Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Iva: Každý má na to mít tělo, jaké si přeje

Ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami den co den vidíme úžasné pokroky uživatelů aplikace Kalorické Tabulky.

Jak opakovaně píšeme, jsme velmi vděčni za komunitu, která vznikla kolem naší aplikace. Každý příběh, který si tam přečteme, dává naší práci smysl, a jak víme z vašich ohlasů, je navíc obrovskou motivací pro ty, kteří začínají nebo stagnují ve svém úsilí.

Pojďme se podívat na další báječnou proměnu. Svůj příběh nám poskytla paní Iva, profesí ošetřovatelka, nyní však máma na plný úvazek. Věříme, že vás v těchto podzimních dnech nakopne (v tom dobrém slova smyslu) k pravidelnému hlídání jídelníčku. Mimochodem, sympatická maminka považuje podzim za nejkrásnější období v roce, kdy chodí nejraději na své oblíbené procházky.

Iva: Každý má na to mít tělo, jaké si přeje

Sama o tom říká: Rozhodla jsem se pro změnu životního stylu hlavně kvůli sobě. Byla jsem totiž už znechucená tím, jak vypadám, jak mi nestačí dech při hraní s dětmi. Při výšce 162 cm jsem vážila 97 kg a měla 114 cm přes prsa, 119 cm přes boky a 90 cm v pase.

Přitom jsem nikdy s váhou problémy neměla. Ale po druhém dítěti jsem propadla pohodlnosti a jakési jistotě toho, co mám. A úplně jsem se na sebe vykašlala. Až když jsem viděla své svatební fotky, zděsila jsem se, jak to vypadám. To byl ten prvotní moment prozření, že musím něco změnit. A podařilo se. Nyní ve svých třiatřiceti letech po dvou dětech mám postavu jako v sedmnácti. Za tři roky, kdy jsem používala aplikaci Kalorické Tabulky, jsem zhubla více jak 30 kg. Nyní už si jídelníček kontroluji jen příležitostně.

Jaké byly hlavní změny?

  • Začala jsem jíst pravidelně – to byla asi hlavní změna v jídelníčku.
  • Přidala jsem zdravé věci a omezila mastné věci jako hranolky, řízky, chipsy (to byly moje hlavní hříchy).
  • Zabojovala jsem se svou leností a začala chodit na procházky a časem i běhat. Nyní navštěvuji i fitko a vůbec s rodinou žijeme celkem aktivní život.

Nejtěžší na tom všem bylo uvědomit si, že to není něco, co bude za dva měsíce vyřešené, ale přijmout fakt, že nový styl už bude na celý můj život. Bylo to pro mě děsivé, protože jsem měla strach, že už nic nebude jako dřív. Ale pak jsem si uvědomila, že vlastně nechci být jako dřív, ale chci být lepší.

A to se povedlo. Nyní mám 65 kg, míry přes prsa 85 cm, v pase 70 cm a boky 98 cm.

Jsem na sebe pyšná, protože jsem sama sobě dokázala, že když něco chci, tak to dokážu. A je jedno, zda to bude za rok, dva nebo tři. Dnes už vím, že každý den mě vedl k úspěchu, kterého jsem docílila. Mám samozřejmě i radost, že jsem ukázala těm, kteří si nevěřili, že to jde. A všem, kteří nevěřili mně, jsem vyrazila dech.

Iva: Každý má na to mít tělo, jaké si přeje

Vzkaz pro uživatele aplikace Kalorické Tabulky

Člověk si musí uvědomit, že změna životního stylu není něco, co zabere za měsíc a bude hotovo. Tahle cesta je o tom změnit svůj život, být lepší a zdravější než předtím. Je třeba si opakovat, že lenost a strach ze selhání úspěch nedonese. I malé krůčky, malé popoběhnutí se počítají. A každý, opravdu každý, má na to mít tělo, jaké si on přeje. Je to v jeho vlastních rukách.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

6.10.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024