Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Veronika: Jíst správně je radost!

Proměnu sympatické Veroniky jsme před časem zahlédli v naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami, kde si uživatelé aplikace nejen vzájemně radí, ale také sdílejí své úspěchy. 

A protože jsme získali svolení zveřejnit její příběh na našem blogu, můžete si ho nyní přečíst i vy.

Vždy nás potěší, když jsou úspěšní uživatelé aplikace Kalorické Tabulky ochotni podělit se o svůj příběh. Máme pocit, že tyhle proměny vydají za x obecných motivačních článků. Co nejvíce nakoplo do změny právě Veroniku? A proč ji baví vypňovat jídelníček? To vše se dovíte v jejím svérázném vypravování. Má to šťávu, ne?

Veronika: Jíst správně je radost!

Jmenuju se Veronika Bílková. Možná jsem tohle měla psát spisovně, ale nebudu, protože já ráda čtu texty, co jsou autentický, tak si myslím, že to má tak rádo více lidí. Je mi 26 let a můžu vám říct, že se mi zdá, že ten čas šíleně letí. To totiž znamená, že se se svojí váhou trápím přibližně od… VŽDYCKY (smích)

Nevím, jak to mají ostatní, ale já jsem vždycky byla ta „oplácaná“ kámoška, o kterou nikdo ani okem nezavadil a doma tomu teda nepřidávali. „Jsi hezká holka, ale to bys nesměla být tak tlustá.“ Tak to jsem poslouchala skoro pořád. A to jsem vlastně v té době z nynějšího pohledu ani moc tlustá nebyla.

  • Zajídala jsem smutek.

Měla jsem a mám nutkavý přejídání. A byla bych pokrytec, kdybych vám tady psala, že to je všechno za mnou, že jsem se z toho dostala a nemám žádný problémy s vyváženým jídlem.

Ale zpátky na začátek toho hubnutí. Nakonec jsem se docela slušně vykrmila až na „hezkých“ 130 kg. Bylo to v roce 2018, když jsem byla nešťastná v tehdejším vztahu.

Veronika: Jíst správně je radost!

Paradoxně jsem v tom vztahu byla toxická já. Nenáviděla jsem se a taky svého tehdejšího přítele. Rozhodla jsem se se sebou začít něco dělat a zahájila striktní dietu. Taky vám doma říkali, že hlad je převlečená žízeň? Jo. LHALI.

A mně se hned třetí den nového režimu udělalo tak zle, že jsem jela do nemocnice. Pan doktor mi řekl, že jsem tak obézní, že bych na to mohla umřít. Tak jsem tam stála se svými 177 cm a 130 kg a cítila se na nic. Nejen že jsem odcházela se stejnou bolestí břicha, ale ještě navíc jsem cítila obrovské ponížení. (DĚKUJU, PANE DOKTORE, vážně DĚKUJU).

  • Tohle bylo totiž to, co jsem potřebovala.

Moje kamarádka mě vzala na mojí první hodinu fitboxu a já si to zamilovala. Rozešla jsem se s přítelem a začala žít cvičením a normálním jídlem. A tak to nějak šlo. Samo. Intuitivně. Měla jsem už 105 kg. Ale…

  • Kdo z nás se nesekl na váze a nezačal zase přibírat?

V té době jsem potřebovala nějaký nový vítr do plachet. A tak zkoušela leccos. Třeba lowcarb a podobný psí kusy. To už jsem měla 111 kg. Nakonec mě kamarádka přivedla na aplikaci Kalorické Tabulky. Začátky nebyly lehké. Vážení a zjišťování jednotlivých maker, co v čem je. No byla to fuška. A taky to zabralo hodně času. Sem tam přišla nějaká menší krize, někdy byla větší, ale vždycky jsem to překonala.

Veronika: Jíst správně je radost!

V současné době mám při 177 cm 92-94 kg (záleží kolik sním zmrzliny, že jo). Jsem smířená s tím, že nebudu nikdy kost a kůže. To bych ani nechtěla. Jen mám občas smutnější chvíle, protože kůže na mně na některých místech prostě visí. Ale když je mi smutno, vzpomenu si, jak dlouhou cestu jsem ušla a čím jsem si musela projít. Co všechno si moje tělo muselo zažít. A nebudu lhát – ještě si zažívá. V současné době mám po státnicích, při kterých jsem se extrémně rozjedla, a tak znovu stojím před výzvou a tou je „VYTRVAT“. Ale já to DÁM. My to dáme.

Pojďme do toho. Stojí to za to. A já nelituju ani jednoho dne. A rozhodně nelituju rozhodnutí se na tuhle cestu vydat. A budu po ní pokračovat. Protože jíst správně je radost. Projíst se ke zdraví a lepší postavě je prostě RADOST. Dělat něco pro sebe je RADOST.

Veronika

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

20.9.2021 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Kalorické Tabulky: Nejlepší recepty včetně QR kódů pro jednoduší zápis do aplikace

V roce 2020 jsme vydali ve spolupráci s Nakladatelstvím Jota naši první kuchařku.

Naším cílem bylo představit aplikaci Kalorické Tabulky i lidem, kteří se třeba nepohybují na vlnách internetu s takovou samozřejmostí. Nebo prostě jen milují papír…

Celý článek 28.1.2021

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner