Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Nejnovější vědecky podložené informace o výživě z pohodlí vašeho domova

Zveme vás na druhý ročník Československé evidence-based konference o výživě #2, která se uskuteční 21. listopadu 2020.

Kvůli vývoji epidemiologické situace v souvislosti s onemocněním COVID-19 proběhne celá konference ON-LINE, přičemž každý účastník obdrží kompletní záznam z konference.

Celou konferenci organizují autoři populární knihy a bestselleru Moderní výživa ve fitness a silových sportech Lukáš Roubík a Miloslav Šindelář v rámci jejich Institutu Moderní Výživy a můžete se opět těšit na opravdu nabitý program! Všechny konferenční příspěvky si NAVÍC každý účastník bude moci pustit kdykoliv ze záznamu.

Pozvánka na konferenci Institutu Moderní Výživy: Nejnovější vědecky podložené informace o výživě z pohodlí vašeho domova

Nejnovější vědecky podložené informace o výživě od řečníků ze čtyři zemí z pohodlí vašeho domova

Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro širokou veřejnost. Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od skutečných a špičkových odborníků z ČR, ze Slovenska, Velké Británie a z USA, které najednou nikde jinde neuslyšíte! Na obě přednášky v angličtině je zajištěn simultánní překlad. Na rozdíl od jiných podobných konferencí zde dostane každý odborník téměř hodinu času, aby své téma dokázal účastníkům rozebrat a přiblížit skutečně až do hloubky.

Jednotlivé přednášky budou v letošním roce zaměřené na témata redukčních diet, hubnutí a udržitelnost výsledků, zdraví našich střev a mikrobiom, problematiku stárnutí a ovlivnění dlouhověkosti výživou a životním stylem, praktický pohled na jídelníček mladých a dospívajících sportovců, výživu ve vytrvalostních sportech, ultramaratonech a jak se stát hybridním atletem, nebude chybět kontroverzní téma veganství a problematika morbidní obezity a praktické zkušenosti z televizního pořadu “Tlouštíci”.

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících a registrace najdete na webu konference.

Konference bude probíhat od 10 do 19 hod a všichni účastníci obdrží po konferenci časově neomezený záznam všech přednášek.

Program konference:

  • 10:00 hod Anti-aging aneb správnou výživou k dlouhověkosti? – Mgr. Ing. Tereza Vágnerová (Všeobecná fakultní nemocnici v Praze)
  • 11:00 hod Jak prakticky na jídelníček mladého sportovce? – MUDr. Marie Skalská (Centrum sportovní medicíny v Praze, Pro Fit Institut)
  • 12:00 hod Die less, finish faster – výhody vytrvalostného tréningu – Martin Horniak (Slovensko, Zakladateľ FTR Hybrid Training, spolumajiteľ BodyWorld.sk)
  • 13:00 hod Přestávka na oběd
  • 14:00 hod Jak správně pracovat s “tlouštíky”? – Ing. Bc. Lukáš Roubík (Institut Moderní Výživy)
  • 15:00 hod Rostlinná vs. živočišná strava: co je zdravější? – Miloslav Šindelář (Institut Moderní Výživy)
  • 16:00 hod Doba proteinová – Bc. Sandra Schmidová (výživová terapeutka a vedoucí nutričních poraden Institutu Moderní Výživy)
  • 17:00 hod Udržitelnost hubnutí: současné důkazy – Danny Lennon, MSc. (Velká Británie, zakladatel Sigma Nutrition)
  • 18:00 hod Zdraví našich střev a mikrobiom – Dr. Gabrielle Fundaro, CISSN, CHC (USA, konzultant Renaissance Periodization a poradce International Society of Sports Nutrition)
  • 19:00 hod Závěr konference.

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících, registrace i POSLEDNÍ ZLEVNĚNÉ VSTUPENKY najdete na webu konference.

Pozvánka na konferenci Institutu Moderní Výživy: Nejnovější vědecky podložené informace o výživě z pohodlí vašeho domova

Co získáte nákupem vstupenky na konferenci?

  • certifikát o účasti
  • slevu 20 % na všechny další akce a produkty Institutu Moderní Výživy
  • záznamy z celé konference

(propagace akce našeho spolupracovníka Lukáše Roubíka, který má významný prostor také v naší knize Kalorické Tabulky)

16.11.2020 redakce Články

Z archivu

O mýtech, šarlatánech a informačním chaosu ve výživě s Lukášem Roubíkem, autorem best-selleru Moderní výživa

Proč je v dnešní době tolik mýtů a šarlatánů ve výživě a proč lidé věří dezinformacím?

Jak je to s umělými sladidly, redukčními dietami a „kalorickým mýtem“ či s různými „guru“ na výživu? Jak podle Lukáše Roubíka vypadá kvalitní jídelníček?

Celý článek 13.1.2019

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner