Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Ester Geislerová: Těším se, až si zase pořádně zatancuji

Půvabná herečka, kterou máme v paměti například z laskavé komedie LOVEní, dává poslední dobou hodně energie do projektu Terapie sdílením, který má nově i podobu audioseriálu.

Díl s názvem Bodyshaming vs. Bodyshaping se týká šikany a kritiky vůči tělesnému vzhledu na sociálních sítích.

Asi není třeba dodávat, že téma je to bohužel důvěrně známé i řadě uživatelů aplikace Kalorické Tabulky. O to víc jsme rádi, že talentovaná žena kývla na krátký rozhovor pro blog Kalorických Tabulek, kde mimo jiné zveřejňujeme příběhy lidí, kteří výrazně zhubli a změnili tak svůj život (dle vlastních slov) k lepšímu. Mnohdy si ale „zranění“ z dob, kdy měli nadváhu, nesou ve svých duších dál.

Šikana v onlinu je tématem nové Terapie sdílením: Bodyshaming vs. bodyshaping

Šikana v onlinu je tématem nové Terapie sdílením: Bodyshaming vs. bodyshaping

Ester Geislerová se s námi podělila o veselejší téma – své tipy na to, jak se i v době pandemie cítit dobře a fit.

Ester, vypadáte skvěle. Jaký je váš vztah k pohybu a cvičení?
Děkuji! Pohyb potřebuji ke štěstí a být ve formě zase potřebuji ke své práci. Našla jsem si v tom zálibu a i určitý druh závislosti. Jak říkali už staří Římané: „Ve zdravém těle zdravý duch“. Moc dobře věděli, že jde o spojené nádoby!

Jak konkrétně to vypadá ve vašem případě?
Nejradši mám pilates na reformerech v More Than Pilates, jógu u Zuzany Klingrové a běh nebo dlouhé procházky. A to kdekoliv.

Proč právě jóga, pilates a běh?
Pilates na reformerech jsem zkusila poprvé v roce 2018 a od té doby na něj nedám dopustit. Je to jako posilování a preventivní fyzioterapie v jednom. Díky pilates nemám problémy se zády a cítím se skvěle a ladně ve svém vlastním těle.  Jóga mě zase nutí občas dělat nepříjemné polohy, říká se však, že to je právě ta bolest, kterou máme zažít a vyventilovat! Běh je moje láska od roku 2014. Stačí mi k němu jen dobré boty a navíc jsem u něj pánem svého času. Naštěstí bydlím ani ne kilometr od Stromovky, ráda ale běhám i v Divoké Šárce nebo ve Hvězdě. Také mám ráda běžky, plavu, jezdím na kole. A těším se, že si zase brzo pořádně zatancuji nebo si zajedu na koně.

Jógu cvičila Ester Geislerová i v romantické komedii LOVEní

Jógu cvičila Ester Geislerová i v romantické komedii LOVEní

Jaké jsou vaše osobní tipy a triky, aby se člověk cítil i v této době, kdy jsou možnosti omezené, dobře, „ve své kůži“ a fit?
Ty tipy a triky se za život všelijak mění. Jak je kvůli covidu vše zavřené, zjistila jsem, že pro mě je základ chůze, běh nebo tanec. Také doma cvičím jógovou sestavu, kterou mi Zuzka Klingrová připravila na míru – nakreslila mi cviky na papír a já si k tomu přidala pár svých „osvědčených“ cviků.

Každý den se snažím cvičit něco na břicho – prkno nebo nějaké klasické sedy lehy, které mám ale upravené tak, abych si nenamáhala bedra. Vychází to hodně z pilates. Možná to zní, jako bych byla fanatik. To ale fakt nejsem. Vlastně bývám dost často líná nebo prostě nemám čas. Ale když to jde, tak si na to čas ráda udělám.

Prozradíte našim čtenářům, co vám chutná? Nějaké snadné jídlo, které zasytí, ale po kterém se vy osobně vždy cítíte dobře?
Miluji sýry, takže mě večer uspokojí kousek tvrdého sýra, trochu mandlí, lžička meruňkové marmelády a třeba i sklenička červeného. Nebo rajče a feta. Tvaroh a banán. To jsou taková jídla, která zasytí, cítím se po nich dobře a chutnají mi.

A na závěr – jak se vám jako herečce s časově náročným povoláním daří udržet onu zmiňovanou harmonii těla a duše, o které se dnes stále mluví, že je potřebná?
Někdy je to komplikované, zvlášť když není čas ani vyběhnout. Navíc teď v době pandemie není ani možnost si zajít zacvičit do studia. To jsou chvíle, kdy mi udělá dobře obyčejná vana a k tomu svíčky. A nějaký dobrý seriál nebo dokument.

Bodyshaming vs. Bodyshaping

Terapie sdílením – Bodyshaming vs. Bodyshaping

Blahodárné jsou výlety do hor. Miluji Orlické hory, kde máme chalupu, jež má krásného ducha. Tam ze mě spadnou všechny starosti. Asi je to i tím, že tam většinou trávíme čas s mámou nebo ségrami. A naše rodina je taková hřejivá náruč, kde se udržuje harmonie. Je to pro mě takový pravidelný servis pro duši.

Děkujeme za rozhovor a přejeme pohodové dny.

Tipy redakce Kalorické Tabulky:  

Rozhovor připravila Klára Bobková z 4press.cz. Děkujeme. Foto: Bionaut + Lukáš Havlenna, Bontonfilm (z filmu LOVEní)

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

4.2.2021 Články, Jak si udržet zdraví

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024