Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jana Najbrtová: Seniorem s radostí i v době koronaviru?

V důsledku výjimečné situace se mnohým seniorům obrátil život vzhůru nohama. A trvá to už dlouho…

Myslete na svoje rodiče a prarodiče a pomáhejte jim co nejvíce udržovat život v „normálu“. Vaši pomoc velmi ocení i senioři ve vašem okolí, kteří třeba zůstali úplně sami…

Připravila jsem se pro vás na základě svých zkušeností ze své práce několik bodů, která vám pomohou uvědomit si, co byste mohli pro starší lidi dobrého udělat. Je možné z nich vytvořit i jakýsi tahák, který by měli babičky a dědečkové na očích.

senioři - obavy z koronaviru

  1. Nastavte si nové rituály. Vstávejte ve stejnou dobu, umyjte se, zacvičte si, něco upleťte, ukliďte, namalujte nebo vytvořte. Zavolejte si denně s rodinou, přáteli nebo dobrovolníky. Rituály pomohou udržet se v kondici.
  2. Cvičení může být i podle videa. V dnešní době jsou příslušné technologie dostupné i v domácnostech starších lidí. Zde najdete několik kvalitních videí pro trénink těla a mysli na doma a navíc zcela zdarma. Zacvičte si se mnou, zakladatelkou Seniorem s radostí, zameditujte si s lékařkou Terezou Kertesz nebo procvičte hlavu s psycholožkou Hanou Mezerovou. Cvičení potom najdete i na TV Šlágr.
  3. Osobám na 70 let se doporučuje vůbec nevycházet, proto si nebojte říct o pomoc. Senior s radostí disponuje více než tisícovkou dobrovolníků, kteří jsou ochotni zajistit nákup, dovézt jídlo, vyvenčit psa, dovézt léky nebo si popovídat po telefonu. Zavolejte nám na : 792 308 798 , nejste na to sami.
  4. Cítíte úzkost? Jste paralyzovaní a nechce se vám vůbec nic řešit a dělat? Využijte sezení s psycholožkou po telefonu na čísle : 773 944 450 nebo online terapii. Pokud se úzkosti poddáme, oslabíme nejen svou psychiku, ale i imunitu a zdravotní stav.
  5. Už nevíte, co doma celé dny dělat? Pomáhejte! Připojte se k seniorkách, které šijí roušky pro potřebné, pomáhají sousedům, přátelům, telefonují s osamělými. Aktivita, která má smysl pomáhá vůbec nejvíc!

Držte se, jsme v tom s námi.

Tip redakce KalorickeTabulky.cz

Ukázalo se, že zapisování jídelníčku může v nelehkých sitaucích pomoci. Pokud by vaše rodiče/prarodiče aplikace www.kaloricketabulky.cz odrazovala – nechtějí se učit něco nového, pomůže si dělat přehled i na papír. Oni budou mít své rituály, vy přehled o tom, zda její dostatečně a kvalitně.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Jana Najbrtová
https://www.najbrtova.eu

8.5.2020 Články, Jak si udržet zdraví

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024