Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Martina: Moje cesta s aplikací Kalorické Tabulky

Internet je plný úchvatných proměn PŘED a PO, které mají povětšinou nalákat na nějaké placené služby, ať už drahé jídelníčky na hubnutí či zázračné doplňky.

Na Kalorických Tabulkách takové věci nemáme zapotřebí. Naše aplikace je ZDARMA.

O to víc nám obvykle klesne brada, když vidíme, co naši uživatelé díky vlastní disciplíně dokázali. Dnes vám přinášíme další příběh, o který se s dodatkem, že se cítí šťastně, podělila paní Martina v naší uzavřené skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami. Až dočtete následující řádky, pochopíte její radost.

Martina: Moje cesta s aplikací Kalorické Tabulky

Tady jsou její slova (samozřejmě zveřejňujeme se svolením):

Poprvé jsem hubnula na přelomu let 2016/2017 z 92 kg na 81 kg za pomoci Herbalife. Pak se ale u mě odehrála velká životní změna, kdy jsem se po několikaleté péči na plný úvazek o velmi početnou rodin musela vydat zase do zaměstnání (v novém oboru) a vyškolit se na ouřadu (před tím jsem pracovala u železničním drah), což obnášelo absolvování několika „ZOZ“ (případní přítomní úředníci vědí). Výsledkem bylo, že jsem se ze zajetého stravovacího a pohybového režimu úplně vykolejila a nabrala kurz ke 100 kg.

Co se týká té rodiny, pro představu šlo o manžela, 4 děti a jejich partnery a partnerky, pejska a především zcela bezmocnou maminku, kterou bylo třeba krmit, pojit, rehabilitovat, polohovat a zajišťovat hygienu. Péči o tatínka a neurologicky vážně nemocného bráchu alkoholika, jenž bydlel 30 km od nás, jsme měli jako bonus. Manželovi všechna čest a sláva, že mě v tom nenechal! A také dospívající děti byly zlatý)

Kalorické tabulky jsem objevila na Nový rok 2019 spolu s předsevzetím znovu zhubnout (98 kg), ale první kvartál moje váha ještě stoupala až na 100,2 kg (při 158 cm).

  • Od 1. dubna 2019 jsem s Kalorickými Tabulkami spojila svoji cestu z metráku zas dolů – z obezity 3. stupně a BMI 40 k BMI 29,64. A povedlo se. Už nejsem OBESITA, ale jen NADVÁHA! Hurá a Kalorickým Tabulkám třikrát sláva.

Martina: Moje cesta s aplikací Kalorické Tabulky

A protože jsem dosáhla velkého milníku (a bez milníků je nuda), jala jsem se stanovit další dva a pěkně tady s vámi – veřejně.

Milník č. 1.
66,6 kg v červnu 2021 (protože je to prostě hezký číslo a cca kilo měsíčně)
Milník č. 2.
62 kg do konce roku 2021 (z nadváhy do normy)

Zbývá tedy 12 kg a cca rok a půl, přičemž tu krásnou šestku na začátku bych si měla nadělit zhruba v únoru 2021 k 51. narozeninám. Na cestu jsem požádala o vedení a podporu Fit Makyta Matyášová, které tímto také děkuji moc a moc za pomoc a péči, kterou mi věnuje.

A také moc a moc děkuji všem, kteří ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami sdílíte svoje zkušenosti, recepty a ochotně a nezištně nám ostatním méně aktivním tak moc pomáháte. Nechci jmenovat, protože je jich moc, tak abych někoho neopomněla.

Tipy redakce Kalorické Tabulky:

19.10.2020 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Dušan, jenž hubne s aplikací Kalorické Tabulky: Důležité je najít udržitelný režim, od kterého nebudete mít potřebu si odpočinout

Po pauze, jež byla způsobena především intenzivní prací na naší knize Kalorické Tabulky, jež vyjde letos v Nakladatelství Jota, tu máme další motivační příběh.

Sepsal ho sympatický Dušan, který jede na pohodu a přistupuje k životní změně velmi rozumně. Tady jsou jeho slova.

Celý článek 28.9.2020

Související články

Průvodce vhodnými sporty pro pacienty s křečovými žílami

Křečové žíly jsou často spojeny s nepříjemnými pocity, které se souhrnně označují jako žilní bolest. U pacientů s chronickým žilním onemocněním patří fyzická aktivita obecně mezi doporučovaná režimová opatření.

Některé druhy cvičení a sportování jsou z hlediska žil pro pacienty prospěšnější, některé méně, jiná se dokonce vůbec nedoporučují.

Celý článek 6.9.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Vliv spánku na proces hubnutí

Spánek je přirozená a základní lidská potřeba, přičemž potřeba délky a kvality spánku se individuálně liší.

Jsou lidé, kteří bez svých osmi hodin spánku „nezačnou den“, a pak jsou tací, kterým stačí spát pět hodin na to, aby přes den běžně fungovali.

Celý článek 2.9.2024

Saša Fraisová: Vše, co potřebujete vědět o pitném režimu

Téma pitného režimu je opředeno poměrně dost mýty. Je tedy logické, že každý věří něčemu a že se občas úporně drží při životě i tvrzení, která nejsou tak úplně podložená.

Kolik tekutin skutečně potřebujeme?

Celý článek 29.8.2024

Výživový poradce a fitness instruktor Pavel Furch: Pohybem k radosti a ke zdraví

Mnoho z vás, kteří se pouští do hubnutí, si klade otázku, zda k tomu je nutný pohyb.

V zásadě není, jelikož zhubnout můžeme i bez pohybu prostřednictvím kalorického deficitu a díky tomu mohou hubnout i ti, kdo se z různých (zejména zdravotních) důvodů hýbat nemohou.

Celý článek 28.8.2024

Hellča Vávrová: Jak dosáhnout vnitřní spokojenosti při hubnutí

Když se řekne „hubnutí“, většina lidí si představí striktní diety, hodiny strávené v posilovně a neustálé sledování hodnoty, kterou ukazuje váha.

Co však často uniká pozornosti, je psychologická stránka celého procesu.

Celý článek 27.8.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner