Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Problém s obezitou jsem měla od dětství, neboť jsem neměla žádný vzor ohledně zdravého stravování. A jako dítě jsem samozřejmě o tom, jak to funguje, neměla sama ani ponětí. V deváté třídě jsem vážila 100 kg! Nutno říci, že svým kilogramům navíc jsem nevěnovala žádnou pozornost. Asi proto, že i navzdory nim jsem se cítila dobře – alespoň tak mi to má hlava tehdy podsouvala. Dnes si to vysvětluji tak, že jsem to měla v tom mém zvláštním zamlžení v hlavě nastaveno tak, že já jsem ta, která je v pořádku…

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

V roce 2014 jsem otěhotněla. A těhotenství by na mně v té době nikdo ani nepoznal. Chodila jsem na takové ty pravidelné prohlídky, kde měli starou váhu ještě s ručičkou. Když jsem si na ni stoupla, tak ručička přestřelila nulu o kus dál. Těsně před porodem jsem měla váhu cca 170 kg!

Pamatuji si, jak jsem po porodu jela navštívit dědu a jeho novou přítelkyni. Ta mi pak řekla, že když viděla při příjezdu mou nohu, tak se bála, co z toho auta ještě vyleze.

Byla to vlastně první upřímná věta, která rozstřelila tu mou mlhu v hlavě. V tu chvíli mi cvaklo a já si začala všímat, jak na mě okolní svět kouká. A začala jsem to okamžitě měnit.

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Každý den jsem studovala složení potravin a informace, jak se správně stravovat. V začátcích jsem zkoušela i různé tablety a „zázračné“ přípravky, které byly na hranici podvodných praktik. Mám za sebou i různé typy stravování jako raw, vegan, vegetarián, půst…

Začala jsem hubnout a díky razantní změně to šlo vcelku rychle.

Když jsem se po několika letech dostala na váhu cca 95 kg, hubnutí začalo stagnovat. A tak jsem hledala způsob, jak jít dál. A tehdy přišla na řadu aplikace Kalorické Tabulky.

Nejdřív to bylo samozřejmě těžké, neměla jsem ponětí, jak začít, ale věděla jsem, že to zvládnu. A opravu přibližně do týdne jsem se s Kalorickými Tabulkami naučila pracovat. A stále pracuji již třetím rokem. Kromě vyváženého jídelníčku jsem se naučila být dennodenně aktivní.

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Moje snažení za to stálo. Dnes mi váha ukazuje 71 kg! A jedu v novém životním stylu dál. Neustále se něco učím a v září chci dokonce nastoupit na kurz fitness trenéra.

Kromě aplikace Kalorické Tabulky jsem já osobně nikdy nevyužila žádnou pomoc poradců/odborníků. Veškerou cestu k vysněné postavě jsem si tvrdě vyšlapala sama. Kalorické tabulky mi jsou dobrým pomocníkem v hlídání vyváženosti maker.

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Poznámka redakce Kalorické Tabulky

Velmi děkujeme za možnost zveřejňovat podobné příběhy na našem blogu. Vážíme si vaší důvěry a zpětné vazby. Díky vám víme, že má naše práce smysl.

foto: archiv autorky proměny

Jíťu můžete sledovat v její uzavřené skupině na Facebooku Lepší zítřky.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

18.4.2024 Články, Jak zhubnout

Související články

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024