Pět různých jídel, ve kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso
Své klienty vedu k tomu, aby jim jídlo, které si plánují do aplikace Kalorické Tabulky, chutnalo a zároveň jim jeho příprava zabrala co nejméně času.
Kupodivu se to dá dobře zvládnout. Stačí o tom jen trochu přemýšlet a používat ověřené fígle, díky kterým si připraví několik rozličných jídel najednou.
![Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso](https://blog.kaloricketabulky.cz/wp-content/uploads/2024/06/m_jidla.jpg)
Dnes se podíváme na to, co se dá vykouzlit s kuřecím masem, které si připravíme jako základ.
Jak připravit trhané maso
Ingredience:
- 800 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 vejce
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
![Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso](https://blog.kaloricketabulky.cz/wp-content/uploads/2024/06/m_jidla_priprava.jpg)
Postup:
Cibuli nakrájenou na plátky orestujte dozlatova ve větším hrnci. Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa a nechte dusit/vařit/péct asi hodinku.
Mezitím si v misce připravte marinádu – smíchejte sojovou a worcestrovou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, dvě vejce, sůl a pepř. Kdo si chystá krabičky dopředu (a řada mých klientů a uživatelů aplikace Kalorické Tabulky to dělá), může si připravit také rovnou různé přílohy (viz dále) a kompletní jídlo uložit na později do ledničky. Pokud dává někdo přednost co nejčerstvěji připraveným přílohám, může si jen k předem připravenému masovému základu dle libosti a potřeby dodělat libovolnou přílohu.
Po cca hodině tepelné úpravy masa do něj stačí zatlačit vařečkou a úplně se rozpadne. Zalijte ho připravenou marinádou a povařte ještě dvě minuty.
![Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso](https://blog.kaloricketabulky.cz/wp-content/uploads/2024/06/m_jidla_priprava_2.jpg)
Takto připravený základ plný bílkovin lze následně podávat s různými přílohami, aby byla pestrost v jídelníčku:
- brambory
- rýže
- těstoviny
- kvalitní pečivo
- tortilla
Vznikne tak pět různých jídel – stačí jen trochu masa přidat k uvařeným bramborám, trošku k rýži, část zabalit do tortilly a tu další vložit do rozkrojené kaiserky (například) a zbytek smíchat s těstovinou (viz foto). Ke každému jídlu samozřejmě zelenina, případně bylinky, kečup, sýr, zakysaná smetana, jogurt, majonéza… Dobrou chuť.
![Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso](https://blog.kaloricketabulky.cz/wp-content/uploads/2024/06/m_finale.jpg)
Tip redakce Kalorické Tabulky
Autorka článku fitness instruktorka Markéta Nevěčná připravila před časem pro blog Kalorických Tabulek článek o své klientce Štěpánce, která za rok zhubla 50 kg. Začtěte se do zajímavého rozhovoru o fantastické cestě maminky dvou malých dětí.
![Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem](https://blog.kaloricketabulky.cz/wp-content/uploads/2024/04/klientka.jpg)
foto: archiv trenérky Markéty Nevěčné
Trenérka a výživová poradkyně, která nepíše jídelníček na papír, protože takový končí nejčastěji na dně šuplíku nebo v koši, ale snaží se pomocí Kalorických Tabulek své klienty vést k pochopení jídla, vytvoření povědomí o nutričních hodnotách potravin a zjednodušení cesty za jejich vysněnou postavou.
4.6.2024
Markéta Nevěčná
Články, Recepty a výživa