Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Zdeňka (52 let): Má „cukrová“ cesta s Kalorickými Tabulkami

Byla jsem požádána, abych jako motivaci sepsala svůj příběh. Nedávno mi totiž kontrola u lékaře potvrdila, že se mi podařilo nejen zhubnout, ale úspěšně srazit na kolena strašáka jménem diabetes, lidově cukrovku.

A to vše díky úpravě jídelníčku a životního stylu, ke kterému mě dovedla aplikace Kalorické Tabulky.

Zdeňka (52 let): Má "cukrová" cesta s Kalorickými Tabulkami

S váhou jsem „bojovala“ v podstatě celý život – po dětech jsem se dopracovala až na 117,5 kg. Navíc jsem se léčila s hypertenzí a před třinácti lety mi zjistili cukrovku 2. typu. Časem se přidaly další zdravotní problémy.

Přiznávám, byla jsem hodně neukázněný pacient – léky jsem sice brala, ale doporučenou dietu jsem moc nedodržovala. Kila šla víc nahoru než dolů a hodnoty cukru byly takové, že už mi hrozilo převedení na inzulin.

Nalačno jsem mívala cukr běžně kolem 8-10 mmol/l (normální hladina je 3,9-5,6 mmol/l) a GH (glykovaný hemoglobin, tzv. dlouhý cukr – ukazatel toho, jak jste dodržovali dietu v uplynulých cca třech měsících) kolem 65, ale občas také přes 80. A to už je opravdu hodně.

  • Takže mi moje „cukrová doktorka“, jak jí říkám, přidávala další a další léky, až jsem se dostala ke kombinaci tří různých léků několikrát za den.

Začátkem dubna 2021 jsem začala s Kalorickými Tabulkami a postupně šla dolů nejen váha, ale překvapivě se začaly zlepšovat i mé výsledky odběrů. Klesala jak glykémie nalačno, tak i GH. Od doktorky jsem měla dovoleno držet sacharidy do 225 g, ale jinak jsem jedla téměř vše. A jen dodržovala příjem a zelená kolečka, jak my, tabulkáři, říkáme.

V září 2021 už jsem měla nalačno glykémii 4,3 a GH 38. Jednu tabletu mi doktorka úplně vysadila a jednu snížila. Nemusím asi ani popisovat, jak velká motivace to pro mne byla – vydržet a nepolevit!

V březnu 2022 jsem přišla o další tabletu a tu poslední, která mi zůstala, jsem už měla užívat jen jednou denně. Na kontrole 27. 6. 2022 mi byla odebrána i ta poslední tabletka a stal se ze mne diabetik na dietě! Radost neskutečná.

Na začátku září, dva měsíce od vysazení léků, jsem si udělala kontrolní odběry a výsledky jsou pořád hezké – glykémie nalačno 4,2 mmol/l a GH 35.

A víte, co je nejlepší? V podstatě jsem nemusela nic vynechat – jím úplně běžná jídla, která mám ráda.

Zdeňka (52 let): Má "cukrová" cesta s Kalorickými Tabulkami

V aplikaci nastaveno aktuálně 191 g sacharidů na den, občas se mi podaří je i lehce „přestřelit“. Jasně – člověk se musí trochu brzdit, a ne se ládovat čokoládou, zákusky a dortíky ve velkém, ale čas od času si klidně nějaký ten zákusek dopřeji. Nepoužívám žádné náhražky cukru – buď nesladím vůbec, nebo si dopřeji trošku třtinového cukru, když se vejde do koleček.

Takže, přátelé, má to smysl a funguje to. KalorickéTabulky jsou opravdu velkým pomocníkem, a to nejen ke snížení váhy.

Tip redakce Kalorické Tabulky

Je to už nějaký ten pátek, kdy jsme pro uživatele aplikace www.kaloricketabulky.cz vytvořili místo, kde by se mohli vzájemně podporovat a radit si. Jde o uzavřené skupiny na Facebooku s jasně daným obsahem: Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami a Chudneme a jeme zdravo s Kalorickými tabuľkami na Slovensku. V té první najdete i příspěvky paní Zdeňky, která pravidelně vkládá své jídelníčky i tipy na pohybové aktivity. Její „Ahoj, hubňulínci,…“ tam máme všichni rádi.

Chcete se také přidat? Jste vítáni! Jen si, prosím, pozorně přečtěte článek o tom, jak to ve skupině funguje. Jen tak se totiž budete cítit dobře a dozvíte se snadno vše, co vás zajímá.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Jak pracovat s Kalorickými Tabulkami?

Jak pracovat s Kalorickými Tabulkami?

Na internetu – a rovněž jako mobilní aplikace – je již řadu let dostupná aplikace Kalorické Tabulky. Řada uživatelů se díky hlídání jídelníčku pomocí této aplikace zbavila léků a je zajímavé, že ji využívají ve svých ordinacích i praktičtí a odborní lékaři.

V čem může pomoci vám, podobně jako pomohla již tisícům lidí?

Celý článek 16.1.2023 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

25.1.2023 Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024