Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Praktické a jednoduché rady pro všechny, kteří chtějí začít nový život právě teď: Zhubněte bez ohledu na svůj věk!

Nedávno jsme na blogu zveřejnili proměnu paní Jitky, která tvrdí, že se ve svých pětačtyřiceti cítí díky novému režimu nejlépe za celý svůj dosavadní život.

Dnes přidáváme několik jejích tipů, které můžete snadno aplikovat do svého dne.

Podívejte se na proměnu paní Jitky a zkuste využít její rady k úspěšnému startu nového životního stylu. Držíme vám palce!

Typická snídaně paní Jitky

Tipy do kuchyně podle Jitky:

  1. Jím třikrát denně velké porce, nejsem zastáncem vysokofrekvenčního stravování.
  2. Moje nejoblíbenější snídaně: vajíčka na jakýkoliv způsob, ideálně s tepelně upravenou zeleninou, např. cuketou, k tomu šunka nebo uzený losos, avokádo a hromada syrové zeleniny.
  3. Můj nejčastější oběd: maso se zeleninovým pyré (kaší), např. z květáku, kořenové zeleniny, batátů. K tomu si obvykle ještě dávám zeleninový salát a hrst mandlí.
  4. Večeře je u mě prakticky každý den velmi podobná: maso a zeleninový salát. Večeře se snažím zpestřovat ovocem a sýry. Moje oblíbená kombinace je směs listových salátů, pomeranč, gorgonzola, vlašské ořechy a zálivka z různých druhů hořčic.
  5. Přibližně dvakrát do roka si během tří dní „naházím“ pro kontrolu jídelníček do aplikace www.kaloricketabuky.cz, abych měla zpětnou vazbu. Můžu vám říct, že to už mám celkem v  oku. Většinou mi to krásně vyjde, jak kaloricky, tak s ohledem na živiny podle mých představ.

Takto vypadá většinou oběd ženy, která vyřešila krizi středního věku změnou životního stylu

Tip redakce Kaloricketabulky.cz: Pokud s hubnutím začínáte, zapisujte si první dva týdny do aplikace (návod) pečlivě každé sousto. Už po pár dnech na vás „vykouknou“ chyby ve vašem stravování.

Tipy na cvičení:

  1. Najděte si něco, co vás bude bavit, jinak neudržíte motivaci a brzy odpadnete. Musí to být zábava, ne trest.
  2. Nejefektivnější je kombinace silového tréninku a krátkého intenzivního kardia (neboli HIIT).
  3. Nejlepší pro tělo je komplexní pohyb: silový trénink, trénink kondice, trénink stability a flexibility. Moje kombinace: v zimě „činky“ a jóga, trochu plavání, v létě kolo, běh, plavání, jóga.
  4. Pokud jste úplný začátečník a nemáte možnost chodit do posilovny a platit si trenéra (což je vždy pro začátečníka nejlepší) doporučuji kanál FitnessBlender. Najdete tam nepřeberné množství tréninků od posilování, přes kardio po strečink. Pro začátek zkuste hledat tréninky „for beginners“.

Každé jídlo, včetně večeře, obsahuje hodně zeleniny

Ať se daří a prostřednictvím našeho facebooku nás můžete informovat o svých úspěších. Děkujeme.

Fitness život paní Jitky můžete sledovat prostřednictvím jejího blogu.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Nika: Moje cesta s Kalorickými Tabulkami

redakce
www.kaloricketabulky.cz

17.5.2018 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024