Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Musela jsem se naučit víc jíst, abych zdravě zhubla

Na blogu Kalorických Tabulek vám pravidelně přinášíme příběhy lidí, kteří díky aplikaci změnili své stravovací návyky a mnohdy i celkový životní styl.

O své cestě k zdravému hubnutí dnes vypráví sympatická Marcela, která nyní sama motivuje ostatní k tomu, aby změnili svůj život k lepšímu.

Když mi trenérka ve fitness řekla, že musím víc jíst, abych zhubla, klepala jsem si na čelo. Co prosím? Více jíst, abych zhubla? Už jsem to sice i před tím zaslechla, ale nedávalo mi to absolutně žádný smysl.

Musela jsem se naučit víc jíst, abych zdravě zhubla

Všude se k hubnutí doporučuje kalorický deficit, jenže musí být správně nastaven. Ale já jedla špatně a má váha ukazovala dokonce pomalý růst. Proto jsem začala chodit do fitka. Chtěla jsem spálit ještě víc kalorií za den a konečně zas hubnout.

Ale přemýšlela jsem samozřejmě i nad tím, co mi trenérka doporučila. Vzpomněla jsem si na naše pacienty na klinice, kde pracuji. Jak je možné, že se nám pacienti, kteří k nám chodí za účelem zhubnout, neustále vrací – a častokrát s nemalým jojo efektem. Vidím denně jejich náramky a malé porce jídel, a to i pro chlapy jako hory. Nedivím se, že chodí na „tajňáka“ do kavárny a kupují to, co by vůbec jíst neměli.

  • Máme to v hlavě nastavené špatně, a to bohužel už spousty let.

Hubnutí nemá být procesem týrání sama sebe – nemáš se cítit unavená/ý, bez energie, podrážděná/ý a už vůbec ne omezovaná/ý. Dnes už vím, že po správném nastavení v hlavě ohledně jídla pohybu budeš mí energie mnohem víc. Dodá ti to štěstí do hubnoucího procesu.

A přesně tak má zdravé hubnutí vypadat. Žijeme jen jednou a je důležité nastavit si to správně. “Jsi důležitá/ý”, nezapomeň na to. Každá minuta v tvém životě je důležitá.

A tak i já se začala snažit více jíst a zaměřit se hlavně na zdravé potraviny. Jsem na zdravé stravě vychována, tudíž jsem se vlastně vrátila zpět do svého dětství. Stáhla si aplikaci Kalorické Tabulky a začala poctivě zapisovat. Tuto věc bych ráda zdůraznila. Každý z nás se musí nejprve naučit správně jíst a to se dá jen tak, že budeš do aplikace poctivě zapisovat alespoň po dobu, než se člověk zorientuje v tom, kolik čeho za den má sníst.

Dala jsem si záležet na tom, abych neklesala pod svůj bazální metabolismus. Ze začátku se mi to zdálo dost náročné. Náročné začít více jíst! Mně to trvalo tři měsíce.

V tomto období jsem ale nepřibrala ani kilo kg a to mě velmi překvapilo. Jedla jsem mnohem, mnohem více. Cítila jsem se vyrovnaná, šťastná. Stala se novým člověkem. Začala pracovat na své psychice a nabyla víru v to, že jsem na správné cestě.

Nevěř nikomu, kdo ti tvrdí, že nemůžeš zhubnout, že to máš dispozičně dané.

A víte, co se stalo po třech měsících? Mé tělo se ozvalo. Začalo mi znovu důvěřovat, že už ho nebudu týrat hlady. Začala jsem hubnout, aniž bych cokoliv změnila! Byl to nádherný pocit! Kalhoty jsou ti volné. Neznáš pocit hladu, cítíš se šťastná/ý, plná/ý energie.

Pochopila jsem díky tomu problém mnoha lidí – podvýživu. Dnes už vím, jak moc důležité je jíst alespoň převážně zdravé a vyvážené potraviny. Je to logické. Ze smažáku si toho výživného moc tělo nevezme, je to tak? A nemohu pak po něm chtít, aby fungovalo a já byla psychicky v pohodě. Auto na benzín přeci také nepojede na naftu!

Nevěř nikomu, kdo ti tvrdí, že nemůžeš zhubnout, že to máš dispozičně dané. Zaměř se na svůj cíl, buď důsledná/ý, plánuj, pracuj na své mysli a měj disciplínu. Ať se všem daří, Marcela

Zdravá sebeláska, dobrá nálada, pozitivní myšlení, hubnutí podle Marcely na Instagramu a TikToku.

Chceš také zhubnout? Mohlo by se ti hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Říjen: Snídejte teplé kaše a pozitivní zprávy

Říjen: Snídejte teplé kaše a pozitivní zprávy

Když se vás zeptám, který orgán je podle vás citlivý na to, co prožíváme, většinu z vás možná jako první napadne srdce.

Ale pozor, emočně velmi citlivým je i náš žaludek – orgán, jenž podle TČM náleží k měsíci říjnu a je tím pádem v tomto období nejzatíženějším.

Celý článek 21.9.2022 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

16.10.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024