Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Výlety vás nejen obohatí, ale můžete při nich i hubnout

Pokud se konečně rozhodnete vydat na výlet, uskutečníte několik užitečných věcí najednou.

Strávíte užitečný čas pohromadě s rodinou nebo drahou polovičkou, poznáte nová zajímavá místa, a ještě přitom můžete hubnout. I na výletě totiž můžete spálit spoustu kalorií.

I samotná chůze je totiž bezpečný i když ne přehnaně rychlý způsob, jak shodit nechtěná kila navíc. Během jedné hodiny normální chůze (cca  4km/h) při váze 75 kilo spálíte 234 kcal (980 kJ). Pokud navíc půjdete v kopcovitém terénu, už je to 490 kcal (2054 kJ). A při opravdu svižné chůzi (8 km/h) a stejné váze pak můžete spálit až 650 kcal (2732 kJ)!

Penny

A při pořádném výletu už hodnoty letí do pořádné výše. Například při takovém pěším pochodu z Prahy do Berouna (cca 40 kilometrů) spálíte 50261 kalorií. Pokud každý den ujdete cca 5 kilometrů, tak máte velkou šanci, že budete hubnout i 0,5 – 1 kilo za týden.

Chození je navíc hodně prospěšné i na psychiku. Na čerstvém vzduchu si během cesty promyslíte spoustu věcí a zpravidla dostáváte i lepší nápady. Konflikty z práce nebo rodiny se v hlavě vyřeší samy a celkově vaše nálada půjde pozitivním směrem.

Penny

Na výlety samozřejmě nemusíte vyrážet jen pěšky, jednou z nejvděčnějších letních aktivit je jízda na kole. Ve středně obtížném terénu spálíte za hodinu přibližně 650 kalorií. Dejte si hodinový výlet a spálíte 200gramové pečené vepřové koleno, které jste měli k obědu. Anebo zkuste kolečkové brusle. Stačí hodinová projížďka vycházkovým tempem a zbavíte se 350 kalorií.

A co zajet na výlet k rybníku nebo řece a po pikniku na břehu si pořádně zaplavat? Rekreačním tempem nejen posílíte svaly celého těla, ale také za hodinku spálíte téměř 400 kalorií. A pokud jste soutěživí a plavete stylem kraul, bude to dokonce 500 kalorií. A pokud čas trávíte raději na břehu, můžete si zahrát frisbee – za hodinu se zbavíte 200 kalorií.

Penny

Tipy na kvalitní výlety naleznete na www.cestujemehezkycesky.cz. Zde se také můžete zapojit do zajímavých soutěží s Penny.

PR článek

Z archivu aneb přečtěte si také:

Hubněte pomalu a nevěřte zázračným zkratkám

redakce
www.kaloricketabulky.cz

20.7.2015 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024