Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Tatiana: Můj příběh na cestě za hubnutím

Čas od času zde zveřejňujeme příběhy uživatelů aplikace Kalorické Tabulky jako motivaci pro ostatní.

I nás samozřejmě velmi těší nás, když vidíme, jak díky zapisování jídelníčku lidé odhazují kila, která je tížila, a píšou, že se cítí mnohem lépe fyzicky i psychicky.

Obvykle se jednotliví lidé rozepisují o tom, co vše začali díky sledování jídelníčku dělat jinak, které potraviny přidali a jak se změnil jejich celkový přístup k jídlu. Všechno toto si také naši uživatelé vzájemně sdílejí v uzavřených skupinách na facebooku, které k naší aplikaci patří (odkazy níže).

A víte, co si myslíme, že je nejdůležitější? Rozhodnout se pro změnu a (nejlépe postupně) měnit stravovací návyky podle toho, co vám ukazují tzv. kolečka v aplikaci.

Když si přečtete příběh paní Tatiany, zjistíte, jak snadné to vlastně je. Pokud začnete vyplňovat poctivě jídelníček (ano, i ta houska po ránu během cesty do práce se počítá), určitě uspějete!

Tatiana: Můj příběh na cestě za hubnutím

A tady už jsou její slova:

Přátelé, nikdy jsem nemívala problémy s nadváhou – v dětství jsem se hodně věnovala pohybovým aktivitám. V sedmnácti jsem bohužel začala kouřit. A tento zlozvyk mě držel do mých čtyřiceti roků, kdy jsem se rozhodla s tímto nešvarem skončit. Do tohoto věku jsem byla také přirozeně štíhlá – mohla jsem jíst, co jsem chtěla. V té době jsem vážila 62 kg při výšce 166 cm. Když jsem odhodila cigarety na dobro, tak jsem chutě zaháněla různými pamlsky.

  • Čtyřicítka u ženy je hraniční věk, kdy se zpomaluje metabolismus z důvodů hormonálních změn.

Váha mi šla pomalu nahoru. Najednou jsem vážila 97,5 kg. Moje postava se zakulacovala, více jsem se začala zadýchávat a byla jsem dost unavená.

Moje povolání je sedavé, takže skoro žádný pohyb. Občas jsem si vyšla na nějakou procházku, ale cvičení se mi stalo cizím. Prostě jsem žila pravý opak toho, na co jsem byla zvyklá v dětství a mládí.

Jednoho krásného dne (25.8.2019) jsem se rozhodla a řekla STOP tloustnutí, protože už to dále takto nešlo. Jsem odpůrce užívání prášků a s takovou nadváhou bych šla přímo vstříc různým zdravotním problémům.

Při rozhovoru s mými blízkými jsem se dověděla, že existuje na internetu aplikace Kalorické Tabulky, která by mohla být pro mě určitým vodítkem k dosažení hubnutí a zlepšení mého celkového tělesného stavu.

Tentýž den jsem si stáhla Kalorické Tabulky do mobilu i počítače, nastavila jsem si cílovou váhu pro zhubnutí (na 75 kg) a začala si pravidelně, každý den sestavovat jídelníček. Do toho doma trochu cvičit. A nestačila jsem se divit, jak mi začaly kilogramy ubývat na váze.

V dubnu 2020 jsem dosáhla své cílové váhy a nyní se ji snažím udržovat pomocí Kalorických tabulek nadále.

Tyto tabulky se staly pro mě nedílnou součástí mého stravování i života. Nyní se cítím tělesně i duševně velmi dobře. Touto cestou bych chtěla poděkovat celému týmu Kalorických Tabulek ze jejich skvělou práci.

Přeji všem, kteří se rozhodli s Kalorickými Tabulkami změnit životní styl a stravování, hodně úspěchů a hlavně výdrž v hubnutí. Na závěr přikládám své motto: Když člověk chce, tak vždy dosáhne vysněného cíle. Když nechce, nikdy v životě nic nezíská.

Tipy redakce Kalorické Tabulky

Z archivu aneb přečtěte si také:

Proč je dobré hubnout za podpory skupiny

redakce
www.kaloricketabulky.cz

28.11.2020 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024