Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Pět různých jídel, ve kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Své klienty vedu k tomu, aby jim jídlo, které si plánují do aplikace Kalorické Tabulky, chutnalo a zároveň jim jeho příprava zabrala co nejméně času.

Kupodivu se to dá dobře zvládnout. Stačí o tom jen trochu přemýšlet a používat ověřené fígle, díky kterým si připraví několik rozličných jídel najednou.

Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Dnes se podíváme na to, co se dá vykouzlit s kuřecím masem, které si připravíme jako základ.

Jak připravit trhané maso

Ingredience:

  • 800 g kuřecích prsou
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Postup:

Cibuli nakrájenou na plátky orestujte dozlatova ve větším hrnci. Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa a nechte dusit/vařit/péct asi hodinku.

Mezitím si v misce připravte marinádu – smíchejte sojovou a worcestrovou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, dvě vejce, sůl a pepř. Kdo si chystá krabičky dopředu (a řada mých klientů a uživatelů aplikace Kalorické Tabulky to dělá), může si připravit také rovnou různé přílohy (viz dále) a kompletní jídlo uložit na později do ledničky. Pokud dává někdo přednost co nejčerstvěji připraveným přílohám, může si jen k předem připravenému masovému základu dle libosti a potřeby dodělat libovolnou přílohu.

Po cca hodině tepelné úpravy masa do něj stačí zatlačit vařečkou a úplně se rozpadne. Zalijte ho připravenou marinádou a povařte ještě dvě minuty.

Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Takto připravený základ plný bílkovin lze následně podávat s různými přílohami, aby byla pestrost v jídelníčku:

  • brambory
  • rýže
  • těstoviny
  • kvalitní pečivo
  • tortilla

Vznikne tak pět různých jídel – stačí jen trochu masa přidat k uvařeným bramborám, trošku k rýži, část zabalit do tortilly a tu další vložit do rozkrojené kaiserky (například) a zbytek smíchat s těstovinou (viz foto). Ke každému jídlu samozřejmě zelenina, případně bylinky, kečup, sýr, zakysaná smetana, jogurt, majonéza… Dobrou chuť.

Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Tip redakce Kalorické Tabulky

Autorka článku fitness instruktorka Markéta Nevěčná připravila před časem pro blog Kalorických Tabulek článek o své klientce Štěpánce, která za rok zhubla 50 kg. Začtěte se do zajímavého rozhovoru o fantastické cestě maminky dvou malých dětí.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem


foto: archiv trenérky Markéty Nevěčné

Markéta Nevěčná https://www.facebook.com/profile.php?id=100063938746465

Trenérka a výživová poradkyně, která nepíše jídelníček na papír, protože takový končí nejčastěji na dně šuplíku nebo v koši, ale snaží se pomocí Kalorických Tabulek své klienty vést k pochopení jídla, vytvoření povědomí o nutričních hodnotách potravin a zjednodušení cesty za jejich vysněnou postavou.

4.6.2024 Markéta Nevěčná Články, Recepty a výživa

Z archivu

Jak začít s Kalorickými Tabulkami, vydržet a nezbláznit se z toho

Možná se také ptáte, jak to udělat, aby vyplňování aplikace Kalorické Tabulky nestálo moc úsilí, nezabralo příliš času, ale naopak to bylo dlouhodobě udržitelné, efektivní, praktické a komfortní.

Věřím, že v tomto mohou pomoci tipy, jak to dělám já.

Celý článek 20.12.2022

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner