Nejlepší recepty uživatelů aplikace Kaloricketabulky.cz: Nechte se inspirovat!
Na facebooku Kaloricketabulky.cz jsme před časem měli soutěž o knihu Cecílie Jílkové.
Měli jste posílat recepty a tři nejlépe ohodnocené pak získaly jako výhru právě výše jmenovanou knihu.
A protože se vám recepty opravdu povedly a také fotky vypadaly skvěle, připravili jsme jejich „ochutnávku“ také zde na blogu. Děkujeme za spolupráci.
Renata Málková-Bořková
Sladká snídaně – mugcake: Vločky, vejce, jogurt, med, rozinky, oříšky, kokos, chia semínka (a na co je zrovna chuť) a ovocíčko.
Monika Bártová
Špaldovo jogurtové lívance: 100 g špaldové mouky (jemně mleté), 100g jogurtu (Skyr), 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, javorový sirup, kokosové mléko podle potřeby. Smažím na kokosovém oleji, prokládám ovocem, kakao, javorový sirup. Bez nich nezačíná víkendové ráno.
Kata Krátká
Zeleninový dort: Spousta zdravé zeleniny, proložené sýrem, šunkou a jogurtem. Vrstvíme v libovolném pořadí, např. ledový salát, rajčata, paprika, sýr, jogurt s kořením, šunka, ledový salát, rajčata…. Nakonec potřeme zbytkem jogurtu (možno i tvaroh nebo zakysaná smetana) a ozdobíme.
Gerdičková Petva
Na velkou pánev (kastrol) dám rozpálit olej, vymáčknu kousek kari pasty, pokrájenou velkou cibuli (na měsíčky), pak přihodím jedno tofu marinované a jedno natural, restuji, opékám. My máme rádi v nudlích mrkev nastrouhanou a u konce přidávám čínské zelí. Před vypnutím sporáku zakápnu svou oblíbenou sojovkou shoyu a do směsky vložím nudle (připravuji podle návodu). Jo a ještě se dává do nudlí vajíčko…
Náklad je cca 100 Kč na 5 až 6 porcí.
Jana Fučíková
Dietní quiche: Na těsto potřebujeme 125 g másla, 200 g celozrnné mouky, 2 žloutky, 2 lžíce suchého bílého vína, trochu soli a 3 lžíce vody. Vypracujeme v hladké těsto. Náplň: Co má kdo rád. JÁ jsem dala cottage, žampiony osmahlé na šalotce a jarní cibulce, špenát, 3 vajíčka a nakrájenou 96% šunku. Nakonec šupnout do trouby na cca půl hoďky na 180°C a výsledek – prostě mňamka
Edita Jemelková
Výborná zdravá snídaně – mugcake s řeckým jogurtem a ovocem: Půl banánu rozmačkat, jeden a půl lžíce kokosu, dvě lžičky kakaa, 1-2 lžíce špaldové mouky, 3 lžíce mléka, lžíce jogurtu, bílek, lžička prášku do pečiva, lžička medu. Vše smíchat a dát do mikrovlnky na cca 3 min (dle výkonu mikrovlnky).
Barbora Jarnotová
Špenátové muffiny: Do misky dáme 2 vejce, 1 jarní cibulku, nastrouháme 50 g kvalitní šunky a 50 g tvrdého sýra, nasekáme hrst baby špenátu a malou hrst vlašských ořechů, směs osolíme, opepříme, můžeme přidat i oblíbené koření. Dáváme po lžících do formy na muffiny. Pečeme na 200° asi 15 minut.
Andreas Lassak
Žampióny na sojové smetaně: základ jarní cibulka, stroužek česneku, ředkvičky – restováno do měkka, přidány žampióny, sůl, pepř, tymián, podlít (polo) sladkým bílým vínem, restovat, zalít smetanou a podusit pár minut – cca deset). Jako příloha restovaný lilek „na sucho“ s trochou soli a pepře, možno přidat nadrcené vlašské ořechy, bez oleje (jinak napije olej).
Andrea Tomanová
Špaldové palačinky s domácí hruškovou marmeládou, s citronem a zázvorem, bílým jogurtem, ovocem a strouhanou vysokoprocentní čokoládou. Ingredience na palačinky dávám od oka – mléko, vejce, špetka soli, špaldová mouka – prostě konzistence na palačinky. Recept na marmeládu – použila jsem přibližně 1 kg hrušek, ty jsem oloupala a rozkrájela na malé kousíčky, které jsem pak ještě rozmačkala. K tomu jsem přidala šťávu ze 2 větších citronů a dle chuti zázvor. Záleží hodně na štiplavosti zázvoru. Narazila jsem v obchodě na méně aromatický, než bývá normálně. Musíte vyzkoušet, jestli „štípe“. Pokud ano, tak dejte raději méně a v průběhu vaření ochutnávejte. Můžete pak přidat více zázvoru. Ke všemu jsem přidala cca 500 g želírovacího cukru 2:1. Poté se marmeláda vaří do zhoustnutí a ještě teplá se plní do skleniček. Hned se zavíčkuje a otočí dnem vzhůru. Marmeládu mažeme na palačinky, přeložíme, ozdobíme jogurtem, ovocem a strouhanou čokoládou (75 % kakaa). Dobrou chuť.
Verka Valerie
Jedno z mých nejoblíbenějších jídel jsou cuketové špagety s balzamikovými houbičkami a čerstvým koriandrem. Je to šíleně jednoduchá a super rychlá večeře. Na trošce olivového oleje orestujeme oblíbené houbičky (nejlepší jsou žampiony, hlíva nebo lesní houby), přidáme asi půl lžičky sladké papriky, sůl a kmín, podlijeme balzamikovým octem a dusíme do měkka. Pak už stačí jen smíchat s „našpagetovanou“ cuketou a vše posypat čerstvým koriandrem a dýňovými semínky.
Ať vám chutná a nezapomeňte, že na facebooku jsme s vámi každý den. Těšíme se na vás.
21.11.2016
redakce
Články, Recepty a výživa