Nejnovější vědecky podložené informace o výživě z pohodlí vašeho domova
Zveme vás na druhý ročník Československé evidence-based konference o výživě #2, která se uskuteční 21. listopadu 2020.
Kvůli vývoji epidemiologické situace v souvislosti s onemocněním COVID-19 proběhne celá konference ON-LINE, přičemž každý účastník obdrží kompletní záznam z konference.
Celou konferenci organizují autoři populární knihy a bestselleru Moderní výživa ve fitness a silových sportech Lukáš Roubík a Miloslav Šindelář v rámci jejich Institutu Moderní Výživy a můžete se opět těšit na opravdu nabitý program! Všechny konferenční příspěvky si NAVÍC každý účastník bude moci pustit kdykoliv ze záznamu.
Nejnovější vědecky podložené informace o výživě od řečníků ze čtyři zemí z pohodlí vašeho domova
Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro širokou veřejnost. Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od skutečných a špičkových odborníků z ČR, ze Slovenska, Velké Británie a z USA, které najednou nikde jinde neuslyšíte! Na obě přednášky v angličtině je zajištěn simultánní překlad. Na rozdíl od jiných podobných konferencí zde dostane každý odborník téměř hodinu času, aby své téma dokázal účastníkům rozebrat a přiblížit skutečně až do hloubky.
Jednotlivé přednášky budou v letošním roce zaměřené na témata redukčních diet, hubnutí a udržitelnost výsledků, zdraví našich střev a mikrobiom, problematiku stárnutí a ovlivnění dlouhověkosti výživou a životním stylem, praktický pohled na jídelníček mladých a dospívajících sportovců, výživu ve vytrvalostních sportech, ultramaratonech a jak se stát hybridním atletem, nebude chybět kontroverzní téma veganství a problematika morbidní obezity a praktické zkušenosti z televizního pořadu “Tlouštíci”.
Konference bude probíhat od 10 do 19 hod a všichni účastníci obdrží po konferenci časově neomezený záznam všech přednášek.
Program konference:
10:00 hod Anti-aging aneb správnou výživou k dlouhověkosti? – Mgr. Ing. Tereza Vágnerová (Všeobecná fakultní nemocnici v Praze)
11:00 hod Jak prakticky na jídelníček mladého sportovce? – MUDr. Marie Skalská (Centrum sportovní medicíny v Praze, Pro Fit Institut)
12:00 hod Die less, finish faster – výhody vytrvalostného tréningu – Martin Horniak (Slovensko, Zakladateľ FTR Hybrid Training, spolumajiteľ BodyWorld.sk)
13:00 hod Přestávka na oběd
14:00 hod Jak správně pracovat s “tlouštíky”? – Ing. Bc. Lukáš Roubík (Institut Moderní Výživy)
15:00 hod Rostlinná vs. živočišná strava: co je zdravější? – Miloslav Šindelář (Institut Moderní Výživy)
16:00 hod Doba proteinová – Bc. Sandra Schmidová (výživová terapeutka a vedoucí nutričních poraden Institutu Moderní Výživy)
17:00 hod Udržitelnost hubnutí: současné důkazy – Danny Lennon, MSc. (Velká Británie, zakladatel Sigma Nutrition)
18:00 hod Zdraví našich střev a mikrobiom – Dr. Gabrielle Fundaro, CISSN, CHC (USA, konzultant Renaissance Periodization a poradce International Society of Sports Nutrition)
Těší nás, že své příběhy a tipy tam sdílejí nejen mladé maminky na mateřské, které chtějí zhubnout po těhotenství, ale také úžasné a charismatické ženy, které se prostě chtějí cítit dobře ve svém těle. A změny v jídelníčku si doslova užívají.
Nacházíme se zhruba v polovině křesťanského postního období před svátkem Velikonoc. A je trochu rozdíl, jak se postí katolíci, a jak pravoslavní věřící.