Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jak a proč začít s aplikací Kaloricketabulky.cz: Návod a tipy i pro největší pochybovače o vlastní vůli jíst zdravě a zhubnout

Patříte do skupiny lidí, kteří si říkají, že JEDNOU začnou jíst zdravě a že JEDNOU třeba i zhubnou?

S aplikací www.kaloricketabulky.cz můžete snadno začít HNED TEĎ. Už žádné odkládání na „lepší časy“.

Stačí se nebát to zkusit. Zapisování jídelníčku je opravdu jednoduché. A úspěchy našich uživatelů, které naleznete na blogu v rubrice Jak zhubnout, motivující.

Pro urychlení rozhodnutí pár tipů z praxe

Pokud máte nekonečný odpor k vaření a přípravě pokrmů (a věřte, že v tom nejste sami), jezte zkrátka jednoduchá jídla. Aspoň pro začátek. Kvalitní chléb, sýry, šunky, jogurty, zelenina, ovoce, ořechy, vařené brambory, dušené maso – to vše se snadno porcuje, připraví, zváží a následně zapíše do aplikace KalorickeTabulky.cz.

Obvykle platí, že když člověk vydrží zapisovat (stačí jen přibližně) aspoň dva týdny, začne ho to pravděpodobně bavit. Je lepší postupně přibírat pomalu další kroky, než když z vašeho stávajícího režimu skočíte ze dne na den na zcela nový – na první pohled přísný.

  • Tip: Za malý peníz si v dalším kroku dopřejte verzi Premium, kde najdete nejen ukázkové Jídelníčky úspěšných (a výživové poradkyně Cecílie Jílkové), ale také si díky ní budete moci hlídat například cukry, analyzovat svoji cestu – a to vše ještě bez reklam.

Nebojte se toho. Všichni naši úspěšní uživatelé se shodují v tom, že si i v rámci hubnoucího režimu díky našim tabulkám pochutnávají a rozhodně netrpí hladem!

V naší uzavřené skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami čteme občas u začátečníků stesky, že není vůle začít a vydržet. Lidé se obávají, že zhubnout prostě nedokážou. Pro tyhle případy je ideální povzbuzení ostatních, kteří jsou tzv. na jedné lodi. Přidejte se HNED, ať se na vlastní oči přesvědčíte.

Výživoví poradci doporučují zapisovat první dva týdny vše tak, jak obvykle jíte… Když člověk vidí, jak kolečka Kalorických tabulek reagují na zápisy snědených jídel, odhadnete celkem snadno, kde je zakopaný pes.

S aplikací nemusíte jen hubnout. Díky ní získáte v každém případě konečně bezvadný přehled o tom, jak a co jíte. Pravděpodobně budete překvapeni.

Obvykle lidem chybí bílkoviny a skoro ve všech případech vláknina. Tu přidávejte postupně, zvlášť pokud vaší jedinou vlákninou byly doteď brambory ke smaženému řízku a jedna kyselá okurka.

  • Zároveň se díky zapisování naučíte pít. KalorickeTabulky.cz vám totiž budou připomínat, že ta ranní kávička a jedno malé pivko k obědu skutečně nestačí jako pitný režim nestačí.

Co všechno potřebujete, abyste mohli začít hubnout?

Jen aplikaci www.kaloricketabulky.cz, která je ZDARMA, malou kuchyňskou váhu, případně odměrku na tekutiny. A chuť začít. 

Zapisování do aplikace a tvorbu jídelníčku berte to jako počítačovou hru nebo křížovku, kde si musíte trochu namáhat hlavu, ale zároveň vás to těší.

Pro ty, kteří si skutečně nevěří, navrhujeme, aby požádali o pomoc výživového poradce. Ten se díky sdílení jídelníčku v aplikaci může dívat na vaše aktuální stravování a uspěrňovat jej.

A co když člověk jí často někde venku? Než se zapisování úplně vzdát, klidně občas prostě odhadujte. Berte věci s nadhledem. V restauraci vycházejme ze standardních porci. Je to plus minus, ale stále lepší, než když vůbec netušíte, co a kolik sníte.

A pozor: Hlad je největší nepřítel hubnutí. Když se začtete do příběhů na našem blogu, zjistíte, že hodně lidí, kteří bojovali s váhou, prostě jen málo a špatně (viz výše) jedli.

To nejmenší, co pro sebe můžete udělat, je připravovat si aspoň občas jídlo dopředu, abyste neměli hlad. Jak jsme si řekli výše, nemusí to být žádné složitosti. Důležité je JÍST kvalitní a přirozenou stravu! … Teď už víte, jak to s tím hladem je. K hubnutí rozhodně nepomáhá.Tak s chutí do kvalitního jídla.

Jdeme na to? www.kaloricketabulky.cz

Z archivu aneb přečtěte si také:

Varovné signály, které vás upozorňují, že by bylo vhodné změnit trenéra či fitcentrum

Varovné signály, které vás upozorňují, že by bylo vhodné změnit trenéra či fitcentrum

Chodíte neradi cvičit? Možná za to tak úplně nemůžete. Prostě se tam necítíte dobře. Víte, kdy je lepší změnit trenéra, skupinovou lekci nebo rovnou celé fitcentrum? 

Připravili jsme pro vás ty nejzásadnější varovné signály a připojili názory lidí, kteří že v prostředí fitness pohybují den co den. Možná díky změně, kterou třeba na základě článku provedete, budete nyní navštěvovat fitko s radostí…

Celý článek 28.2.2019 1

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

20.5.2019 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024