Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jak využít na 100 % skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

Je to už nějaký ten pátek, kdy jsme pro uživatele aplikace www.kaloricketabulky.cz vytvořili místo, kde by se mohli vzájemně podporovat a radit si.

Jde o uzavřenou skupinu na facebooku s jasně daným obsahem: Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Chcete se také přidat? Jste vítáni! Jen si, prosím, pozorně přečtěte následující řádky – jen tak se totiž budete cítit dobře a dozvíte se snadno vše, co vás zajímá.

Jak využít na 100 % skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

Za dobu své existence se skupina úctyhodně rozrostla (převážně na základě osobního doporučení, což nás velmi těší a vážíme si toho, děkujeme). Nicméně aby se při tak velkém počtu lidí udržela přátelská a klidná atmosféra, je třeba respektovat určitá pravidla a zásady.

Prosíme, myslete na to! Jsou ostatně sestavena i pro vaše dobro a bezpečí.

1. Pravidla skupiny

Jako první si pozorně pročtěte pravidla skupiny a při žádosti o přijetí potvrďte, že s nimi souhlasíte. Nejde o žádné nesmyslné omezování, ale hlavně o vaši bezpečnost a naši obranu před chytráky, kteří by chtěli členy skupiny využívat ve svůj prospěch.

2. Úvodní/doporučené příspěvky

Hned další pohled věnujte příspěvkům připíchnutým nahoře ve skupině, tzv. doporučeným. Stačí pročíst dva, tři, v podstatě se tam opakují dokola nejzásadnější věci – jak položit správně dotaz, že se vyplatí používat slůvka „prosím“ a „děkuji“ atd.

ilustrační foto: Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou

3. Umění vyhledávat

Asi není žádným překvapením, že témata v dotazech se často opakují. Jak doplnit bílkoviny/vlákninu patří mezi evergreeny, stejně třeba jako dotaz na horkovzdušnou fritézu. Než položíte svou otázku, zkuste použít tzv. LUPU, tj. vyhledávání. Obvykle jsou k nalezení bohaté diskuse plné zajímavých tipů a není se třeba ptát znova.

4. Den na čtení

Ano, člověk je tvor netrpělivý a chtěl by hned chrlit dotazy, aby se okamžitě a střelhbitě dozvěděl to, co potřebuje. Ale prosíme, věnujte aspoň nějaký čas tomu, že si pročtete příspěvky ostatních a zorientujete se v tom, jak to ve skupině funguje. Prospěje to všem.

Jak využít na 100 % skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

5. Vzájemná podpora

Skupina funguje na „veřejném“ sdílení dotazů a odpovědí v rámci skupiny – stejně tak fungují recepty či jídelníčky, které tam jednotliví členové přidávají pro inspiraci ostatním.

Díky tomu je celkem obstojná šance, že uvedené rady/tipy pročítá více lidí a pokud se objeví nějaká s prominutím blbost, bude „odchycena“.

Prosíme, važte si času těch, kteří na dotazy reagují, a nemažte již jednou zveřejněný příspěvek, pod kterým jsou rady ostatních. A to ani v případě, že jste z odpovědí byli lehce zklamáni, protože jste čekali něco jiného. Bylo by to porušení pravidel naší skupiny s odpovídajícími následky, protože nikoho nebaví věnovat čas příspěvku, který pak zmizí, ani nás ne – děkujeme za pochopení.

  • Něco navíc: Pokud už nechcete, aby lidé psali další komentáře, použijte jednoduše možnost „vypnout komentáře“ (u daného příspěvku).

6. Slušnost – základní pilíř skupiny

O kouzelných slůvkách „prosím“ a „děkuji“ jsme již psali. Není také žádoucí, aby se člověk nechal vyprovokovat nějakým zbloudilým buranem k nepřiměřené reakci. Pokud máte pocit, že na vás někdo ve skupině útočí (stane se to výjimečně, ale je nutné na to upozornit), je dobré nenechat se vtáhnout do jeho zbytečného světa, ale dotyčného nahlásit správci skupiny (např. zprávou na fanouškovskou stránku KT). Za urážky jde dotyčný bez milosti „z kola ven“.

Jak využít na 100 % skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

7. Nastavení aplikace KT

Velmi častým jevem bývá prosba o pomoc s nastavením aplikace. Od toho tu skupina je, tak směle do toho. Položte dotaz do samostatného příspěvku a nezapomeňte o sobě napsat vstupní informace, tzn. věk, výška, váha, popř. % tuku, pokud ho znáte,  jak vypadá běžný den, co se pohybové aktivity týká…). Jen tak vám mohou ostatní poradit.

8. Soukromé zprávy

Říká se, že co je šeptem, to je čertem. A něco podobného platí (nejen v naší skupině) ohledně soukromých zpráv (SZ).

Jak už bylo řečeno výše, ve skupině funguje „princip kontrolovaných odpovědí“ díky tomu, že všichni radí prostřednictvím komentářů, který vidí ostatní členové skupiny.

Nenechte si nikdy radit do soukromé zprávy! Tím, že lidé odpovídají do komentářů pod příspěvek, může případnou nesrovnalost uvést na pravou míru někdo jiný. Také jste chráněni před podvodnými obchodníky, kteří pod falešnou ochotou „poradit do SZ“ jen rozprostírají své sítě na důvěřivé dušičky.

Vypadá to nevinně – s někým si píšete, a najednou zjistíte, že jste zaplatili pět tisíc za doplňky stravy, které jsou úplně k ničemu. Jen protože vám bylo hloupé dotyčnému říct NE (když vám před tím radil do SZ).

