Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Když o tom ale nyní přemýšlím, tak musím upřímně přiznat, že moje největší motivace k hubnutí byla moje dcera. Zjistila jsem totiž, že jí nestačím a nemůžu s ní dělat všelijaké lumpárny, protože jsem hned zadýchaná, jak kdybych uběhla maraton.

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jí stačit a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Už od základní školy (měřím 158 cm) jsem měla nadváhu, ale nikdy jsem si z toho nic nedělala. Zřejmě to bylo tím, že se u nás v rodině správné stravování nikdy neřešilo. V dospělosti jsem vážila asi něco okolo devadesáti kilo, ale nejsem si jistá, protože osobní váha byl můj nepřítel.

Největší zlom přišel, když jsem před čtyřmi roky otěhotněla a všichni mi říkali „bacha, ať nepřibereš zbytečně moc“. Ale nikdo mi neřekl, že nejhorší pro mě bude rok po porodu. Po porodu jsem přibrala 21 kilo, protože jsem absolutně neřešila, co jím. A tak jsem se dopracovala na váhu 111 kg.

Ze dne na den jsem si řekla a dost. Svou významnou roli v tom hrál i fakt, že jsem měla vysoký cholesterol a krevní tlak. Moje sestra, která zhubla diky Kalorickým Tabulkám, mi je doporučila a ukázala mi, jak s nimi pracovat. A ten den začala moje změna jak psychická, tak fyzická.

Na začátku hubnutí:

  • Váha 111 kg
  • Pas 111 cm
  • Boky 135 cm
  • Vysoký krevní tlak a vysoký cholesterol

Začala jsem nad jídlem přemýšlet a místo smaženého řízku si dala steak na pánvi se zeleninou. Navíc jsem zjistila, že mi po tom není vůbec těžko a můžu normálně fungovat. Skvělý pocit.

K tomu jsem přidala plavání. Na mojí cestě nebylo vlastně nic obtížného. Nejtěžší bylo si jen přiznat, že mám problém s váhou. Pak už stačilo na tom jen zapracovat.

Teď po 250 dnech s Kalorickými Tabulkami mám dole 33 kilo a moje váha je neuvěřitelných 78 kilo. Také míry a zdravotní stav se uspokojivě změnily:

  • Váha 78 kg
  • Pas 87 cm
  • Boky 99 cm
  • Tlak i cholesterol v pořádku

Já osobně jsem nadšená, ale vím, že moje cesta ještě není u konce. Mým dalším cílem je dostat se na 69 kg. A pak se uvidí… Kdo ví. Už teď mi okolí říká, jak jsem hubená. Oproti tomu, co jsem bývala, jsem samozřejmě hubenější, ale stále to není ono. Takže bojuji dál.

Co bych vzkázala těm, kteří začínají? Všechno jde, když se chce – jen do toho skočit po hlavě a pak už nevystoupit. Takhle cesta byla sice dlouhá a asi ještě dlouhá bude, ale stojí za to.

Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna já budu psát příběh o sobě a mém hubnutí, protože jsem si nikdy nevěřila, že tohle zvládnu. Ale dnes mohu říct, že díky Kalorickým Tabulkám to může dokázat opravdu každý.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Lektorka fitness Eliška Růžičková: Jak na dovolené při Ultra All inclusive NEPŘIBRAT?

redakce
www.kaloricketabulky.cz

22.4.2024 Články, Jak zhubnout

Související články

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Ve dnech, kdy se začínají objevovat vyšší teploty a tím pádem zásadní změny oblečení, přichází každoročně větší vlna hubnutí. To je zkušenost z praxe.

A lidé také řeší, jak mají vlastně s hubnutím začít, na co se zaměřit, jaké kroky zvolit, aby nepřepálili start.

Celý článek 2.5.2024

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024