Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Pepa pro Kalorické Tabulky: Stačilo se prostě rozhodnout

V rámci pravidelné dávky motivace přinášíme další příběh z naší skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Děkujeme všem, kteří jsou ochotni se podělit o svou cestu.

Osmadvacetiletý Pepa pracuje jako operátor výroby ve fabrice. Od dětství měl rád fotbal, ale už v jedenácti letech musel přestat hrát kvůli zdravotním problémům. A to byla prý také první změna v životním stylu, po které začal přibírat na váze.

Pepa pro Kalorické Tabulky: Stačilo se prostě rozhodnout

V sedmnácti letech se ale nabírání zastavilo a začal hubnout. Důvod – rodinné problémy. Jenže když mu bylo zhruba dvacet let, začala jít váha zase nahoru. On si toho ale nevšímal…

Začal jsem pracovat a uvízl v klasickém kolotoči – z práce domů, sedět u počítače nebo ležet u TV. O víkendu navíc návštěvy hospody. Problémy jsem totiž řešil alkoholem,“ vysvětluje sympatický mladý muž, do kterého byste dnes neřekli, že měl někdy problémy s nadváhou.

Kdy a jak přišel ten zásadní obrat v životě?

V Pepově případě nešlo o zdravotní stav, jak to často bývá, ten měl prý navzdory životnímu stylu dobrý, ale zkrátka si řekl, že už to takhle nejde dál.

  • To datum si pamatuje přesně. Bylo to 10. července 2022 – podíval se tehdy na sebe do zrcadla a rozhodl se.

Na internetu jsem si našel Kalorické Tabulky a pustil se do studování a čtení, jak aplikaci používat a lépe jíst. Strávil jsem u toho hodiny,“ přiznává Pepa, který shodil už 30 kg. A my tleskáme jeho přístupu.

  • Začal zapisovat veškeré jídlo, snažil se jíst zdravě a chodit na procházky a do fitka.

Ze začátku jsem byl hodně unavený, práce na tři směny to člověku také moc neulehčuje, ale kousnul jsem se a věřil, že to zvládnu,“ popisuje svoji cestu a dodává, že po pár týdnech nejenže zmizela únava, ale viděl v zrcadle i první změny.

To mě ještě víc motivovalo a přestal jsem skoro úplně pít alkohol,“ říká hrdě a dodává, že mu hodně pomohli i známí, kteří ho motivovali. „Nyní je ze mě jiný člověk. Mám radost ze života a cítím se daleko lépe. Zhubnul jsem díky aplikaci Kalorické Tabulky o vlastní silné vůli.“

A co bylo podle Pepy nejtěžší?

Začít a celé si to poskládat v hlavě,“ přiznává mladík, jehož nejoblíbenější jídlo je řecký jogurt s proteinem, ovocem a arašídovým máslem. A vzkazuje, že drží palce všem spolubojovníkům.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Tip redakce Kalorické Tabulky

Je to už nějaký ten pátek, kdy jsme pro uživatele aplikace www.kaloricketabulky.cz vytvořili místo, kde by se mohli vzájemně podporovat a radit si. Jde o uzavřené skupiny na facebooku s jasně daným obsahem: Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami a Chudneme a jeme zdravo s Kalorickými tabuľkami na Slovensku.

Chcete se také přidat? Jste vítáni! Jen si, prosím, pozorně přečtěte článek o tom, jak to ve skupině funguje. Jen tak se totiž budete cítit dobře a dozvíte se snadno vše, co vás zajímá.

Jak využít na 100 % skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

25.2.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Ve dnech, kdy se začínají objevovat vyšší teploty a tím pádem zásadní změny oblečení, přichází každoročně větší vlna hubnutí. To je zkušenost z praxe.

A lidé také řeší, jak mají vlastně s hubnutím začít, na co se zaměřit, jaké kroky zvolit, aby nepřepálili start.

Celý článek 2.5.2024

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024