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

9. Ženy i muži

Ve skupině máme celkem hodně mužů, takže prosíme dotaz typu „holky, poraďte“, jak bývá zvykem v podobných komunitách, není na místě. Ano, je to úsměvné, ale my jsme na naše muže hrdi a za jejich snahu pomáhat ostatním vděčni. Však sami uvidíte. Nejsme ledajaká skupina o hubnutí, jsme Kalorické Tabulky.

10. Experti ve skupině

Některá jména členů skupiny mají vedle sebe označení expert. Znamená to, že jde o člověka, který je ve skupině nějakou dobu aktivní, trpělivě a fundovaně odpovídá na dotazy ostatních a má na to již potřebné znalosti. Nejde až na výjimky o výživové poradce, ale normální členy skupiny, kteří díky aplikaci Kalorické Tabulky upravili svůj jídelníček a na základě samostudii získali zásadní přehled o výživě a věcí s ní spojených.

Moc prosíme, abyste jim nepsali soukromé zprávy a nechtěli po nich odpovědi mimo skupinu. Už takto považujeme za zázrak, že je tu tolik fundovaných lidí ochotno poradit v komentářích ZDARMA.

  • Něco navíc: Pokud se nechcete ptát ve skupině, ale raději svou situaci probrat s výživovým poradcem (placená služba), napište zprávu na fanouškovskou stránku KT. Budeme se snažit vám doporučit solidního odborníka, který z vás nebude tahat peníze ze jídelníček, jenž je zkopírovaný pro všechny klienty. V módě by se řeklo ONE SIZE.

Recepty ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

11. Recepty

Oblíbené a žádané příspěvky. Moc prosíme, abyste k fotkám jídel přidávali také rovnou recepty (nebo aspoň popisky), v ideálním případě screen z aplikace Kalorické Tabulky. Děkujeme.

  • Něco navíc: Hodně by také pomohlo používat hashtag, např. #jidelnicek, #mugcake, #karlovka, #vlaknina

A ještě dvě připomínky. Jednak nejsme web žádné michelinské restaurace, takže buďte shovívaví ohledně fotek „naservírovaného jídla“. U nás se „hvězdičkuje“ nutriční hodnota jídla a to, zda dotyčnému chutná. A pak rozhodně tu také netolerujeme lynčování členů skupiny za to, když tam někdo občas frkne větrník s kávičkou nebo jiný hříšek. My v Kalorických Tabulkách se totiž jídla nebojíme, my si ho užíváme.

12. Proměny

Je skvělé, že se lidé naučili dávat do skupiny svoje úspěchy. Foto „před“ a „nyní“ je kolikrát za tisíc slov. Vybrané proměny jsou zpracovány formou článků také na našem blogu (samozřejmě po dohodě a svolení). Moc prosíme, abyste autory proměn neobtěžovali přes SZ unikátním dotazem: jak jsi to dokázal/a. Ve skupině s názvem Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami je odpověď vždy stejná.

Marcy: Kalorické Tabulky mi daly kontrolu, jistotu a paradoxně svobodu v jídle

13. Číst, číst, číst

Pomalu se blížíme ke konci našeho návodu. Tak snad jen ještě připomenout, že pokud narazíte na téma v příspěvku, které vás zajímá, pročtěte si před položením dotazu předešlé komentáře u příspěvku. Pokud se pod jídlem objeví x krát „prosím receptík“, i když už to tam bylo mezitím uvedeno někde výše, je to fakt zbytečné. Samozřejmě bylo lepší dát recept rovnou do příspěvku, jako to dělají ostřílení mazáci, ale každý jednou začínal. Buďme vděčni za to, co je.

Něco navíc: Kalorické Tabulky již přes deset provozují svůj vlastní blog. Na jeho tvorbě spolupracujeme s výživovými poradci, nutričními specialisty, lékaři, trenéry. Snažíme se tedy mít informace přímo od zdroje.

Nebráníme se tomu, abyste sdíleli do skupiny přínosné články i odjinud, jen, prosíme, vždy zvažte, zda za daným obsahem není nějaká nevhodná propagace cizího e-shopu nebo pochybných institucí. Děkujeme.

Na jedné lodi

Věříme, že každodenní dávka tipů, receptů, jídelníčků a proměn úspěšných uživatelů vás bude motivovat k vlastní cestě za vysněnou postavou. Kdysi jeden člen ve skupině nadnesl, že by si členové mohli tykat. Nikoho do toho nenutíme, ale zmiňujeme to, abyste byli v obraze, kdybyste na to narazili. Není to známka neslušnosti, jen znamení soudržnosti.

Co vám vzkazují členové skupiny?

Na naši výzvu se skupině přišlo tolik pěkných odpovědí, že jsme se nakonec rozhodli, ať si je vyhledáte přímo na „místě činu“.

A to je vše. Ať je nám tam spolu dobře.

P.S. Konkrétní technické dotazy na aplikaci (nelze se přihlásit atd.), prosím, směřujte na support@dine4fit.com.

Děkujeme.

Ilustrační fotky pocházejí od členů skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami (Hellča Vávrová a Leňulka Richtrová, Markéta Nevečná, Helena Mikešová, Jan Freudl, Simona Bílková, Jiřinka Pidová, Marcy). Děkujeme. 

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Výhody plánování a přípravy jídla předem

Výhody plánování a přípravy jídla předem

Kdo mě už chvíli sleduje, mohl si všimnout, že jsem zastánce přípravy jídla předem. Ale často se u klientů i čtenářů setkávám s tím, že přece nemůžou vědět, na co budou mít chuť.

Dá se tedy plánování jídla předem skloubit s tím, že jíme, co chceme?

Celý článek 5.1.2023 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

11.1.2023 Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024