Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Tereza (31 let): Stáhla jsem si aplikaci Kalorické Tabulky a studovala, co která potravina obsahuje

Sympatická maminka dvou úžasných kluků, momentálně na mateřské dovolené, je s námi ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami už nějaký ten měsíc.

Za tu dobu nejen krásně zhubla, ale naučila se dívat na potraviny z hlediska živin a prospěšnosti pro tělo. Přesně takto má cesta s Kalorickými Tabulkami vypadat.

Tereza (31 let): Stáhla jsem si aplikaci Kalorické Tabulky a studovala, co která potravina obsahuje

Požádali jsme ji o pár slov. Tady jsou…

S váhou jsem „bojovala“ snad odmalička. V rodině jsme neměli nijak sklony ke zdravé výživě, takže jsem byla oplácané dítě, pak oplácaná slečna… Ale pořád chyběla motivace s tím něco udělat. Ze všech stran jsem slyšela, že nesmím jíst a musím se víc hýbat. A každý z mých x pokusů končil neúspěchem.

Pak se ale něco změnilo a mně se hladovkou podařilo zhubnout nějakých 30 kg. Teď už vím že tenkrát to bylo špatně a z dlouhodobého hlediska neudržitelné. Držela jsem si váhu kolem 68 kg. Na mou výšku 162 cm to bylo sice i tak víc, ale byla jsem spokojená.

Nastoupila jsem do práce. Váhu se mi dlouho dařilo držet. Ale pak přišel vážný vztah, večeře, výlety, cvičit se mi nechtělo. Otěhotněla jsem a porodila prvního syna. Kila po porodu se mi taky krásně podařilo dát dolů.

Jenže pak přišla doba covidu. Sedělo se pořád doma a já začala přibírat. Dostala jsem se na 77 kg a otěhotněla podruhé. Přibrala jsem více než 20 kg. Po druhém porodu ale už nic nebylo jako dřív. Péče o dvě děti byla náročná. Někdo stresem hubne, ale já ho zajídala, a tím pádem přibírala. Skoro rok jsem se držela kolem 90 kg.

Až jsem si letos v lednu řekla, že tak to dál nejde. Byla jsem ze sebe znechucená a uvědomila jsem si, že pokud bych takto pokračovala dál, dopadne to zle.

Zašla jsem si na měření analyzérem. Vyšly mi šílené hodnoty, které mě opravdu vystrašily. Paní mi hned nabízela jejich zázračné produkty, díky kterým prý zaručeně zhubnu. Ale odmítla jsem. Řekla jsem si, že tentokrát už to prostě zvládnu a dotáhnu do cíle. Nejtěžší pro mě bylo nějak začít, od něčeho se odrazit. A pak jsem si vzpomněla na Kalorické Tabulky, o kterých jsem věděla, že existují.

Stáhla jsem aplikaci, přidala se do skupiny na Facebooku a hodně času trávila tím, že jsem studovala, co která potravina obsahuje a jak seskládat jídelníček. Zaměřila jsem se na pitný režim a bílkoviny. Inspirovala se ve skupině a taky pokládala všetečné dotazy.

Objevila jsem tam super tipy. Hlavně můj oblíbený cottage na pečivu s povidly nebo marmeládou. Zjistila jsem, že není třeba se omezovat, ale stačí si jen správně poskládat jídla. A najednou to začalo fungovat. Tvořila jsem si jídelníček vždy na následující den. Bavila mě příprava jídla.

Tereza (31 let): Stáhla jsem si aplikaci Kalorické Tabulky a studovala, co která potravina obsahuje

A první výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Od ledna se mi podařilo „setřást“ ze sebe 20 kg (z 88,3 kg na 68 kg). A to pouze stravou. Sem tam jsem si zašla zacvičit, ale většina mého pohybu byla jen chůze.

Začala jsem chodit všude pěšky, na dlouhé procházky s dětmi. Pořídila si chytré hodinky, abych měla přehled o krocích a kaloriích. Zvýšilo se mi sebevědomí, získala jsem nové znalosti ohledně výživy, začala se zase cítit dobře ve svém těle. A o to mi šlo především – cítit se dobře.

Celkově jsem úplně změnila své návyky. Baví mě předávat i své zkušenosti dál, když se mě někdo zeptá, jak se mi to povedlo. Ještě pořád nejsem na úplném konci, ráda bych ještě pár kilo dolů, ale ta poslední kila už jsou náročnější. Ale nevzdávám se. Další meta bude potom váhu udržet. Ale můj nový životní styl mě tak baví, že už se nehodlám vrátit zpět tam, kde jsem byla v lednu.

Pro inspiraci můj jídelníček na jeden den:

Snídaně: Domácí ovesná kaše s tvarohem, rybízem a kostičkou hořké čokolády.
Svačina: Proteinový pudink smíchaný s tvarohem, chia semínka a jablko.
Oběd: Kuřecí nudličky se zeleninou, rýže.
Svačina: Cottage.
Večeře: Zapečená celozrnná tortilla se sýrem, šunkou, kukuřicí. Salátek nebo zelenina.

Všem, kteří začínají, bych ráda popřála hodně sil a určitě se nevzdávejte při prvním neúspěchu nebo když hned nevidíte výsledky. Nadbytečná kila jste nenabrali přes noc, takže zatočit s nimi chce také svůj čas.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

20.10.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024