Tady jsou jednoduchá pravidla, která je třeba dodržet. Děkujeme.
Za každých 10 zadaných receptů do databáze Kalorických tabulek dostanete 1 talíř (talíře tudíž můžete získat i pro své přátelé či ostatní členy rodiny).
Vyhodnocení bude jednou za 3 měsíce, čas máte do 30.9.2021.
Pozor: Započítávány budou pouze vámi prověřené recepty s vlastními fotografiemi (kopírované z internetu budou kvůli porušování autorského práva zamítány) a to v takové kvalitě, aby mohly být schváleny na Kalorických tabulkách jako veřejné a na první pohled srozumitelné pro všechny.
Jak nejlépe vyfotit své jídlo do databáze Kalorických tabulek? A jak sebe pro příběhy o vašem hubnutí?
Naše databáze potravin díky vám stále roste a podobně přibývá vašich fotografií. Stejně tak se objevují nové příklady zhubnutí pomocí Kalorických tabulek, k nimž opět přikládají autoři srovnávací fotografie.
Mezi základní složky stravy patří sacharidy, bílkoviny (proteiny) a tuky (lipidy). Tyto organické látky nazýváme makroživiny nebo také makrosložky.
Výživu pak doplňují vitamíny, minerální látky a fytonutrienty – těmto látkám říkáme mikroživiny nebo také mikrosložky, protože tělu většinou neposkytují energii, ale hrají nepostradatelnou roli v našem metabolismu a na celkové množství jich potřebujeme významně méně.
Vždycky, když opakují film Jak básníkům chutná život, zaujme mne příprava hostiny podle knihy Připravujeme vejce.
Šimon Šafránek v podání Pavla Kříže čeká dámskou návštěvu Píšťalky v podání Evy Vejmělkové, a tak právě podle knihy Připravujeme vejce chystá vaječný raut. Jenž mu překazí, jak jinak, jeho kamarád Kendy se dvěma dívkami z televizního štábu.
Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?
Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.