Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Pepa pro Kalorické Tabulky: Stačilo se prostě rozhodnout

V rámci pravidelné dávky motivace přinášíme další příběh z naší skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Děkujeme všem, kteří jsou ochotni se podělit o svou cestu.

Osmadvacetiletý Pepa pracuje jako operátor výroby ve fabrice. Od dětství měl rád fotbal, ale už v jedenácti letech musel přestat hrát kvůli zdravotním problémům. A to byla prý také první změna v životním stylu, po které začal přibírat na váze.

Pepa pro Kalorické Tabulky: Stačilo se prostě rozhodnout

V sedmnácti letech se ale nabírání zastavilo a začal hubnout. Důvod – rodinné problémy. Jenže když mu bylo zhruba dvacet let, začala jít váha zase nahoru. On si toho ale nevšímal…

Začal jsem pracovat a uvízl v klasickém kolotoči – z práce domů, sedět u počítače nebo ležet u TV. O víkendu navíc návštěvy hospody. Problémy jsem totiž řešil alkoholem,“ vysvětluje sympatický mladý muž, do kterého byste dnes neřekli, že měl někdy problémy s nadváhou.

Kdy a jak přišel ten zásadní obrat v životě?

V Pepově případě nešlo o zdravotní stav, jak to často bývá, ten měl prý navzdory životnímu stylu dobrý, ale zkrátka si řekl, že už to takhle nejde dál.

  • To datum si pamatuje přesně. Bylo to 10. července 2022 – podíval se tehdy na sebe do zrcadla a rozhodl se.

Na internetu jsem si našel Kalorické Tabulky a pustil se do studování a čtení, jak aplikaci používat a lépe jíst. Strávil jsem u toho hodiny,“ přiznává Pepa, který shodil už 30 kg. A my tleskáme jeho přístupu.

  • Začal zapisovat veškeré jídlo, snažil se jíst zdravě a chodit na procházky a do fitka.

Ze začátku jsem byl hodně unavený, práce na tři směny to člověku také moc neulehčuje, ale kousnul jsem se a věřil, že to zvládnu,“ popisuje svoji cestu a dodává, že po pár týdnech nejenže zmizela únava, ale viděl v zrcadle i první změny.

To mě ještě víc motivovalo a přestal jsem skoro úplně pít alkohol,“ říká hrdě a dodává, že mu hodně pomohli i známí, kteří ho motivovali. „Nyní je ze mě jiný člověk. Mám radost ze života a cítím se daleko lépe. Zhubnul jsem díky aplikaci Kalorické Tabulky o vlastní silné vůli.“

A co bylo podle Pepy nejtěžší?

Začít a celé si to poskládat v hlavě,“ přiznává mladík, jehož nejoblíbenější jídlo je řecký jogurt s proteinem, ovocem a arašídovým máslem. A vzkazuje, že drží palce všem spolubojovníkům.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:


Tip redakce Kalorické Tabulky

Je to už nějaký ten pátek, kdy jsme pro uživatele aplikace www.kaloricketabulky.cz vytvořili místo, kde by se mohli vzájemně podporovat a radit si. Jde o uzavřené skupiny na facebooku s jasně daným obsahem: Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami a Chudneme a jeme zdravo s Kalorickými tabuľkami na Slovensku.

Chcete se také přidat? Jste vítáni! Jen si, prosím, pozorně přečtěte článek o tom, jak to ve skupině funguje. Jen tak se totiž budete cítit dobře a dozvíte se snadno vše, co vás zajímá.

Jak využít na 100 % skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

25.2.2023 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Andrea Mokrejšová: Jak si vybrat jídlo v restauraci, když chci hubnout a jíst zdravě?

S největší pravděpodobností už jste na tuhle otázku někdy narazili. Pokud si zajdete do restaurace jednou za čas, není potřeba to příliš řešit.

Jestli jste ale na restaurační zařízení z různých důvodů odkázáni častěji, je dobré s tím umět pracovat.

Celý článek 10.2.2023

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner