Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

S Kalorickými Tabulkami se mi hubne lépe než s jídelníčkem za dvacet tisíc

Chtěli byste zkusit hubnout s aplikací Kalorické Tabulky, ale zdá se vám to na první pohled příliš složité? Vadí vám, že byste museli vše plánovat a zapisovat?

Příběh paní Heleny (49 let) vás snad přesvědčí o tom, že to ve skutečnosti taková námaha není a že vás to nakonec může začít bavit. O ušetřených penězích za drahé jídelníčky či různé diety nemluvě.


Sympatická Helena je členkou uzavřené skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami. A protože v ní před časem zveřejnila svou zkušenost s aplikací, požádali jsme ji, aby sepsala pár slov i pro blog KT. Děkujeme, že naší prosbě vyhověla.

S Kalorickými Tabulkami se mi hubne lépe než s jídelníčkem za dvacet tisíc

Jmenuji se Helena a přesto, že se člověk tak necítí, tak za pár měsíců mi bude padesát. Posledních patnáct let se potýkám s mírnou nadváhou. Byla jsem takový klasický věčný dietář.

Před cca devíti lety se mi podařilo zhubnout pouhou úpravou jídelníčku, který kamarádka dostala od výživové poradkyně za 20 000 Kč, krásných 15 kg, ale postupně jsem začala ztracená kila zase nabírat.

Nejhorší z těch mých „dietářských experimentů“ ovšem byly drastické diety typu SCD (Special Carbohydrate Diet, česky „speciální sacharidová dieta“, při které se omezují určitě druhy sacharidů – poznámka redakce), kdy jsem si pekla chleba z kokosové mouky, vytvářela vlastní jogurty a cpala do sebe přírodní cukry (byly povolené v jakémkoliv množství).
Jedla jsem málo, protože mi to nechutnalo, a velmi nevhodně. Po půl roce, kdy jsem vlastně ani nehubla, jsem přestala tuhle dietu držet. A okamžitě nabrala 5 kg. V té době jsem měla při své výšce 167 cm 83 kg.

  • A teď přichází ta lepší část.

Abych řekla pravdu, ani nevím, kde na mě tehdy vyskočily KALORICKÉ TABULKY. Zkusila jsem si je stáhnout a zjistila jsem, že na tělo fungují podobně jako dieta za 20 000 Kč. A co víc – nemusím jet podle předepsaného omezeného jídelníčku, ale naopak si mohu vybírat, co budu jíst. A aplikace mi jen pomůže ohlídat, aby byl jídelníček vyvážený.

Na rozdíl od mnoha ostatních neplánuji jídla na den dopředu, ale večeři si vymýšlím až po obědě. Podle toho, co ukazují kolečka v aplikaci, přizpůsobím výběr potravin na večer – dám si něco lehčího/doplním bílkoviny/, uberu tuky.

Jsem hrozně zmlsaná a nevadí mi trávit několik hodin denně přípravou jídla. Vařím si třeba vlastní paštiku, která má pouze 6 gramů tuku na 100 gramů porce. To ale neznamená, že tak musíte vyvařovat i vy. Často stačí trochu přemýšlet nad kolečky v aplikaci a podle toho upravit ingredience. Nyní díky tomu používám hodně krůtí maso – třeba i jako katův šleh. A dělám si vlastní pomazánky. I tak málo stačí.

S Kalorickými Tabulkami se stravuji již přes pět set dní. Mám 12 kg dole a čekám, až se přehoupnu na šestku na začátku. Naučila jsem se také chodit, denní průměr mám 16 000 kroků. A letos jsem šla poprvé pochod Praha Prčice, zatím jen z Benešova cca 45 km. Minulý rok v létě jsem si dala výzvu Kalorických Tabulek „Ujdi svůj věk za víkend“ a podařilo se mi to v Jizerkách za 48 hodin.

Ale bez Kalorických Tabulek by samotná chůze asi nikdy nestačila. S nimi jím vše, jen jsem zvolila zdravější verze jídla. Děkuji Kalorickým Tabulkám za to, že existují.

Nechápu kamarádky, kterým radím, ať je zkusí, když si stěžují, že mají nadváhu, a ony mi řeknou, že by je to nebavilo zapisovat. Mají zde přitom zdarma přesný přehled toho, co jedí a kde dělají chybu. Nic složitého na tom není. Ale jak se říká – člověk musí hlavně chtít.

Tip navíc: Recept na paštiku podle paní Heleny

  • Játra 400 g
  • Máslo 30 g
  • Domácí vývar (většinou z kuřecích koster)
  • Koupená směs koření na paštiku (dá se použít i směs na divočinu).

Játra očistím a odblaním. Na pánvi rozpustím 30 gramů másla, dám česnek, bylinky a koření. Nechám chvilinku provonět. Přidám játra a lehce je osmahnu. Pro celkovou jemnost paštiky, kterou bych s takhle málo máslem neudělala, přidám vývar a játra podusím. Solím až na konci. Pak už stačí jen ponorný mixér a hotová paštika je tu.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Vše, co do sebe dostanete v létě, využijete v závěru roku

Vše, co do sebe dostanete v létě, využijete v závěru roku

Blíží se čas dovolených, koupaček, posedávání na zahrádkách, čas koncertů, setkávání se s rodinami a přáteli, doba grilovaček.

Dělejte to, co vás nejvíc baví, a myslete, prosím, na to, že energii, kterou do sebe dostanete právě během léta, využijete hlavně ke konci roku.

Celý článek 28.6.2022 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

4.7.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024