Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Martina: Moje cesta s aplikací Kalorické Tabulky

Internet je plný úchvatných proměn PŘED a PO, které mají povětšinou nalákat na nějaké placené služby, ať už drahé jídelníčky na hubnutí či zázračné doplňky.

Na Kalorických Tabulkách takové věci nemáme zapotřebí. Naše aplikace je ZDARMA.

O to víc nám obvykle klesne brada, když vidíme, co naši uživatelé díky vlastní disciplíně dokázali. Dnes vám přinášíme další příběh, o který se s dodatkem, že se cítí šťastně, podělila paní Martina v naší uzavřené skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami. Až dočtete následující řádky, pochopíte její radost.

Martina: Moje cesta s aplikací Kalorické Tabulky

Tady jsou její slova (samozřejmě zveřejňujeme se svolením):

Poprvé jsem hubnula na přelomu let 2016/2017 z 92 kg na 81 kg za pomoci Herbalife. Pak se ale u mě odehrála velká životní změna, kdy jsem se po několikaleté péči na plný úvazek o velmi početnou rodin musela vydat zase do zaměstnání (v novém oboru) a vyškolit se na ouřadu (před tím jsem pracovala u železničním drah), což obnášelo absolvování několika „ZOZ“ (případní přítomní úředníci vědí). Výsledkem bylo, že jsem se ze zajetého stravovacího a pohybového režimu úplně vykolejila a nabrala kurz ke 100 kg.

Co se týká té rodiny, pro představu šlo o manžela, 4 děti a jejich partnery a partnerky, pejska a především zcela bezmocnou maminku, kterou bylo třeba krmit, pojit, rehabilitovat, polohovat a zajišťovat hygienu. Péči o tatínka a neurologicky vážně nemocného bráchu alkoholika, jenž bydlel 30 km od nás, jsme měli jako bonus. Manželovi všechna čest a sláva, že mě v tom nenechal! A také dospívající děti byly zlatý)

Kalorické tabulky jsem objevila na Nový rok 2019 spolu s předsevzetím znovu zhubnout (98 kg), ale první kvartál moje váha ještě stoupala až na 100,2 kg (při 158 cm).

  • Od 1. dubna 2019 jsem s Kalorickými Tabulkami spojila svoji cestu z metráku zas dolů – z obezity 3. stupně a BMI 40 k BMI 29,64. A povedlo se. Už nejsem OBESITA, ale jen NADVÁHA! Hurá a Kalorickým Tabulkám třikrát sláva.

Martina: Moje cesta s aplikací Kalorické Tabulky

A protože jsem dosáhla velkého milníku (a bez milníků je nuda), jala jsem se stanovit další dva a pěkně tady s vámi – veřejně.

Milník č. 1.
66,6 kg v červnu 2021 (protože je to prostě hezký číslo a cca kilo měsíčně)
Milník č. 2.
62 kg do konce roku 2021 (z nadváhy do normy)

Zbývá tedy 12 kg a cca rok a půl, přičemž tu krásnou šestku na začátku bych si měla nadělit zhruba v únoru 2021 k 51. narozeninám. Na cestu jsem požádala o vedení a podporu Fit Makyta Matyášová, které tímto také děkuji moc a moc za pomoc a péči, kterou mi věnuje.

A také moc a moc děkuji všem, kteří ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami sdílíte svoje zkušenosti, recepty a ochotně a nezištně nám ostatním méně aktivním tak moc pomáháte. Nechci jmenovat, protože je jich moc, tak abych někoho neopomněla.

Tipy redakce Kalorické Tabulky:

19.10.2020 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Dušan, jenž hubne s aplikací Kalorické Tabulky: Důležité je najít udržitelný režim, od kterého nebudete mít potřebu si odpočinout

Po pauze, jež byla způsobena především intenzivní prací na naší knize Kalorické Tabulky, jež vyjde letos v Nakladatelství Jota, tu máme další motivační příběh.

Sepsal ho sympatický Dušan, který jede na pohodu a přistupuje k životní změně velmi rozumně. Tady jsou jeho slova.

Celý článek 28.9.2020

Související články

Ing. Barbora Karásková, výživový specialista a technolog potravin: Hubnutí začíná v obchodě

Ať už je vaším cílem zhubnout, zlepšit krevní tlak, snížit hladinu cholesterolu, zvýšit svalovou hmotu, mít více energie nebo zkrátka jen jíst zdravěji, tak jedno je jisté –  váš úspěch začíná už v obchodě, v kterém nakupujete potraviny.

Přesně tam začínáte rozhodovat, zda svých cílů dosáhnete nebo ne, protože to, co nakoupíte, se poté promítnete do vašeho jídelníčku.

Celý článek 21.10.2024

Romana (minus 38 kg): Císařovna tančící v dešti

Je odpoledne a já sedím v kavárně, ve které si dopřávám ledový čaj bez cukru. Mnozí z těch, jež mě znají, by se nad tím hned zarazili – bez cukru? Spousta z nich mě již léta neviděli, a tak nevědí, že jsem nedávno prošla nejen fyzickou proměnou.

Ale to už trochu předbíhám, vezmu to od začátku, i když příběh bude trochu delší.

Celý článek 19.10.2024

Jak do jídelníčku jednoduše zařadit zeleninu

Podle dostupných dat konzumuje dostatek zeleniny v České republice jen malá část populace. Údajně pouze asi 30 % dospělé populace zvládá doporučené množství, tj. 400 g denně.

Další studie ukazují, že mnoho lidí v ČR trpí nadváhou nebo dokonce obezitou, což je často spojováno s nevhodným stravováním. Náhoda? Nemyslím si.

Celý článek 17.10.2024

Přílohy k jídlům mohou být pestré a kaloricky i výživově velmi rozdílné

Pokud jde o přílohy, často u jídel měníme jen klasicky brambory, rýži, špagety nebo kolínka a knedlíky. Případně chleba, pokud jde o lečo, chilli con carné či guláš.

Přitom existuje daleko více možností příloh.

Celý článek 14.10.2024

RNDr. Ing. Eva Andrlíková, Ph.D.: Jak nastavit biorytmus a být fit?

Náš biorytmus neboli vnitřní hodiny jsou alfou a omegou našeho zdraví. Určuje, jak nakládáme s energií, ergo časuje její šetření i výdej.

Hlavní projev biorytmu představuje cyklus spánku a bdění, který trvá přibližně 24 hodin a který je primárně řízen naším mozkem. Kdybychom v mozku tuto funkci neměli, těžko bychom se jako lidstvo dožili tolik generací a dokázali se vyvinout až do dnešní moderní podoby.

Celý článek 12.10.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner