Nejnovější vědecky podložené informace o výživě z pohodlí vašeho domova
Zveme vás na druhý ročník Československé evidence-based konference o výživě #2, která se uskuteční 21. listopadu 2020.
Kvůli vývoji epidemiologické situace v souvislosti s onemocněním COVID-19 proběhne celá konference ON-LINE, přičemž každý účastník obdrží kompletní záznam z konference.
Celou konferenci organizují autoři populární knihy a bestselleru Moderní výživa ve fitness a silových sportech Lukáš Roubík a Miloslav Šindelář v rámci jejich Institutu Moderní Výživy a můžete se opět těšit na opravdu nabitý program! Všechny konferenční příspěvky si NAVÍC každý účastník bude moci pustit kdykoliv ze záznamu.
Nejnovější vědecky podložené informace o výživě od řečníků ze čtyři zemí z pohodlí vašeho domova
Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro širokou veřejnost. Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od skutečných a špičkových odborníků z ČR, ze Slovenska, Velké Británie a z USA, které najednou nikde jinde neuslyšíte! Na obě přednášky v angličtině je zajištěn simultánní překlad. Na rozdíl od jiných podobných konferencí zde dostane každý odborník téměř hodinu času, aby své téma dokázal účastníkům rozebrat a přiblížit skutečně až do hloubky.
Jednotlivé přednášky budou v letošním roce zaměřené na témata redukčních diet, hubnutí a udržitelnost výsledků, zdraví našich střev a mikrobiom, problematiku stárnutí a ovlivnění dlouhověkosti výživou a životním stylem, praktický pohled na jídelníček mladých a dospívajících sportovců, výživu ve vytrvalostních sportech, ultramaratonech a jak se stát hybridním atletem, nebude chybět kontroverzní téma veganství a problematika morbidní obezity a praktické zkušenosti z televizního pořadu “Tlouštíci”.
Konference bude probíhat od 10 do 19 hod a všichni účastníci obdrží po konferenci časově neomezený záznam všech přednášek.
Program konference:
10:00 hod Anti-aging aneb správnou výživou k dlouhověkosti? – Mgr. Ing. Tereza Vágnerová (Všeobecná fakultní nemocnici v Praze)
11:00 hod Jak prakticky na jídelníček mladého sportovce? – MUDr. Marie Skalská (Centrum sportovní medicíny v Praze, Pro Fit Institut)
12:00 hod Die less, finish faster – výhody vytrvalostného tréningu – Martin Horniak (Slovensko, Zakladateľ FTR Hybrid Training, spolumajiteľ BodyWorld.sk)
13:00 hod Přestávka na oběd
14:00 hod Jak správně pracovat s “tlouštíky”? – Ing. Bc. Lukáš Roubík (Institut Moderní Výživy)
15:00 hod Rostlinná vs. živočišná strava: co je zdravější? – Miloslav Šindelář (Institut Moderní Výživy)
16:00 hod Doba proteinová – Bc. Sandra Schmidová (výživová terapeutka a vedoucí nutričních poraden Institutu Moderní Výživy)
17:00 hod Udržitelnost hubnutí: současné důkazy – Danny Lennon, MSc. (Velká Británie, zakladatel Sigma Nutrition)
18:00 hod Zdraví našich střev a mikrobiom – Dr. Gabrielle Fundaro, CISSN, CHC (USA, konzultant Renaissance Periodization a poradce International Society of Sports Nutrition)
Každá nová doba s sebou nese i mnohá nová pojmenování nejen z gastronomické oblasti.
Dnes se podíváme na pár nově používaných slov, na něž byste před pár desítkami let nenarazili, případně jen okrajově, a vysvětlíme si, co znamenají – a že většinou znamenají to samé, co kdysi, jen se tomu prostě říká jinak.
Když se nedávno objevil ve skupině KT příspěvek, kde paní Andrea psala, že chce povzbudit hlavně ženy 50 plus, aby věděly, že i v tomto věku to jde, ihned jsme ji poprosili o sepsání pár motivačních řádků pro tuto věkovou kategorii.
Často totiž slýcháváme názory, že hubnutí od určitého věku je už jen o tvrdém odříkání a mnohdy se vůbec nepodaří.