Mají vnitřnosti nějaký význam pro výživu člověka a co vlastně obsahují?
V době dospívání nám moje máma k večeři dělala sem tam, protože je měla rychle hotová, játra na cibulce.
Dodnes si je rád dělám, ale tak dobrá se mi nikdy nepovedou.
Přinášíme vám další fantastickou proměnu, abychom podpořili vaše rozhodnutí změnit svůj životní styl k lepšímu a odhodit pár kilogramů, které vás třeba tíží.
Po delším čase představujeme opět jednu maminku na mateřské, která dokázala změnit svůj život k lepšímu přesně tak, jak si stanovila.
Narození dítěte je radost. Ale bohužel je tu jako vždy i druhá strana mince: Většina žen v tomto období odsune své potřeby až na poslední místo a v následku toho pak často propadají nespokojenosti a blbým náladám, občas až depresím.
Osmadvacetiletá Lucie na mateřské dovolené si tím také prošla. Dokázala se ale včas vzpamatovat a jak sama říká, dnes je jejím největším zájmem samozřejmě její dcera, ale také vaření – zdravé dobré jídlo, cvičení a její blog, který si založila právě na základě svého úspěšného odhození nadbytečných kilogramů.
O své motivaci zhubnout měla Lucie jednoznačnou představu: „Chtěla jsem být hezká maminka, líbit se svému manželovi a cítit se dobře – byla jsem neustále vystresovaná a neměla jsem jiný zájem než starat se o malé miminko.“
„Začala jsem tím, že jsem vynechala bílé pečivo, jedla hodně masa, přidala na zelenině a ovoci, nepila alkohol, snažila se jíst po třech hodinách několikrát denně,“ prozrazuje své první kroky ohledně změny jídelníčku. „Na začátku jsem cvičila Jillian Michaels 30 Day Shred a další programy od ní, kombinovala to s Shaun T, Blogilates a tancem. Také jsem navštěvovala lekce FitMami, což byla super motivace,“ doplňuje informace, co se týká pohybových aktivit.
„Vydržet a nepovolovat, když se hubnutí po třech měsících zpomalilo. Změny byly hned znát, a pak to šlo najednou pomalu,“ říká žena, kterou byste podle fotografií „před“ a „nyní“ zřejmě vůbec nepoznali!
Po úspěšném odhození kilogramů, které ji tížily, vypadá téměř jako modelka, vlastně ještě lépe – doslova jako reklama na zdravý životní styl.
Krizí prý Lucie měla několik právě ve chvílích, kdy to nešlo: „Nenazývala bych to úplně krizemi, ale byly to chvíle, kdy jsem se vrátila například k bílému pečivu, sem tam si dala nějakou sklenku vína. Ale pořád jsem poctivě cvičila a 70 % mého nového jídelníčku jsem dodržovala,“ svěřuje mladá maminka, jež prozrazuje také své současné míry:
„V tuto chvíli jsem téměř spokojená s tím, jak vypadám,“ komentuje výše uvedená čísla s tím, že prý stále na sobě pracuje. „V současné době jsem v dietním režimu a ráda bych se dostala na váhu 65 kg,“ nastiňuje své plány a hned dodává, že váha pro ni ale není rozhodující. „Mám jasnou představu, jak chci vypadat. A pokud v tu chvíli budu vážit 70 kg, bude mi to jedno,“ vysvětluje žena, která ví, co chce. A umí toho dosáhnout.
„Ohlas u okolí byl obrovský,“ říká nadšeně a není se co divit. Fotografie v našem článku jasně mluví za vše. „Toho, že jsem se z velikosti 44 dostala na velikost 38, si nešlo nevšimnout. A pozitivní reakce mého okolí mě v březnu roku 2015 povzbudily k tomu, abych si založila vlastní blog na facebooku Fit&Food Passion with Luci. Před Vánoci jsem natočila několik videí na zdravé vánoční cukroví. V současné době má moje stránka přes pět tisíc sledujících. Aktuálně jsem za polovinou půlročního intenzivního kurzu u prof. Jelínka – Kurzy ATAC Poradce pro výživu a suplementaci,“ popisuje radostně následky své velké změny Lucie. Jak je vidět, nezůstalo tedy jen u hubnutí, ale novému životnímu stylu doslova propadla.
Výpečky: Krůtí stehenní maso (0,5 kg), drcený kmín, sůl, pepř, lahůdkové droždí, česnek (4 stroužky), voda. Maso nakrájejte na větší kostky, ochuťte, česnek prolisujte, podlijte vodou a dejte péct do trouby na 180 – 200 st. cca 40 minut. V průběhu podlívejte.
Cuketové zelí: Menší cuketa, cibule, brambora, sůl, mletý kmín, pepř, třtinový cukr 1-2 čajové lžičky, voda, ocet. Cuketu nastrouhejte i se slupkou, cibuli nakrájejte na malé kousky, bramboru nastrouhejte najemno. Do hrnce dejte trošku oleje a nechte vzpěnit cibulku, přidejte cuketu, chvíli restujte a podlijte trochou vody, aby se mohla dusit. Přidejte bramboru – zelí krásně zahustí. Osolte, opepřete, přidejte koření, cukr a ocet podle chuti.
Polentový knedlík: Instantní nebo klasická polenta – uvařte podle návodu, já použila instanční. Dejte do hrnečků nebo například formy na chlebík a nechte trochu vychladnout. TIP: Je dobré udělat s předstihem (den předem nebo ráno) – je pak tužší a stačí jen ohřát jako klasický knedlík.
„Nikdy se nevzdávejte toho, co chcete! I když je váš cíl zdánlivě nereálný nebo pro někoho nepodstatný, dělejte pro sebe maximum, protože život i tělo máme jenom jedno. Žijte dneškem, protože včerejšek je jen snem a zítřek iluzí. A nezapomeňte, že když vynecháte trénink nebo sníte nějaké nevhodné jídlo, nedělá to z vás špatnou osobu. Dělá to z vás člověka. Prostě pokračujte dál ve svém snažení! A hlavně žijte s VÁŠNÍ!“
V době dospívání nám moje máma k večeři dělala sem tam, protože je měla rychle hotová, játra na cibulce.
Dodnes si je rád dělám, ale tak dobrá se mi nikdy nepovedou.
Celý článek 16.1.2020
Trend snižování spotřeby lepkového pečiva a lepku obecně je poslední dobou v módě.
Chce to však opravdu přemýšlet, jestli třeba není vhodnější jen se více věnovat svému jídelníčku a trochu přehodnotit stravovací návyky než začít držet bezlepkovou dietu, protože to streemoval někdo slavný na instáči…
Celý článek 23.3.2025
V dobách válek a hladu se lidé snažili zpracovat kde co z přírody.
Třeba listí z buku nebo bukvice.
Celý článek 21.3.2025
Ušetři čas při opakujících se zápisech a použij nové kopírování jednotlivých položek z celého dne do dnů nastávajících.
Celý článek 18.3.2025
Mnoho z vás si poctivě hlídá kolečka celkového kalorického příjmu či jednotlivých makroživin, ale někdy se stane, že se to celé trochu splaší.
Zapomenete si to ohlídat a rázem nevěřícně koukáte na to, jak kolečka namísto uklidňující zelené barvy září v barvách červených. Zahodili jste celou svoji snahu?
Celý článek 17.3.2025
Ve své nutriční poradně vídám ve spojitosti se stavováním mnoho různých typů lidí. A každému se dá vyhovět…
Někteří lidé potřebují v jídle pestrost, variabilitu, pořád něco nového a nemají rádi v jídle nudu.
Celý článek 14.3.2025