Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Bohumila: Minus 50 kg pouze stravou a správným nastavením aplikace Kalorické Tabulky

Už je to více než rok od zveřejnění mého článku na blogu a myslím, že nastal ten správný čas napsat, jak to dopadlo.

Když jsem psala první článek, měla jsem za sebou krásných minus 27 kg. Dnes je to rovných minus 50 kg. Jsem v cíli.

Nebudu lhát, občas jsem si prošla menší krizí. Párkrát se mi stalo, že jsem se začala honit za číslem, které jsem na váze vidět chtěla, ale neuvědomila jsem si, co je a není reálné.

Bohumila: Minus 50 kg pouze stravou a správným nastavením aplikace Kalorické Tabulky

Navíc jsem se zapomínala ohlédnout, jaký kus práce jsem už za sebou měla, a občas jsem byla zbytečně naštvaná, že to nejde dle mých představ. Věřte, že psychický stav a láska k sobě samému je v redukci velmi důležitá a je potřeba se umět pochválit.

Často ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami vídám příspěvky, kde si dotyčný/á zoufá, že už to hubnutí nejde tak dobře, rychle, nebo že váha stagnuje a ani po kalibrování nastavení se nic nepohne. Pokud není chyba v nastavení a zápisu tabulek, často to směřuje k obyčejnému „tlačení na pilu“.

Musíme si uvědomit, že celý ten hubnoucí proces a změna životního stylu jsou náročné a nemůžeme chtít vše jako lusknutím prstu – kila navíc jsme taky nepřibrali za jeden den. A pokud to má být opravdu trvalé, mělo by vše jít pozvolna. Jen tak si nový styl stravování vezmeme za svůj a vydržíme v tom i nadále.

Bohumila: Minus 50 kg pouze stravou a správným nastavením aplikace Kalorické Tabulky

Můžu říct, že je úžasné zpětně sledovat tu proměnu – jak v postavě, tak v návycích. Když jsem začínala, měla jsem občas cheat days, na které jsem se šíleně těšila. Pizza, gyros, chipsy a další „mlsoty“. Teď, když je nějaký cheat days v plánu, většinou se stejně nejvíc těším na plátek masa se zeleninou a přílohou.

Zjistila jsem, že mi jídlo mimo můj běžný režim nedělá zrovna nejlíp. Bývá mi těžko, cítím se nafouklá a celkově mi není fajn. Když mám na něco chuť, tak se neomezuju, ale vše v rozumné míře tak, aby mi bylo stále fajn.

Ale teď zpět k mé proměně postavy. I když jsem ze sebe shodila téměř jednoho člověka a kůže se na většině těla dokázala celkem obstojně stáhnout, zůstávalo mi vypouklé břicho s kožním převisem. Po třech dětech se ani není čemu divit. Velkou roli hraje genetika, elasticita kůže, cvičení, diastáza a celkový stav svalstva. Můj převis by šel nějak schovat do prádla, nicméně i další zdravotní problémy směřovaly na abdominoplastiku, kterou jsem v září 2023 podstoupila. Odebráno bylo 1100 g kůže. Neberte to prosím jako reklamu a řešení hubnutí. Operace je to opravdu velká a každý takový zásah tělo ovlivňuje dál do života. Navíc tuk na břiše to opravdu neřeší.

Bohumila: Minus 50 kg pouze stravou a správným nastavením aplikace Kalorické Tabulky

Pokud jdete na takový zákrok s vyšší váhou, je mnohem větší riziko komplikací při rekonvalescenci. Já mám štěstí, že hojení proběhlo bez větších problémů a nyní už funguju téměř bez omezení. Každopádně má u mě tato operace zatím pozitivní výsledky – už nejsem šedou myškou stydící se v rohu místnosti a doufající, že si jí nikdo nebude všímat.

Moje redukce je tedy díky Kalorickým Tabulkám úspěšně za mnou a teď nastal ten čas vybalancovat udržování váhy. Malá rekapitulace redukce: ze 127 kg na 77 kg, prsa minus 33 cm, pas minus 42 cm, břicho minus 36 cm, boky minus 29 cm, stehno minus 18 cm a v paži mám úbytek minus 11 cm.

Celkem tedy minus 50 kg a minus 169 cm po základních obvodech (pouze stravou a správným nastavením aplikace). Zkuste Kalorické Tabulky a nebojte se vážení jídla. Když si najdete svůj systém, vážení není žádná otrava a ty výsledky za to opravdu stojí. Nejen, že se mění vzhled k lepšímu, ale i zdravotní stav a psychika plesá radostí.

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

3.2.2024 Články, Jak zhubnout

Související články

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024