Kolik druhů těstovin znáte?
Pokud se řeknou těstoviny, většina z nás si představí jen špagety, kolínka, maximálně vřetena.
Jak jste na tom vy?
Rádi bychom Vás pozvali na třetí ročník Mezinárodní konference Moderní výživy, který se letos uskuteční 20. listopadu!
Kvůli vývoji epidemiologické situace v souvislosti s onemocněním COVID-19 proběhne celá konference ON-LINE, přičemž každý účastník obdrží kompletní záznam z konference.
Všechny konferenční příspěvky si tak každý bude moci pustit kdykoliv a opakovaně. Celou konferenci organizují autoři populární knihy a bestselleru Moderní výživa ve fitness a silových sportech Lukáš Roubík a Miloslav Šindelář v rámci jejich Institutu Moderní Výživy. A opět se můžete těšit na opravdu nabitý program s řečníky ze 4 zemí!
NEJNOVĚJŠÍ VĚDECKY PODLOŽENÉ INFORMACE O VÝŽIVĚ OD ŘEČNÍKŮ ZE ČTYŘ ZEMÍ Z POHODLÍ VAŠEHO DOMOVA!
Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro širokou veřejnost. Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od skutečných a špičkových odborníků z ČR, Slovenska, Irska i USA, které najednou nikde jinde neuslyšíte! Na rozdíl od jiných podobných konferencí zde dostane každý odborník téměř hodinu času, aby své téma dokázal účastníkům rozebrat a přiblížit skutečně až do hloubky. Obě přednášky v angličtině budou prezentovány živě v originálu, ale hned v týdnu po konferenci dostane každý účastník videozáznam s českými titulky.
Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata reálného vlivu zdravého životního stylu v prevenci a léčbě onemocnění COVID-19, role zdravé (preventivní) výživy pro naše fyzické a mentální zdraví, problematiku nízkosacharidových diet v léčbě diabetu, nejčastějších mýtů kolem modelu kalorické bilance, normalizace obezity a psychologických faktorů při léčbě obezity, vlivu různých diet a hodnot krevních lipidů a choletesterolu na riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění, nebude chybět ani přednáška o populárním tématu intermittent fasting a výživě v bojových sportech!
Konference bude probíhat v sobotu 20. 11. 2021 od 10 do 19 hod. Každý účastník konference obdrží v týdnu po konferenci kompletní videozáznamy všech přednášek (s českými titulky u obou přednášek v angličtině) s doživotním přístupem, takže není nezbytně nutné být online celý den přímo v čase konání jednotlivých přednášek a celou konferenci si tak každý bude moci pustit opakovaně a k prezentovaným informacím se kdykoliv vrátit.
Pokud se řeknou těstoviny, většina z nás si představí jen špagety, kolínka, maximálně vřetena.
Jak jste na tom vy?
Celý článek 10.9.2023
V období mrazivých měsíců je potřeba vzít zavděk mraženými či nakládanými potravinami, případně těmi, které dlouho vydrží, třeba kořenová zelenina, a jsou cenově přijatelné po celý rok.
Koneckonců je využívaly v zimě už naše babičky a prababičky…
Celý článek 19.11.2024
Kdo mě zná díky článkům tady na blogu Kalorických Tabulek, tak asi ví, že se ve své nutriční poradně nejčastěji věnuji tématu redukce tělesné hmotnosti.
K tomu, aby člověk vhodným způsobem redukoval svoji tělesnou hmotnost, je žádoucí zařadit i pravidelný pohyb a nespoléhat tedy jen na úpravu stravování.
Celý článek 17.11.2024
Světlo. Co si představíte, když se řekne světlo? Někdo si vybaví křišťálový lustr, někdo žárovku, jiný Slunce.
Právě prožíváme období roku, kdy je nedostatek přirozeného světla. A přitom denní nebo chcete-li sluneční světlo je nepostradatelné pro udržení lidského zdraví, má antidepresivní účinky, ovlivňuje kognitivní i fyzický výkon a řídí cirkadiánní rytmus – tedy navozuje přirozené střídání aktivní bdělosti a spánku.
Celý článek 13.11.2024
Dnes si povídáme s uživatelkou aplikace Kalorické Tabulky, která dlouhodobě žije ve Švédsku. Sympatická Eliška je součástí původní komunity Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami na Facebooku, jež se k naší radosti stále rozrůstá.
Jak se tedy žije a hlavně stravuje ve Švédsku?
Celý článek 10.11.2024
V současné době se hodně lidí zajímá o své zdraví a o to, jakým způsobem cvičit a jak se správně stravovat.
Tento pozitivní trend napomáhá tomu, aby lidstvo tolik netrpělo nemocemi způsobenými obezitou a abychom také věděli, co jíme. Podporují jej mnohé knihy, internetové stránky a aplikace.
Celý článek 6.11.2024