Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Neuvěřitelný úspěch uživatele aplikace Kaloricketabulky.cz: Za necelé dva roky 45 kg dole a v pase o 42 cm méně!

Z pana Aleše, který do aplikace poctivě zapisuje každý gram, se stal úplně jiný člověk.

Změnil svůj přístup ke stravování a začal také pravidelně sportovat. Svou stravu si musel hlídat i kvůli zdravotním problémům, kterými si prošel, ale nyní už je naštěstí v pořádku. A ve svém novém životě s radostí pokračuje.

Jmenuji se Martina Jandová, jsem spolupracovnicí Kalorických tabulek a jejich aplikaci pro své klienty využívám s velkým úspěchem. Dnes bych se s vámi ráda podělila o příběh mého klienta Aleše. Na počátku hubnutí v mé poradně měl 121 kg při výšce 178 cm. Po necelých dvou letech zhubnul o 45 kilogramů, jeho váha nyní ukazuje krásných 76 kg! A jak jsem psala v úvodu – je z něho někdo úplně jiný. Máme radost oba dva.

Zdravotně mi hubnutí velmi prospělo, jak už v práci, tak v normálním životě, jen mě asi potrestalo vlastní tělo za to, jak jsem se k němu dříve choval a dnes trpím chronickou pankreatitidou, zánětem slinivky břišní,“ říká k svému hubnutí Aleš.

Proč Aleš začal s hubnutím?

Největším důvodem k proměně byla rodina, abych se nemusel stydět před svým synem a byl vůbec schopen si s ním normálně hrát. Pak to byla samozřejmě práce, kde jsem se cítil velmi neohrabaný,“ svěřuje se se svou motivací pětatřicetiletý muž.

V současné době má Aleš nastavený jídelníček následovně:

Energie – 12 524 kJ
Bílkoviny – 161 g
Sacharidy – 417 g
Tuky – 71 g (ze zdravotních důvodů by neměl přijímat vyšší množství tuků)

Ukázka současného Alešova jídelníčku

Pro zajímavost porovnejte, jak vypadal Alešův jídelníček než nastoupil do mého redukčního programu:

  • Celé dny doslova „přežíval“ na porcích bílých rohlíků s nějakou uzeninou nebo salátem s majonézou. Ačkoliv nesnědl až tak velké množství jídla, dostával tak do sebe obrovské množství nezdravého tuku a jednoduchých sacharidů, které tělu neposkytnou potřebné živiny.
  • Večer se to sice snažil zachránit třeba zdravým „dietním“ salátem, do kterého dával cca 120g hermelínu a 200 g čedaru, což představuje obrovskou kalorickou bombu. Proto je slovo dietní v uvozovkách.
  • Pro srovnání jeho dřívější večeře měla 5843 kJ, příjem tuků 108 g – v jedné porci. V novém jídelníčku má nastaveno 71 g tuku na celý den!

Aleš už ví, jak se dá redukovat příjem tuku, aby netrpěly chuťové pohárky, a ani neumíral hladem. Hlad prý vůbec nepociťuje a na nový způsob stravování učí i manželku a malého syna.

Co myslíte? Neděláte stejnou chybu jako dříve Aleš i vy?

Posledních pět měsíců chodí 3 x týdně na kruhové tréninky CrossFit. „To je něco, co jsem si ještě před třemi roky nedokázal představit. Udělat stojku, výmyk na hrazdě nebo skákat přes švihadlo,“ vysvětluje Aleš.

Dnes si prý již pan Aleš nedokáže představit, jak vůbec mohl žít před redukčním programem. Cvičení se pro něho stalo svým způsobem drogou, kde všechny své starosti vybije při tělesné aktivitě.

Alešův vzkaz ostatním

Stačí jen trochu pevné vůle a po chvíli objevíte novou chuť do života a nový elán. I já jsem dnes rád, že nemusím na sobě vláčet zbytečných 45 kilo.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Renáta Šťastná: Syn sundal za 15 měsíců vlastní pílí a změnou stravování 26 kilo, jsem na něho pyšná!

Martina Jandová
www.martina-jandova.cz

Výživová poradkyně, jež mimo jiné radí:

  • Zapomeňte na slovo dieta!
  • Naprogramujte se na nový životní styl, který nikdy neskončí!
  • Mějte se rádi a změnu dělejte pro sebe, ne pro nikoho jiného!

Najdete ji také na facebooku a Instagramu.

10.8.2017 Články, Jak zhubnout

Související články

Pozvánka na konferenci Institutu Moderní Výživy

Pozvánka na konferenci Institutu Moderní Výživy

Rádi bychom Vás pozvali na čtvrtý ročník Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line!

Konference totiž bude poprvé v tzv. hybridní formě, tedy s možností fyzické účasti přímo v sále anebo on-line z pohodlí Vašeho domova. Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro laickou i odbornou veřejnost.

Celý článek 2.11.2022 0