Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Andrea (53 let): Rok mi trvalo, než jsem našla svou cestu

Když se nedávno objevil ve skupině KT příspěvek, kde paní Andrea psala, že chce povzbudit hlavně ženy 50 plus, aby věděly, že i v tomto věku to jde, ihned jsme ji poprosili o sepsání pár motivačních řádků pro tuto věkovou kategorii.

Často totiž slýcháváme názory, že hubnutí od určitého věku je už jen o tvrdém odříkání a mnohdy se vůbec nepodaří.

Děkujeme, že paní Andrea po chvíli váhání souhlasila a svolila ke zveřejnění fotografie i svého příběhu ve veřejném prostoru blogu Kalorických Tabulek. Jak sama říká, je teprve v první půli cesty, ale věříme, že její slova pomohou nejen dámám v jejím věku, aby si začaly také plnit své sny. A třeba to vedle snížení hmotnosti mohou být i ty kudrny, které si vždy přála tato sympatická trojnásobná maminka mít.

Tady už jsou její slova:

Pracuji v kanceláři, takže sedím osm hodin denně na zadku, což není ideální kombinace s tím, že miluji jídlo. Nedokážu hladovět, jídlo je na vysoké příčce mého já.

Andrea: Rok mi trvalo, než jsem našla svou cestu

Andrea: Prvních šest kilo z dalších plánových pryč. K tomu účes, o kterém jsem vždy snila.

Celý život jsem byla i přes tři svá těhotenství a ohromný apetit štíhlá, dříve dokonce spíše hubená. Až přechod mi udělal čáru přes rozpočet. Je to náročná doba, alespoň pro mne byla. Psychicky i fyzicky. Po dvou letech pekla, když mi začalo být konečně lépe, jsem pomalu zjišťovala, kam až jsem došla.

Funěla jsem do schodů, nestíhala vnukovi, při pohledu na odraz ve výloze jsem odvracela hlavu a nenáviděla se. Z mých průměrných 65 až 68 jsem se dostala až na 85 kg.

A pak mi to došlo. Tohle nechci. I když mi okolí říkalo, ať to nehrotím, že vypadám na svůj věk dobře, že je to v pohodě, já jsem nebyla spokojená a rozhodla se to změnit.

Kalorické Tabulky jsem znala, nastavila jsem si podle jejich postupu příjem a dala se do hubnutí. Vše jsem si zakázala, najela na extra přísný režim a těšila se, jak „v létě oslním“. Velká hloupost. Teď už to vím. Takže jsem si prošla radostí i pády.

Díky skupině KT jsem objevila například míchaná vajíčka s cottagem

Díky skupině KT jsem objevila například míchaná vajíčka s cottagem

Rok mi trvalo, než jsem našla svou cestu, a to je – pomalu ale jistě. Začala jsem znovu a jinak. Už na sebe nespěchám, nehrotím to, jím, na co mám chuť. Nezakazuji si, netrestám se. Držím se zásady mít v Kalorických Tabulkách zelené kolečko celodenního příjmu a co nejvíce si držet doporučení, co se živin (bílkoviny, sacharidy, tuky) týče. Tam to ale beru spíše průměrem.

Když jeden den přestřelím třeba tuky (ty nejčastěji), druhý den se snažím to dorovnat. Další mou velkou změnou v životě byl pohyb. Začala jsem chodit, hodně chodit. Chůze mě těší a uspokojuje, na rozdíl od fitka nebo běhání. A protože jsem se doslova zvedla z křesla a mám denně v průměru 8-10 km, pomáhá to mému cíli.

Aktuálně jsem za půlkou první hranice, mám dole 6 kg z deseti, což považuji za úspěch, ale je přede mnou ještě dlouhá cesta. A jestli bude trvat rok? To mi nevadí. Hlavní je, že to jde.

Andrea: Takhle vypadá každý den má příprava do práce

Andrea: Takhle vypadá každý den má příprava do práce

Chtěla bych touto cestou podpořit všechny, kteří bojují (ženy v přechodu, věčné dietáře nebo ty, kteří bojují nejen s tuky, ale i se svou vůlí), aby to nevzdávali. Když to dám já, dá to každý.

A na konec, co mě pohání, když je krize? Co mě vrátí zpět na cestu, když z ní sejdu? Všichni okolo, co sledují můj boj, lidé a přátelé z fcb skupiny Kalorických Tabulek, kteří mě inspirují a podporují, no a v neposlední řadě můj Instagram, kde mám strašidelně moc sledujících a nechci udělat radost hejtařům, že s kuřetem na paprice nezhubnu. Já jim dokážu, že to dokážu.

Tip redakce:

Paní Andreu můžete sledovat na jejím IG zhubnu_protoze_chci a chodim_abych_zhubla.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

25.6.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024