vás přibližuje k tomuto cíli.

foto: cz.depositphotos.com a cobuduzasvarit

Z archivu aneb přečtěte si také:

Nebojte se kvalitních konzultací ve výživě

Nebojte se kvalitních konzultací ve výživě

Představte si, že se vydáváte na dlouhou a náročnou cestu přes neznámé území. Máte mapu, která vás má vést, ale je plná různých informací a vy v ní neumíte pořádně číst.

Známky a směrovky jsou na první pohled matoucí a často vás zavedou na slepou cestu nebo na křižovatky, kde nevíte kudy.

Celý článek 31.12.2023 0

Hellča Vávrová
https://cobuduzasvarit.cz

  • Certifikovaný poradce pro výživu a suplementaci.
  • Pomůže vám, jak zhubnout nebo nabrat svaly zdravě a udržitelně.
  • Ukáže, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
  • Ráda vás nasměruje na cestu svého lepšího já a povede po ní.
  • Recepty vkládá na Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou
  • Kontakt: vavrovahelena7@gmail.com

26.2.2024 Články, Jak zhubnout

Související články

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024