Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Veronika: Jíst správně je radost!

Proměnu sympatické Veroniky jsme před časem zahlédli v naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami, kde si uživatelé aplikace nejen vzájemně radí, ale také sdílejí své úspěchy. 

A protože jsme získali svolení zveřejnit její příběh na našem blogu, můžete si ho nyní přečíst i vy.

Vždy nás potěší, když jsou úspěšní uživatelé aplikace Kalorické Tabulky ochotni podělit se o svůj příběh. Máme pocit, že tyhle proměny vydají za x obecných motivačních článků. Co nejvíce nakoplo do změny právě Veroniku? A proč ji baví vypňovat jídelníček? To vše se dovíte v jejím svérázném vypravování. Má to šťávu, ne?

Veronika: Jíst správně je radost!

Jmenuju se Veronika Bílková. Možná jsem tohle měla psát spisovně, ale nebudu, protože já ráda čtu texty, co jsou autentický, tak si myslím, že to má tak rádo více lidí. Je mi 26 let a můžu vám říct, že se mi zdá, že ten čas šíleně letí. To totiž znamená, že se se svojí váhou trápím přibližně od… VŽDYCKY (smích)

Nevím, jak to mají ostatní, ale já jsem vždycky byla ta „oplácaná“ kámoška, o kterou nikdo ani okem nezavadil a doma tomu teda nepřidávali. „Jsi hezká holka, ale to bys nesměla být tak tlustá.“ Tak to jsem poslouchala skoro pořád. A to jsem vlastně v té době z nynějšího pohledu ani moc tlustá nebyla.

  • Zajídala jsem smutek.

Měla jsem a mám nutkavý přejídání. A byla bych pokrytec, kdybych vám tady psala, že to je všechno za mnou, že jsem se z toho dostala a nemám žádný problémy s vyváženým jídlem.

Ale zpátky na začátek toho hubnutí. Nakonec jsem se docela slušně vykrmila až na „hezkých“ 130 kg. Bylo to v roce 2018, když jsem byla nešťastná v tehdejším vztahu.

Veronika: Jíst správně je radost!

Paradoxně jsem v tom vztahu byla toxická já. Nenáviděla jsem se a taky svého tehdejšího přítele. Rozhodla jsem se se sebou začít něco dělat a zahájila striktní dietu. Taky vám doma říkali, že hlad je převlečená žízeň? Jo. LHALI.

A mně se hned třetí den nového režimu udělalo tak zle, že jsem jela do nemocnice. Pan doktor mi řekl, že jsem tak obézní, že bych na to mohla umřít. Tak jsem tam stála se svými 177 cm a 130 kg a cítila se na nic. Nejen že jsem odcházela se stejnou bolestí břicha, ale ještě navíc jsem cítila obrovské ponížení. (DĚKUJU, PANE DOKTORE, vážně DĚKUJU).

  • Tohle bylo totiž to, co jsem potřebovala.

Moje kamarádka mě vzala na mojí první hodinu fitboxu a já si to zamilovala. Rozešla jsem se s přítelem a začala žít cvičením a normálním jídlem. A tak to nějak šlo. Samo. Intuitivně. Měla jsem už 105 kg. Ale…

  • Kdo z nás se nesekl na váze a nezačal zase přibírat?

V té době jsem potřebovala nějaký nový vítr do plachet. A tak zkoušela leccos. Třeba lowcarb a podobný psí kusy. To už jsem měla 111 kg. Nakonec mě kamarádka přivedla na aplikaci Kalorické Tabulky. Začátky nebyly lehké. Vážení a zjišťování jednotlivých maker, co v čem je. No byla to fuška. A taky to zabralo hodně času. Sem tam přišla nějaká menší krize, někdy byla větší, ale vždycky jsem to překonala.

Veronika: Jíst správně je radost!

V současné době mám při 177 cm 92-94 kg (záleží kolik sním zmrzliny, že jo). Jsem smířená s tím, že nebudu nikdy kost a kůže. To bych ani nechtěla. Jen mám občas smutnější chvíle, protože kůže na mně na některých místech prostě visí. Ale když je mi smutno, vzpomenu si, jak dlouhou cestu jsem ušla a čím jsem si musela projít. Co všechno si moje tělo muselo zažít. A nebudu lhát – ještě si zažívá. V současné době mám po státnicích, při kterých jsem se extrémně rozjedla, a tak znovu stojím před výzvou a tou je „VYTRVAT“. Ale já to DÁM. My to dáme.

Pojďme do toho. Stojí to za to. A já nelituju ani jednoho dne. A rozhodně nelituju rozhodnutí se na tuhle cestu vydat. A budu po ní pokračovat. Protože jíst správně je radost. Projíst se ke zdraví a lepší postavě je prostě RADOST. Dělat něco pro sebe je RADOST.

Veronika

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

20.9.2021 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024