Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Kniha Kalorické Tabulky je na světě! Najdete v ní jednoduché recepty, rady odborníků a proměny uživatelů oblíbené aplikace

V časech, kdy se více lidí než obvykle zamýšlí nad svým životních stylem a snaží se zbavit nadbytečných kilogramů, přichází na trh kniha Kalorické Tabulky, jež spojuje výhody aplikace s listováním v papírové kuchařce.

Budeme rádi, když se stane vaším věrným pomocníkem v té vaší cestě za vysněným cílem.

Aplikaci Kalorické Tabulky pravidelně používá více než milion lidí všech věkových skupin k tomu, aby zhubli, přibrali nebo „jen“ dodali svému tělu chybějící živiny. Ve stejnojmenné knize najdete rady předních českých odborníků na stravování a zdravý životní styl, o svou zkušenost se s vámi podělí pětice uživatelů, kterým se díky aplikaci podařilo upravit svou váhu a zlepšit zdravotní stav.

Kniha Kalorické Tabulky je na světě! Najdete v ní jednoduché recepty, rady odborníků a proměny uživatelů oblíbené aplikace

Dozvíte se tipy, díky nimž bude používání aplikace ještě snadnější. A hlavně objevíte sto jedna snadných receptů, u kterých jsou kromě obvyklého výčtu ingrediencí a popisu přípravy uvedeny i hodnoty makroživin a energie. A aby to bylo ještě jednodušší, každý recept obsahuje QR kód, díky kterému se jídlo načte přímo do aplikace.

Ještě jste aplikaci Kalorické Tabulky nezkusili a nevíte, co si máte o jejím fungování myslet? Výstižně (a navíc hezky poeticky) to popisuje v úvodu knihy novinář Jan Lipšanský: „Někteří berou zapisování do aplikace jako hru. Hru na vyvážený jídelníček se správným rozložením tuků, sacharidů, vlákniny a bílkovin. Někdy vyplňování tabulek připomíná detektivku. Jak to nakonec dopadne, až se to večer vše sečte? Hercule Poirot by si sezval na konci dne do místnosti tuky, bílkoviny, vlákninu, cukry, příjem a výdej, a pak by oznámil, co, kde a jak bylo špatně, a co dobře. Jestli je vrahem tuk či cukry, málo pohybu, kombinace toho všeho. Jestli byla pomocníkem detektiva dvouhodinová denní chůze, více zeleniny k běžným jídlům na talíři, případně něco jiného. Nejde jen o hubnutí, ale o pochopení vlastního těla, jeho potřeb a v neposlední řadě o zlepšení zdravotního stavu.

Ano, je to vlastně zábava, jak nám každý den potvrzují naši uživatelé, kteří už pochopili, co jejich tělo potřebuje. A díky kterým vlastně kniha vznikla, protože vedle výživových poradců jsou autory receptů samotní uživatelé aplikace Kalorické Tabulky.

  • Je nám ctí, že jsme se mohli v rámci tohoto projektu spojit s Nakladatelství Jota, které letos slaví 30 let na trhu.

Náš tip:

Udělejte si radost a objednejte si knihu i báječný talíř, který vám pomůže vizuálně ohlídat správně vyvážený příjem živin. A hlavně vám svým optimistickým designem udělá radost z každodenní přípravy jídla.

Kniha Kalorické tabulky je na světě! Najdete v ní jednoduché recepty, rady odborníků a proměny uživatelů oblíbené aplikace

K naší první knize se samozřejmě budeme zde na blogu pravidelně vracet. Představíme vám odborníky, kteří na ní spolupracovali, vybrané recepty a proměny uživatelů aplikace www.kaloricketabulky.cz, kterým odhozené kilogramy zásadně změnily život. Na našem facebooku pak představíme také autory jednotlivých receptů a střípky a zajímavosti z práce na tomto unikátním projektu.

Sledujte proto:

Ať se vám daří! Kolektiv aplikace Kalorické Tabulky.

31.10.2020 redakce Články, O kaloriích nevážně

Z archivu

Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit

Nedokážete se během prázdnin, kdy probíhá méně veřejných lekcí, přinutit sám/sama ke cvičení?

Pak zkuste některé z volně dostupných cvičebních programů na internetu.

Celý článek 28.7.2019

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner