Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Nejdůležitější je správné nakopnutí. Přečtěte si další příběh úspěšného hubnutí!

Jak ukazuje dlouhodobý vzestupný trend ohledně vyhledávaných slov na internetu, hubnout chce čím dál více lidí.

Někteří s nadváhou bojují opakovaně, jiným se to podaří na první dobrou.
Na obsahovém magazínu, který pro vás – uživatele naší aplikace Kaloricketabulky.cz – tvoříme, opravdu rádi zveřejňujeme vaše úspěchy. Jsou motivací pro ostatní čtenáře, ale také pro nás – když vidíme, že naše práce má smysl.

Eliška

Ne všichni samozřejmě při hubnutí nutně musí naši aplikaci využívat. Jsou lidé, kteří zhubnou jinak, případně výhody zapisování jídel objeví až v rámci udržení váhy, kdy si pomocí aplikace hlídají nejen přijatou a vydanou energii, ale také poměry živin.

Čtyřiadvacetiletá Eliška na rodičovské dovolené s dvěmi dětmi má třeba aplikaci nainstalovanou, ale nezapisuje si pravidelně. Zapomíná, což je s malými dětmi pochopitelné. I tak dokázala zhubnout. Tady je její příběh.

Na začátku své proměny Eliška při výšce 165 cm vážila 93 kg (přes boky měla 137 cm). Mezi její koníčky patřil sbor, ale nyní si zařadila mezi své zájmy také sport. A vyplatilo se.

Co ji nakoplo?

Důvodů ke změně bylo podle jejích slov mnoho:  „Nemohla jsem se na sebe už ani podívat a nakupování oblečení bylo jako horor. V létě jsem chodila v dlouhých kalhotách, nemohla jsem dát nohu přes nohu, zadýchávala se i do mírného kopce a rodina mi pořád otloukala o hlavu, že jsem vyžraná.

Takové pocity má každý, komu se na tělo přilepí nějaké to kilo navíc. A mnohdy se s tím smíří…

Pro Elišku byla rozhodující příhoda, kdy její tchyně zcela bezelstně jednou pronesla: „No to víš, my tlusté ženy…“. V tu chvíli jí došlo, že ona mezi tlusté ženy patřit nechce a tak si řekla DOST.

Eliška

Od té chvíle věděla, že nechce být tlustá: „Jsem přece mladá a chci dát příklad dětem. Nechci, aby se musely stydět za tlustou maminku. Chtěla jsem dokázat sama sobě i rodině, že na to prostě mám.

Jak Eliška zhubla

V prosinci 2015 šla Eliška do posilovny, nejprve zlehka. Okoukávala, jak se co dělá a začala chodit dvakrát týdně. Když se na jaře oteplilo, vytáhla brusle. Začala na jednom kilometru, teď prý v pohodě ujede dvacet.

Hodně chodím. Běh zatím nezvládám, tak chodím rychle. Vyhovuje mi to víc, nebolí mě tak kolena, “ vyjmenovává svůj pohybový režim mladá žena.

Přestala jsem se cpát, jím menší porce, hodně zeleniny a vůbec nejím sladké. Začala jsem pít. To byl asi největší boj – donutit se pít,“ přiznává Eliška, která prý vypije vždy 3 dcl vody, když jde do kuchyně. A že tam chodí často…

Eliščin jídelníček je přitom nádherně jednoduchý: K snídani si dává například rohlík se šunkou a sýrem, k svačině jablko nebo banán, případně jogurt. K obědu měla v den, kdy jsme realizovali tento článek, špenát s vajíčkem, odpoledne zeleninový salát a k večeři rajčata s mozzarelou. Samé snadné a lehce dostupné věci, které jsou i cenově celkem přijatelné. Navíc nejde o žádné speciální vyvařování.

Eliška

Krize byla, ale výsledky jsou skvělé

Krize proběhla, měla jsem ze začátku hrozný hlad a chutě. Ale vydržela jsem,“ říká radostně žena, která nyní váží 73 kg (přes boky má 108 cm) a ve svém úsilí chce jistojistě pokračovat.

Okolí si samozřejmě všimlo, chválí mě. Jsem motivací pro kamarádky a mamku,“ raduje se a dodává, že ještě neskončila: „Mým cílem je dát dolů ještě aspoň 10 kg a zpevnit tělo.

Pozitivní výsledky

Na změně vidím jen samá pozitiva. Každopádně se mi zlepšil tlak, nebolí mě úpony na břiše, mám lepší kondičku,“ vyjmenovává radostně šťastná maminka, která čtenářům vzkazuje, že je to opravdu jen v hlavě: „Důležité je zapřít se a vydržet. Říct si, že s tím jdu něco udělat a udělat to hned. Ne až zítra.“

Eliška je členem skupiny Ovládněte svůj metabolismus s Jill, o které jsme zde psali.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Iva Málková ze STOB: Jak se začít hýbat s kily navíc?

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

22.8.2016 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024